Scudo Sports

Giriş seviyesi yol bisiklet karşılaştırması

@fatih berber

Peki gidon, gidon boğazı, sele borusu ve maşanın karbona yükseltilmesinin yanında jant seti de yükseltilen, 030 fiyatına bir XRS 040 alarak hata mı edilir? Kadro set, jant seti, maşaya vs grup set feda edilir mi yani? Yoksa her koşulda grup-set öncelik sırasında ilk sırada mı yer alır?

Şu konuda soruma birkaç cevap buldum, diğer yorumları da bekliyorum:
Yeniler icin grup setler... Yol bisikleti...

@Berke

@Ardaa
@bambam84
@Yavuz S.

Scudo
@dethagorf Bisikletim aynı zamanda ilk yol bisikletim olur kendisi 2014 model Sedona 610' du. Sedona 610 ' u 3500 km kullandıktan sonra daha üst seviye olan başka bir bisiklet almama rağmen kendileri hala odam da durur.

En son ne zaman vites ayarı yaptığımı tarih olarak hatırlamıyorum. İlk aldığım zaman montajı Yetkili Servis tarafından yapıldıktan sonra ilk 100 km içersin de vites ayarının bence olması gerektiği şekilde bir kere ayarladım ve bundan sonra da 3400 km boyunca ayarlamak zorunda kalmadım çünkü vites ayarı bozulmadı.

Bisikletinizin Vites ayarlarında bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken şey zincir, ruble ve hepsinden daha önemlisi arka aktarıcınız da ki yaylı mekanizmayı güzelce temizleyip iyice yağlamanızdır. Vites ayarının yapılışı anlatılan hiçbir konuda bu noktaya değinilmez en büyük hata da burda ortaya çıkmaktadır. Çünkü kirlenmiş ve yağsız olan arka aktarıcı yayı sağlıklı çalışmayacağından yaptığınız ayar stabil çalışmayacak size de sürekli vites ayarlarınız bozuluyormuş hissine neden olacaktır.

Yukarıda hiç vites ayarımın bozulmadığını söyledim ancak 3500 Km boyunca nadiren de olsa viteslerimin stabil çalışmadığı zamanlar oldu. Bu zamanlarda aktarıcı üzerindeki limit vidalarıyla oynamak yerine aktarıcı temizliği ve bakımını yapınca viteslerim tekrardan stabil çalışmaya başladı.

Vites ayarı yapmakta o kadar zor bir şey değil aslında, limit vida ayarlarını büyük ve küçük dişli için ayarlarken limit vidalarını mümkün olduğunca az çevirip sürekli geçişlerin nasıl olduğunu kontrol ederek yaparsanız vites ayarlarınız o kadar iyi yapmış olursunuz. Bu konuda bir sürü yazı ve görsel anlatım ile içerikler mevcuttur.

Eğer aktarıcınız da her hangi bir yamulma, esneme yada bakımsızlık durumu söz konusu değil ise tam olarak yaptığınız vites ayarları bozulmayacaktır. Eğer vites ayarlarınızda bozulma oluyor ise aktarıcınızda bir sorun var demektir. Vites grubunuzun alt model olmasından dolayı değil.

Bir de vites kollarınızın dilinden anlamanız gerekir tabii bu durum zamanla gelişecektir. Nasıl her arabanın debriyaj sertliği, vites geçişleri farklı ise aynı durum Vites kolları içinde de geçerlidir.

Aslında bana göre vites ayarlarının ne sıklıkla yapılacağından daha önemlisi aktarıcı, zincir ve ruble bakımın ne sıklıkta yapıldığı önemli, bunun için de bir süre söylemek zor. Kimisi 1 ay' da 100 Km kullanır bisikleti kimisi 300 Km' e zaten bakım zamanı geldiğinde donanımımız bizlere ufaktan ufaktan sinyaller vermeye başlıyor.

@WantedTurk teşekkür ederim detaylı cevabınız için bir de sizden yağ ve temizlemek için ürün önerisi alabilir miyim?

Selamlar dostlar ben başlangıç seviyesi olarak bütçeme uygun bu bisikleti buldum
-- eurobike eurxc7000
Amazondan buldum üzgünüm link koyamıyorum yeni üyeyim :) ben yeri geldiğinde arkaya çanta atıp kampli seyahatlere de çıkmak istiyorum ama çoğu zaman şehir içinde süreceğim sizce bu bisiklet nasıl?

