Scudo Sports

Gidonu Döndürünce Arka Aktarıcının Hareket Ederek Ses Çıkarması

Tepki
5.273
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Tellerin gerginliği iyi diyebilirim ama bu olay nedir arkadaşlar

Scudo
Vites teli gerginliği ne durumda fazla gergin olabilir. Bir de kablo kadro içerisinden gidiyor galiba onunla ilgili bir problem olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Benim bisiklette de oluyor bu durum, gidonu çevirince frenleri sıkıyor. Ama sizin vites herhalde external olduğu için sıkıntı çıkarıyor. Gidonun bulunduğu yerdeki kabloları kadroya yada diğer kablolara bağlarsanız sıkıntı çözülür, yada vites telinin koruyucu kablosu çok kısaysa gidonu çevirince yetişmiyor olabilir. Gidonu çevirince zorlanan bir kablo varmı kontrol edin kabloların altına parmağınızı koyup çevirin eğer parmağınız çok sıkışıyorsa telin dış kablosu çok kısadır onu düzeltmek için ise kablonun değişmesi gerekir

ben talasda oturuyorum eğer kayserideyseniz getirin bakalım :)

@Hakan38

Eyvallah dostum çok sağol şuan bayram halledince bilgi veririm burdan

@Gökhan Toros
Teşekkür ederim dostum

@Afyon35

@Mustafa Zeybek

@yunus42

@Hakan38

Yarın tanıdığım bi bisiklet tamircisi var bayramda açarsa ona bi götüreyim aleti.

Gidon bazen dizime değiyor diye hafif ileri almıştı, çok da iyi olmuştu . Muhtemelen sıkıntı ondan kaynaklandı. Bi çözüm bulucaz artık. Teldeki fazlalığı saldım sisteme ama ayarı tutturamadım, eski haline getirdim şimdi. Hepibize teşekkür ederim.

@Afyon35
Teşekkür ederim dostum

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@qwerty112233
Destur deseydin :)

Çözüldü

Sorunun kaynağının kablonun resimdeki yere sıkışmasıymış başınıza gelirse önce oraya bakarsınız bazen çok kolay şeyler gözden kaçabiliyor. Gereksiz kastırdık sistemi. İyi forumlar
IMG_20180823_130734.jpg

@Muhammet_3M

nereye sıkışmış tam anlayamadım

@Hakan38

Ordaki vidaların tam adını bilmiyorum ama gidonu sabitleyen ön taraftaki 4lü vida grubunun alttaki ikisinin üstündeki girintiye takılmış

@Muhammet_3M

şimdi anladım teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
He ondan galiba ben bir pinarello montello fm1 aero frameset alayım 3t mercurio 60 Ltd jant seti ile destekleyip aero drop bar takayım onlarda 3t olsun Ultegra iyi mi. Yaz Ultegra 6800 fizik sele tamamdır. 2 sene sonra konusunu açarım artık 🙃

@Cemal Ç. Bu arka aktarıcının janta neredeyse 5 mm boşlukta olması normalmi darbe vs birsey yok ayarlarda sorun yok ama en ufak bir darbe alsa janta giricekmis gibi duruyor 😂😂IMG_20201213_150310.jpg

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
@ErzincanLee pek normal görünmüyor aktarıcı ama belki de görsel yüzünden bana öyle görünüyordur.
Zaten çok bilgili biri değilim, bir bilene danışın bence.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkaslar merhaba az önce bisikletimin tazunu almak ve arka aktariciyi yağlama için bisikleti ters cevirdim. Hazir basladim bisikletim kaliperlerinin tozunu alayim diye kaliperide söktüm. Balata spreyiBir güzel temizledikden sonra kaliperi sifirlayip yerine taktim bu ana kadar hersey gayet normal seyirde ilerde bisikleti cevirdim ve bir anda fren manetlerinin olmasi gerektiğinden daha yumuşak oldugu dikkatimi çekti. Acaba hd frenli bir bisikleti ters cevirmek sakincali mi?

Yoksa bisiklet daha yeni oldugunda dolayi sokme islemini yeni yaptigimla mi alakali.
Belli bir gectikden sonrada işin garibi normale döndü.

Son olarak resimlerini paylasiyorum. Yeni bir bisikletin zincirinin bu kadar toz toplamasi normal midir. Herkese iyi günler diyorum.

Sağlıkla kalınız...🙂F3C585BB-42CC-4FA4-BA09-BD77BC4BD236.jpeg

Geri