Scudo Sports

Gidon, Vites kolu, Aynakol, Ruble değişikliği yardım

Tolga Can

Daimi Üye
Tepki
123
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar ;
Bisikletimde bir kaç değişikliğe gitmek istiyorum.
Sizce gereksiz bir masraf mı, yoksa bana çok katkısı mı olur. yorumlarınızı esirgemiyin lütfen.

1- Öncelikli işim gidonu değiştirmek olacak. Alyan ile ne kadar sıkarsam sıkayım zamanla tekrar gevşiyor. ileri geri hafif oynama yapıyor.
Ayarsız düz bir gidon almak istiyorum. uygun fiyatlı tavsiyeniz. boğaz ile birlikte tabii

2- Rampalarda 21 vites zorlanıyorum. Pedallar çok ağırlaşıyor. dişli aynakol sisteminden pek anlamadığım için yardım istiyorum.
30 vites yapmak istiyorum. Hem yolda hızımı arttırcak hemde beni rampada zorlamayacak olan sistemi kurmama yardımcı olur musunuz.

3x10 vites kolu, 10 lu arka dişli, Ön dişli ve aynakol, bu bisiklete uygun fiyatta ne yapabilirim.

Uzun yol gezilerime başlamadan bu işi en kısa sürede halletmek istiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Bisikletim :

Ayarladıkça gevşeyen yer :
http://p1308.hizliresim.com/1d/h/rj7dp.jpg

http://p1308.hizliresim.com/1d/h/rj7fh.jpg

Scudo
Koskoca sitede 3 parça malzeme önerecek adam yok mudur ?

hocam bildiğiniz gibi 30 lusisteme geçmek isterseniz büyük ihtimal jantı da değiştireceksiniz. yokuşları kolay çıkmak istiyorsanız son dişlisi büyük olan rubleleri tercih etmelisiniz ön aynakol 39 diyelim arkada 36 siz 1 pedal attığınızda arka teker 1 tur dönmüş olacak çok rahat istedğiniz yokuşu çıkabileceksiniz. aynısını 7 li sistemde de uygulayabilirsiniz rublenizin son dişlisi kaçlı olduğunu bilmiyorum tahminim 32 olabilir diyor. 36 yaparsanız tırmanırken aynakolu en küçüğe alırsanız rahat çıkbilirsiniz. ama ben illaki 30 lu sisteme geçmek istiyorum diyorsanız 30 lu değilde 20 lis siteme geçmenizi (mağlum bazı kombinasyonlarda zincir "Z" durumunu alıyor.) aynakolu 39/26 almanızı rubleyi 11-36 veya 12-36 almanızı tavsiye ederim. 36t olduğu için arka aktarıcıyı uzun bacak almanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can
Benim tek derdim rampaları zorlanmadan çıkmak. Tur bisikleti olarak rampalarda zorlanmayacağım. önerebileceğiniz bisiklet modeli nedir ?
Şuan için bisikletin dişli sistemi hakkında bilgim yok. Yeni çevre ediniyorum. Sora sora arkadaşlardan öğreneceğiz artık.
Servislere itimatım kalmadığından dolandırılmadan kendim halletmek istiyorum. ilgin için teşekkürr ederim

aynakolu dediğim gibi 39 ve altı olan rublesi son dişlisi 36 t olan 3x8, 3x9, 3x10, 2x10 çekiş sistemine ait bir bisiklet almanız yeterlidir. 7li, 8li ,9lu, 10 lu sistemin birbirinden farkı dişliler arasında diş farkının fazla olmamasıdır, rampaları zorlanmadan çıkmanız için sadece çekiş sistemi önemli, spd pedal kullanmakta size rahatlık sağlayacaktır. bunlara göre bisikletinizi seçebilirsiniz,

Geri