Scudo Sports

Gidon ya da gidon katlanma yerinden gelen çıtırtılar

Metela

Aktif Üye
Tepki
152
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Colnago
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Gidondan, borusundan, katlama yerinden nereden bilemiyorum ama giderken çıtırdama sesleri geliyor sürekli, kendi kendime orayı burayı sıktığımda ilk etapta düzelse de sonra tekrar başlıyor, aldığım yere götürdüğümde serviste katlama yerinin tam ortasında kadroya uzanan bir vidayı sıktı, kontrol ettim ses gitmişti tabi bunun yanında birçok yerle de oynadığı için orası mı sorunun olduğu yer bilemiyorum ancak sonra yine çıtır çıtır bisiklet en ufak yere girdiğinde, gidon üstüne en ufak baskıda ortaya çıkıveriyor, bir aydır bu sorunu bulamadım, servise bir daha götüreceğim ama sizin bir tavsiyeniz ya da bu konuda deneyimli olan var mıdır? derdime derman lütfen!

Scudo
Bisiklet nedir. Dahonda da oluyor çıtırtılar ama yağlamayla hallediliyor. Eklem yerleri yağsız ise çıtırtı sesleri normaldir.

bisikletim goccia city zero, eklem yerlerini birçok defa yağladım yine denerim ama geçmesi düşük ihtimal.

@Yusufclp merhaba, bahsettiğiniz eklem yerlerini hangi yağ ile ve nerelerinden yaglamam gerektiğini açıklayabilir misiniz lütfen, net bir bilgi bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geçen yağladım aynı sorun bende de mevcut henüz kullanma şansım olmadığından sonucu daha sonraki günlerde yazabilirim.

@hts özel bir yağa gerek yok elinizde hangisi varsa pamuklu çubukla biraz sürün yeterli.

• Beğen
Tepkiler: hts
@Yusufclp tam olarak hangi kısımlara surmeliyim menteselerde ve wd40 kullanımı sorun olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@hts katlı helde menteşelere 2-3 fıs wd40 uygulayabilirsin. Sonra kuru bezle fazlasını silin.

• Beğen
Tepkiler: hts
Geri