Scudo Sports

Gidon kolunda yük taşıyacaklara ufak tavsiyeler

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.184
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Günlük bakkal, manav, fırına gidipte ufak tefek yükleri bisikletinde taşıma durumunda kalan arkadaşlar için şöyle bir saksıyı çalıştırayım dedim.
Sakın olaki zinhar yük taşıyacağınız gidon karbon olmasın sonra gidonunuz ile birlikte kalbinizda kırılır.
Gidona asacağınız yükü gidonun iki koluna eşit dağıtın. Bisikletin rot balans ayarına bir halel gelmesin.
Gidona asacağınız yük bir poşet ise poşeti teker minvalinden uzaklaştırmak için gidona sarın. poşeti tekerin yörüngesinden uzaklaştırın.
Gidona jantın içine giripte tatsızlık yaratabilecek yükler asmayın. Böyle bir örnekte gidonunda bagaj taşıyan arkadaşım bagaj bacaklarının jantın içine girmesiyle gündüz vakti boğa takımada yıldızlarını görmeside bir olmuştu.
Gidona asacağınız poşetin sağlam hatta mümkünse çift kat olmasına dikkat edin. Hızlı bir şekilde ilerlerken poşetin yırtılması ve eşyaların yere saçılması, hatta lastiğe denk gelmesi başınıza ciddi iş açabilir.
Virajları dönerken veya ani bir hareket ile gidondaki yükünde yön değiştirebileceğini, hatta bisikleti savurabileceğini unutmayın.
Gidona yük asarken vites hele heleki fren ayarlarına veya koluna engel olmamasına (mesela kiliti elciğe dolamak gibi) dikkat edin. Yoksa şu filmlerde gördüğünüz arabanın fren pedalı altına sıkışan su şişesi hadisesi sizinde başınıza gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Scudo
@Gökhan Toros

Sevgili Gökhan Bey 10 litrelik ayçiçeği tenekesini gidonda taşımış bir milletiz.

Karbon gidon manavdan bakkaldan alınacak şeylerin ağırlığıyla kirilacaksa daha pedallamayalim :)

@mehmetsunu baya baya pazar alışverişini bisikletle yapmışsınız :D gökhan beye de katılıyorum karbon o kadar da çabuk kırılmaz gibi geliyor bana :D

yeri geliyor gidona ağırlığımızı veriyoruz. hiç sıkıntı çıkmıyor bence bişe olmas

Hiç beceremem. geçmişte 1 karpuz, 2,5 litrelikte kola patlattım yolda. birazda yetenek işi tabiki. tavsiyeler için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bir tarafta 2 kilogramlık piknik tüpü, diğer tarafta yumurta, domates ve biber taşımak hakkında herhangi bir şey yazmamışsınız :( Aydınlatırsanız sevinirim.

10336 dosyayı görüntüle

Çalkalamadan 2 buçukluk kola taşımak hakkında da bir şey söylememişsiniz.

@Yusuf Yılmazvural

Biz bu satırları işkembeyi kübradan sallayıpta mı yazıyoruz turcu bey. Daha dün bir tanesini yollara içirdik. Her bir yazım derin bir mefkure vede emsalsiz tecrübelerimin ürünüdür.

@mehmetsunu

Tecrübeleriniz arasında menemen malzemesi taşımak yok belli ki efendim!!1! Olacak iş değil! Zaten karbon gidonda 10 litrelik ayçiçek yağı taşıdığınıza göre zengin biri olmalısınız.

Siz gidonda jambon, bıldırcın yumurtası, şampanya filan taşıyanlar için yazmışsınız bu yazıyı. Bana hitap etmedi :snzdglsn:

@Yusuf Yılmazvural

Tüp için alternatif bir taşıma şekli

Ben eski mtb bisikletimle 19 litrelik damacana su tasimistim. Tasiniyordum her seyi arabaya yükledik götürdük yeni eve yerlestirdik, ertesi gün eski evi teslim etmeye gittim baktim damacana kalmış. Damacanaya kiyamadim işin kötüsü icinde ki suyu dokmeye de kiyamadim, kadronun ust borusuna damacanayi koyup 3 km tasimistim tahminen 15 lt su vardi icinde. Bu da böyle garip bir aynıydı işte

Geri