Gidon Kapağı Vidası Yalama Oldu

E.Buyuran

Üye
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
71
Tepki
7
Şehir
İstanbul - Avcılar
Bisiklet
Salcano
Öncelikle herkese merhaba.
Bisikletim bu; (link)
Bisikelt uzun süredir demonte haldeydi.(Tekerler ve gidon-maşa sökülüydü)Geçen gün bisikletimi topladım.Herşey normaldi fakat gidonu sabitlerken gidon kapağının olduğu vida yalama oldu ve borunun içindeki vidalı parça çatladı ve yamuldu vidayı her ne yaptıysam sökemiyorum.Donanım bilgimde olmadığı için sorunu çözemedim, parça isimlerinide bilmiyorum.Haftasonu bisikletimi tamire götürüceğim, sorun nedir acaba ucuza hal olur mu ?
Yalama olan vida ve parça şu resimdeki parça ile aynıdır;
Temsili resim
http://www.resimuploader.com/images/90209138681053325213.png
 
Scudo
B

BF Okuru

Misafir
sanırım amortisor çiçegini çatlatmısın amortisorun borusun içinden uzunca bi sopayla hafif hafif vurarak çıkarta bilirsin tabi sıkışık degilse çok maliyetli olmaz 15 20 liradır taş çatlasa ama genede salcanonun servisine götürmende fayda var iyi günler
 

Deniz Kaldırımcı

Daimi Üye
Kayıt
30 Kasım 2009
Mesaj
380
Tepki
39
Şehir
İzmir - Çanakkale
İsim
Deniz KALDIRIMCI
Bisiklet
Diğer
Tahminimce vida çektirilerek çıkarılabilir. Maşanın içindeki parçanın adı çiçek. Pek pahalı bir parça değil götürdüğünüz kişi diğerini biraz aşağı indirip yenisini çakabilir. Fazla maliyeti olmaz..
 

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
2.331
Tepki
1.304
Şehir
İNEGÖL-BURSA
Bisiklet
Geotech
vidayı biraz fazla sıkmışsın.tamıre götürünce adam borunun içine girebilecek sert bir cubuk ile üstten vurarak çiçegi taç kısmına kadar getirip löp diye çıkarıcak.bi işlem şaft borusunun içini boydan boya çizer.ama görünmeyen bir kısım.telaşa gerek yok.sonra yeni çiçeği çakıp maşanın montajını yapıcak.çiçek ve işçilik olarak 20 lira istemesi normal.tamirci bunlar.kendin yapsan çiçek alıp olayı çözesin.
 

E.Buyuran

Üye
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
71
Tepki
7
Şehir
İstanbul - Avcılar
Bisiklet
Salcano
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim...