Scudo Sports

Gidon yükseltme

Lawyer58

Daimi Üye
Tepki
119
Arkadaşlar mosso legarda 1721 kullanıyorum, gidon bayağı aşağıda kalıyor üstüne düşüyorum. Gidon yükseltmek için hangi parçayı almalıyım. Ben şunu kullanıyorum tavsiye ederim dediginiz bir aparat model var mi?

Isterseniz resim ekleyebilirim

Dosyalar

• 15295139725332059598816.jpg
    15295139725332059598816.jpg
    89,1 KB · Okunma: 89
  • 1529513990045115810374.jpg
    1529513990045115810374.jpg
    87,6 KB · Okunma: 84
  • 1529514007344506545152.jpg
    1529514007344506545152.jpg
    102 KB · Okunma: 78
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Bisiklet kadrosu bedeninize göre değil mi?

Boyunuz kaç ?

bisikletiniz marka, model ve kadro boyu nedir?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben yol bisikletimde xlc marka gidon yükseltme aparatı kullanıyorum memnunum

ucuz bir taktik olarak spacer alıp istenen boyda alyan kafa cıvata ile ucuza getirebilirsiniz

Bende pro lt yi kullanıyorum çok memnunum...

gidon yükseltme aparatı aldım, ama kabloların gidon bantı altında kaldığını, ve kısa olduklarını hesaba katmamışım, yol bisikletinde bu iş için kablo, kablo borusu, gidon bandı komple değişmelimidir? sti kollar için aynı kablomu kullanılıyor?

Merhaba. Carraro Sportive 324 model 48 kadro bisikletim var. Boyum 1.73-75. Bacağıma göre sele ayarını yaptım bu yüzden seleyi yükselttim ancak bu sefer de öne daha çok eğiliyorum ve 1 saatlik sürüş de olsa bileklerim ağrıyor. Bileklerimin ve kollarımın sağlıklı olan açılarda tutarak bu ağrı hafifledi ancak bir şehir bisikletinde çok öne eğilmek beni rahatsız ediyor. Bunun için gidon yükseltme aparatlarına bakıyorum, öyle çok pahalı bir şey olmasına gerek; 100 - 150 TL arasında önerirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Merhaba. Carraro Sportive 324 model 48 kadro bisikletim var. Boyum 1.73-75. Bacağıma göre sele ayarını yaptım bu yüzden seleyi yükselttim ancak bu sefer de öne daha çok eğiliyorum ve 1 saatlik sürüş de olsa bileklerim ağrıyor. Bileklerimin ve kollarımın sağlıklı olan açılarda tutarak bu ağrı hafifledi ancak bir şehir bisikletinde çok öne eğilmek beni rahatsız ediyor. Bunun için gidon yükseltme aparatlarına bakıyorum, öyle çok pahalı bir şey olmasına gerek; 100 - 150 TL arasında önerirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Ayarlı gidon boğazının açısını artırmanın gidonu yükseltip yakınlaştırması yeterli gelmiyor mu?

unknown.png

Gelmiyorsa, böyle bir şey olabilir: (link) . Yükseklik farkları hariç hepsi aynı zaten.

• Beğen
Tepkiler: Fenerli
Ayarlı gidon boğazının açısını artırmanın gidonu yükseltip yakınlaştırması yeterli gelmiyor mu?

unknown.png

Gelmiyorsa, böyle bir şey olabilir: (link) . Yükseklik farkları hariç hepsi aynı zaten.
Bu açıyı zaten arttırdım ancak pek yeterli gelmedi, öneri için de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, XLC ST-T13 Açı ayarlı gidon taktım, şöyle bir sorun ile karşılaştım. Montajını Kendim yaptım.
Vidaları sonuna kadar sıkmama rağmen Arada, Açıklık kaldı. Nikel olan bölüm gözüküyor . Sorun benden kaynaklımı, Yoksa boğazın geçtiği bölüm geniş mi ? Şimdiden teşekkür ederim yardımınız için. 🙏20220723_012728.jpg

Merhaba, XLC ST-T13 Açı ayarlı gidon taktım, şöyle bir sorun ile karşılaştım. Montajını Kendim yaptım.
Vidaları sonuna kadar sıkmama rağmen Arada, Açıklık kaldı. Nikel olan bölüm gözüküyor . Sorun benden kaynaklımı, Yoksa boğazın geçtiği bölüm geniş mi ? Şimdiden teşekkür ederim yardımınız için. 🙏291876 dosyayı görüntüle

Açıklık kalmalı zaten. Biraz açıklık kalmazsa karşılıklı kenarlar birbirine yaslanır, sıkma görevini yerine getiremez. Aynı açıklık ürünün resminde de var:

10499630104626.jpg

Ölçüsü yanlış olsa ya girmez, ya sıkmaz.

Arkadaşlar merhaba. Gidonla ilgili bir problemim var uygun başlığı bulamadığım için buraya yazıyorum. Bisiklet boştayken yani gidona dokunmadığımda gidon ,maşa yani önteker kendiliğinden sola yatıyor. Bianchi nirone 7 grx bisikletim. Hidrolik fren sistemine sahip. Acaba hangi ayarımda problem var anlayamadım. gidonu söktüm tekrar taktim felan ama bir değişiklik olmadı hizalaması doğru. Fakat kablolar galiba biraz sert. Bunu düşündüğüm için gidonu tamamen boşa aldım ama yine sola yattı . Anlayamadım problem nedir diye, ilginiz için peşinen teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. Gidonla ilgili bir problemim var uygun başlığı bulamadığım için buraya yazıyorum. Bisiklet boştayken yani gidona dokunmadığımda gidon ,maşa yani önteker kendiliğinden sola yatıyor. Bianchi nirone 7 grx bisikletim. Hidrolik fren sistemine sahip. Acaba hangi ayarımda problem var anlayamadım. gidonu söktüm tekrar taktim felan ama bir değişiklik olmadı hizalaması doğru. Fakat kablolar galiba biraz sert. Bunu düşündüğüm için gidonu tamamen boşa aldım ama yine sola yattı . Anlayamadım problem nedir diye, ilginiz için peşinen teşekkür ederim.
Kablolar kasmıyorsa aklıma ilk gelen ön tekerlek akordu ortada olmayabilir, sonrasında daha kötüsü maşa yamukluğu gelir.

Bir ihtimal daha, arkadaşım da elleri bırakınca düz gidemiyordu, denemek için sürdüm, bende sağa sola çekmedi, hani bir ihtimal ;)

• Beğen
Tepkiler: yonuzzade
Kablolar kasmıyorsa aklıma ilk gelen ön tekerlek akordu ortada olmayabilir, sonrasında daha kötüsü maşa yamukluğu gelir.

Bir ihtimal daha, arkadaşım da elleri bırakınca düz gidemiyordu, denemek için sürdüm, bende sağa sola çekmedi, hani bir ihtimal ;)
Ellerimi bırakarak zaten süremiyorum :) Bir bisikletçiye gitmemde fayda var galiba. Büyük bir problem değil galiba ama rahatsız ediyor.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri