Scudo Sports

Gidon yerine direksiyon kelimesini kullanmak

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Gidon kelimesine bir türlü alışamadım. Söylerken bile zorlanıyorum aslında. Gidon yerine direksiyon kelimesini tercih eden bi ben miyim acaba?
Bisikletçi bir grubun yanında direksiyon dersem alay konusu olur muyum? :agla:

Scudo
@Tunakan Önen
Aslında sele de ters geliyor bana :D Hadi o neyse... Koltuk diyesim geliyor benim de.
Ama gidon ne bileyim Türkçe açısından çok sıkıntılı bir kelime gibi.

Grupta bu konulara takintili biraz da ego sahibi insanlar varsa dalga gecerler ama sen gidon dediginde kimse sana 'he o ne?' demez anlarlar yani.

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
Geçenlerde bir amca geçiyordu yanımdan bende yol bisikleti var bunun direksiyon ne biçim böyle koç boynuzu gibi demişti bi gülesim geldi zor tuttum kendimi. :D

Ehliyet sınavına girenler de "gidon" derslerine yazılsınlar o zaman bundan sonra :)

@Berke Kazankaya
Emice doğru söylemiş, boynuz gidon onun adı.

aklima gelmiyor bi turlu gidon demek, flatbar-dropbar demek daha rahat geliyor, ama yillardir direksiyon diye kullandim, bu sene basladi gidon

Valla ben cismin adı neyse onunla hitap ederim (ha, kendi içimde özelleştirmeler oluyor o ayrı ;) ) tutupta bir arabanın direksiyonuna gidon dersem bir sürücü bana nasıl bakarsa bir bisikletlinin gidonuna direksiyon derseniz bisikletli de size öyle bakar.

@Raşit S

Esasında tabi doğru da bir an komik geldi abi daha önce duymamıştım kimseden öyle bir benzetme. :)

@Uğur S.

Ben bu dümen lafınıda kıbrısta duydum :D adamlar araba satıyor sağdan dümen :D

Bir değişi de benden gelsin o zaman. Göbekten vitesli bisikletlerede şanzımanlı bisiklet diyorlar.Aslında biraz jargona giriyor, bence takılma onların hepsi türkçenin zenginliği :) Sen atla bisikletine pedallamana bak.(Acaba pedala da başka birşey diyen varmı ?)

@Ertuğrul

İyi de direksiyon ve gidon kelimeleri anlam olarak hemen hemen aynı anlamlara geliyor.

Direksiyon kelimesinin Türkçe'ye daha uygun olduğunu düşünüyorum. Gidon derken ağzım yüzüm yamuluyor gibi :D

Bence rahat ol, içinden geldiği gibi söyle, sadece direksiyon ya da sadece gidon diyebilirsin; veyahut bazen gidon bazen direksiyon diyebilirsin...Kaldı ki tüm çocukluğumuz boyunca onun adı "direksiyon"du. Büyüyünce "gidon" oldu o :)... En azından benim için öyle. O nedenle bazen "direksiyon", bazen "gidon" diyorum. Gülme meselesine gelince, gülen olursa söyle dönsün...Tövbe tövbe... gülecek başka şeyler bulsun :) ;)

@aligüler

Hayır, her şeyin bir ismi var, bisiklettekiyle arabadakinin alakası yok, tek ortak yöleri arac yön ermeleri, kaldı ki bisiklete sadece gidonla yön veremezsiniz, hatta çoğu zaman neredeyse hiç çevirmezsiniz, ama arabada sadece direksiyonla yön verilir, başka detayı yoktur ve 270 derece kadar dönüyordu (yanlış hatırlamıyorsam). Eğer öyle düşünürsek bende lövye demek isterim, bu da uçağa yön verir, garip geldi değil mi? İşte direksiyon da bana öyle geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Bisiklete yıllardır pislet , piskilet diyen bir toplumuz bu sebeble bu ve buna benzer yerli ibareler artık bana anormal gelmiyor isteyen istediği şekilde telaffuz etsin ( Ancak doğrusunu da bilsin )

İçinizden nasıl geliyorsa onu diyin sizi anlayan insanlarla gezdikten sonra kanepe desenizde anlarlar :)

gidon deyince de benim cevrede kimse anlamiyor. o ne be ? diyenlere bisikletin direksiyonu diye aciklama yapiyorum. gidon yerine direksiyon simidi taksak nasil durur acep? :)

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
Geri