Selamlar dostlar ben başlangıç seviyesi olarak bütçeme uygun bu bisikleti buldum
-- eurobike eurxc7000
Amazondan buldum üzgünüm link koyamıyorum yeni üyeyim :) ben yeri geldiğinde arkaya çanta atıp kampli seyahatlere de çıkmak istiyorum ama çoğu zaman şehir içinde süreceğim sizce bu bisiklet nasıl?
Türkiye gönderme seçeneği yokmuş bunda yanlız

@Cyclist de Montréal Çok ağır bir bisiklete benziyor. O jantlar nerden baksan 2.5-3 kg vardır. Claris 2400 bir bisiklete 600 dolar ben vermezdim.
@Kusvâ Arkadaş Kanada'da sanırım.

Carraro'nun Shimano Tourney'li giriş seviyesi bisikletini aldım geçen sene. Bir yerden sonra ağırlığı can sıkmaya başladı. Özellikle grupset bir süre sonra ihtiyaçları hiç karşılamıyor. Şimdilik bu bisikleti antrenman bisikleti olarak tutacağım ve Çin'den karbonfiber gidon, maşa, gibi karbonfiber malzemelerle değiştirerek bisikleti hafifletmeyi amaçlıyorum.

@Cyclist de Montréal Çok ağır bir bisiklete benziyor. O jantlar nerden baksan 2.5-3 kg vardır. Claris 2400 bir bisiklete 600 dolar ben vermezdim.
@Kusvâ Arkadaş Kanada'da sanırım.
Evet kanadadan vereceğim siparişi ama kararsızım sanırım bunu almak yerine biraz tarz değiştirip Trek fx 1 disc 2020 alacağım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@cazci abim, şu yukarıda ki arkadaşı forumdan uzaklaştırabilir miyiz? muhatap olunacak gibi değil. problem arıyor belli ki.

İzmirin kötülenmemek gibi bir ayrıcalığımı var. Uzayda yaşamıyorum İzmirde yaşıyorum. Gayet de iyiyim. Eleştirmek ilerletir. Kötülemek başka bir mecra 15 yıl bornovada beyaz eşya dükkanı ileten bir belediye başkanına yönettirmedinizmi izmiri.. Eee neyin demogojisi ni yapıyorsunuz. Bisiklet forumundasınız İzmire bisim saçmalığı dışında Bisiklet sporu ve sporcusuna ne verdiler.. Göztepe bostanlıdan ibaret değildir izmir. Hatırlatırım...
Siyaseti bir kenara bırakırsak İzmir bisiklet kullanabileceğiniz en rahat şehirlerden biridir. Aksini iddaa ediyorsanız sizi İstanbul'da yaşamaya ve bisiklet kullanmaya davet ediyorum, 1 ay sonra İzmir'e nasıl döneceğinizi şaşırırsınız.

Konuyu siyasileştirmeden
Sakin ol şampiyon kendin kötülüyorsun,kendin 'siyasallaştırmadan' diyorsun,peki sen kimle kavga ediyorsun? Öyle bir üslupla girdin ki foruma.Neyse sana başarılar dostum,inşallah aradığını bulursun forumda.İzmirde yaşıyor olabilirsin ama izmirli olamamışsın kusura bakma.Önce saygı lütfen,hanzo nedir kime denir! Demekki yanlışlıkla İstanbulda yaşasaydın heralde vatandaşlıktanda çıkardın!

Sakin ol şampiyon kendin kötülüyorsun,kendin 'siyasallaştırmadan' diyorsun,peki sen kimle kavga ediyorsun? Öyle bir üslupla girdin ki foruma.Neyse sana başarılar dostum,inşallah aradığını bulursun forumda.İzmirde yaşıyor olabilirsin ama izmirli olamamışsın kusura bakma.Önce saygı lütfen,hanzo nedir kime denir! Demekki yanlışlıkla İstanbulda yaşasaydın heralde vatandaşlıktanda çıkardın!
Abi ben bu arkadaş gibi olsaydım her gün günde en az 10 cinayetim var İstanbul'da. İnsanın önce kendi kendiyle kavga etmemesi lazım, ben de öyleydim bu arkadaşta onu görüyorum :)

@sspl @seko35.50 Farkına varmıştır ki, bu şekilde forumdan yardım alamaz:=))

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
safex
Kesinlikle kardeşim üslup önemli :harika:

• Beğen
Tepkiler: safex
Partiyi kaçırmışım.

• Hahaha
Tepkiler: safex
Geri