Scudo Sports

''Giresun'' Sis dağı ''Bulutlara doğru ''

SerkanNamazcı

Forum Bağımlısı
Tepki
2.012
İsim
Serkan Namazcı
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
(link)
Tur içinde hem anlatım hemde tur içinde çektiğim videoların tamamı.

Değerli bisiklet forum dostları ve saygı değer arkadaşlarım, uzun vakittir forum içinde gezi,tur hikayeleri yazamıyordum fakat şimdi sizlerle yeni bir seri sis dağı etabını aktaracağım öyle bir etap ki sanıyorum 18. tırmanışın tur sonuna doğru afetle karşı karşıya geldim, ilerleyen bölümlerde bunu sizlere aktaracağım,
İsmim Serkan
Giresun'un Görele ilçesinde ikamet ediyorum ve 10 yıla yakındır bölgesel ve şehirler arası dağlarda turlar düzenliyorum solo olarak...
Şehrimden 40 km mesafede rakımı 2200 olan Sis dağını bir çok defa farklı rotalardan ve şekillerden tırmanmak ve inmek nasip oldu bu rota ortalama mesafe gidiş 40 dönüş 40 olarak 80 km Toplam tırmanış mesafesi 2000 rakıma kadar 2300 metreleri aşıyor in ve çık ile beraber.
Ortalama eğim sahilden %5.9 max eğim ise %20'nin üstlerinde. ZORLUK DERECE HC ''Hard class'' Yani çok zor olarak geçiyor ..
Burada tur yazılarımı okuyan dostlara selam ederek,yeni okuyacak olan dostlara sevgilerimi sunarak tur hikayesini yazıyorum.
Tur planlamasına göre 20.10.2019 tarihi saat 07:00 Olarak evden çıkıyorum
Görele ilçesinde ufak bir çorba molası ve alışveriş sonrasında Sis dağı sapağına geliyorum ''07:34''
1 gece öncesinden giyilecek ve yedek elbise ve planlamalar.
(link)
Sapak öncesi sert tırmanışlar vadi boyu devam edecek :)
(link)
Tabi buradan sonra dere boyu devam ediyorsunuz in çık devam ederken nabız ve vites ayarlarını tutturmaya çalışıyorum malum bir vites ve bir nabız ayarı turu daha zinde bitirmek için olmazsa olmazlardan tabi eskiden böyle şeyleri bilmezdik, sorun şu 1 seneye yakın bisiklete binmemişim ve sadece 400 rakım gibi bir seviyelik antrenmanım ile 2000 rakımı deneyeceğim,
Bakalım ne olacak..
Tabi ilk mola yerim KEMERLİ KÖYÜ ARABA DURAĞI ''
(link)
Buraya kadar bir nabız olayı tutturamadım ve patladı yani sürekli üst soluk seviyesinde gidiyorum bir orta tutturmak zor gücümün erken bittiğini hissediyorum.
Tabi uzun bir süre pedal basıyorum fotoğraf çekemiyorum arada duruyorum, hava bozuk ve sisli olduğundan telefonu pek kullanamıyorum.
(link)
1000 rakımın hemen aşasındayım karşı taraftaki yere gideceğim ama bacak daha çekmiyor! ... bitti resmen dönme kararı arefesindeyim az pedal basıp çok dinleniyorum biraz'da yürüyorum..
Kararım şöyle idi 1000 rakıma gelince kararımı verir belkide geri dönecektim.
Bu arada yokuşlar %15 %10 %8 gibi sert tırmanışlar 1000 rakıma doğru hiç bitmek bilmeyen :)
[![image](http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/ca3b29b1-DSC_0034.JPG)](http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/ca3b29b1-DSC_0034.JPG)
(link)
(link)
Bu aralarda manzaraları çekmeyi unutmuyoruz.
(link)
Sadece sen ve sis ağaçlar ...Ağaçlar arasında yabani hayvanlar..
(link)
[![image](http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/603ad63d-DSC_0041.JPG)](http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/603ad63d-DSC_0041.JPG)
