Scudo Sports

Gidon Ne Işe Yarar? Tutmak için mi vardır, bırakmak için mi ?..

Tepki
390
İsim
İlker Arslan
Bisiklet
Claud Butler
Sevgili Arkadaşlar,

Grup halinde birşeyler yapmak çok güzel, çok keyifli... Fakat ne zaman grup halinde biryerlere gidiyor olsak gruptakilerden biri mutlaka önlere geçip gidondan ellerini bırakıyor. Ellerini havalara kaldırıyor v.s.

Bu arkadaşlar yüzünden grup etkinliklerinden soğudum gerçekten.

Bence iyi bir bisikletçi olduğunuzu göstermenin bir sıralaması olsa, gidondan ellerinizi bırakmak bu listeye sonuncu sıradan bile giremez.

Beslenme, su içme, elleri ve kolları dinlendirme, arkadaşlara ya da sürücülere işaret verme dışındaki sebepsiz gidon bırakmalar bisikletçinin kendisine ve arkadaşlarına saygısı olmadığını gösterir bence...

Bunu yapan arkadaşların "güvenli sürüş" ve benzeri konularda başlık açmaları mesajlar yollamaları da büyük bir tezat oluşturmuyor mu?..

Bu konudaki olumlu olumsuz düşüncelerinizi paylaşın lütfen, eğlenmek için tehlikeli birşeyler yapmak şart mıdır? Konuştukça bu konuda bir farkındalık meydana gelir umarım...

Herkese teşekkür ederim şimdiden düşüncelerini paylaşan...

Scudo
doğru söylüyorsunuz hocam. Askerde ne öğretmişlerdi ?
Önce emniyet sonra hareket

• Beğen
Tepkiler: IlkerArslan
En arkaya geçip kolunu istediği gibi açabileceğini söyleyin aksi halde grubu tehlikeye soktuğunu anlatın.

Bir de şey var, bu ellerini bırakanlarda çok gözlemlediğim bi durum, üstünü başını düzeltiyor giderken. Nasıl bi geyiktir bu ya. Sanki birazdan bisikletten inip balo salonuna girecek :)

birisi el bıraktığında ben panik oluyorum, arada bir bende bırakıyorum o da sırtımı rahatlatmak için fakat pedal çevirip gitmiyorum. tehlikeli şeyler bunlar, fren kolunun kafaya göze saplanma ihtimali var

• Beğen
@IlkerArslan
ellerini bıraktığı halde düşmüyorsa, bırakın eğlensin vardır bir bildiği.
ellerini bırakıp düşüp tehlike yaratıyorsa sorumsuzluk.

En son denememi çocukken yapmıştım, direksiyon 90 derece döndü ve bisiklet beni mancınık gibi fırlatmıştı. Bisikletten ayrılamayıp bisikletle o taklaları atsaydım bisiklet benim kıymamı çekerdi, çok riskli bir hareket.

Grup sürüşlerinde çok daha dikkatli olmak gerekiyor tabi de. Belim biraz problemli olduğu için sık ağrı yapıyor. O yüzden ara sıra yoğun olmayan, kasis olmayan açık yollarda ben de bırakıyorum. Ama tabi gösteriş başka sağlık başka

• Beğen
Başkalarının hayatını tehlikeye atmadığı sürece, beni çok ilgilendirmiyor. Kişinin kendi keyfi hareketidir.

Geri