(link)
(link)
(link)
Zıva vadisine geldiğim zaman hem 1000 rakıma gelmiş hemde gelişim ile yağmur başlamıştı yağmurda hemen durdu zaten bir süre sonra,
Hemen kendime büyük bir çay aldım hesaplamaları yaptım 11:40 gibi 1000 rakımda 25 km ortalama yol gelmiştim '' km saatim yoktu '' 4 saat bana göre çok iyi .... ama yorgunluk o kadar büyük ki döneceğim karar verdim.
Fakat hem arkadaşlarım hem büyüklerim yaparsın edersin dedi dinlenme sonrasında yola çıkıyorum 1000 rakım daha tırmanış bizi bekliyor!.
Tabi Tırmanış harikaydı yorgun olmama rağmen hem sis hemde sonbahar güzelliğinin birleşmesi ile keyfi doruk seviyesinde bir tura devam ediyordum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Bayağı yürüdüğüm dinlendiğim bir ara baldırlarıma giren kramplar ile devam etmek zorunda kaldım fakat o kadar zorlu yokuşlara rağmen gerçekten seyir keyfi süperdi , çok cümle yazmadan fotoğraflara devam ediyorum.
1800 rakımlara doğru devam ediyorum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
1800 RAKIMLAR ERKEKSU OBASI ÇEVRESİ
(link)
(link)
1800-1900 rakım arasında beni takip eden kangal köpeği :)
(link)
Tabii çok zorlu bir tırmanışın sonrasında örümcek obası taraflarına geldik oradan pazar alanına geçip hemen karnımızı doyurduk sis ve soğuk hakimdi fazla bir fotoğraf çekemedim .
(link)
Bu arada saat 17:00'a gelmek üzere idi hemen yola çıktım yol içinde geceye kalmak istemezdim çünkü aydınlatmam yoktu ..
Buradan sonra inişe geçtim,iniş çok iyiydi.
Yeniden zıva vadisine geldiğimde yağmur başladı.
(link)
Vadi boyunca devam ederken çok kuvvetli yağış başladı tabi bende sadece yağmurluk vardı baştan aşağı yıkandım tepeden aşağı alttan tekerler beni yıkamaya devam ediyordu...
Yağış vadi boyu git gide daha'da kuvvetlendi ve afet şeklini aldı yolda giderken benden dakikalar önce heyelanlar olmuştu ağaçlar devrilmiş betonlar yerinden sökülmüştü.
Video çektiğim esnada yakın bir yere yıldırım attı bayağı panik oldum ve bisikletle devam ettim, her yer şelale yollar dere gibiydi.
(link)
(link)
(link)
bu fotoğraf benden önce çekilmişti tam da buradan karşıya geçmek zorundaydım yola devam etmek için- karşıdan vatandaşlar ıslık çalıyor bir şeyler anlatmaya çalışıyorlardı.
Bisikleti ön tarafa attım derin bir yer var mı diye yavaş yavaş gittim bisikleti ön tarafa attığım vakit akıntıya kapıldı tekrar geri almak zorunda kaldım bir vatandaş akıntının az olduğu yerde elini uzatıp çekti beni.
Böyle sahile kadar indim.
Karanlıkta sahilde idim.
Bu anda 2 vatandaşımız sele kapılmış hayatını kaybetmişti..

Sevgilerimle.
Serkan NAMAZCI.

Scudo
Elinize sağlık . Bilgilendirici bir yazı olmuş.

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
Serkan sis dağı uzmanı oldun ☺️ Benimde hedeflerde var. Bakalım kısmet. Yalnız doğayla inatlaşmamak lazım. Bu sel olayı gerçekten tehlikeli. Emeğine sağlık.

@SerkanNamazcı tebrikler, eline emeğine sağlık. Çok güzel kitap gibi bir paylaşım olmuş :) Benim de aklımda gitmek var inşallah bir gün kısmet. Ama senin gibi böyle güzel anlatamam, yazamam :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
Geri