Serhat ÖNAL
Aktif Üye
- Tepki
- 55
Oldum olası yediklerime içtiklerime dikkat eden birisiyimdir. Sadece bisiklet değil salon antrenmanları da yaparım. Düzenli beslenirim. Ölçerek biçerek yerim. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü akşamı dikkatsizliğim nedeniyle zehirlendim arkadaşlar. Gece yatmadan önce buzdolabında duran, genellikle sporcular tarafından tercih edilen yüksek oranda karbonhidrat ve protein içeren bir gofret yemiştim. Salı günü sabah kalktığımda kendimi çok kötü hissediyordum. Sonrasını ise anlatmak güç. Ne yediklerimi midemde tutabildim ne de içtiklerimi. Geçici bir rahatsızlık zannetmiştim. Salı akşamı dolapta duran diğer gofretlerin tarihlerinin geçmiş olduğunu bir gece önce yediğim gofretinde aynı durumda olduğunu farkettim. Telefonla bir doktor arkadaşıma danıştım. Basit bir zehirlenme olabileceğini sürekli sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Bende açıkçası "basit" kelimesini duyunca önemsemedim. Bu sabah itibariyle 1 hafta geçtikten sonra kendime yeni geldim. Resmen ızdırap çektim. 4 kilo verdim. Haftasonu hastanelik oldum. Dün yapılan labaratuvar testleri sonucunda bakteriyel bir besin zehirlenmesi olduğu, karaciğerimin hırpalandığını, bağırsaklarımda enfeksiyon olduğunu öğrendim. Tedaviye yeni başladım açıkçası. Bu konuyu açmamın da nedeni tüm arkadaşları da bu konuda uyarmak. Eğer yediğiniz içtiğiniz gıdadan en ufak bir şüpheniz olursa mutlaka en kısa sürede bir hastaneye başvurun tahlil yaptırın. Tedaviye hemen başlayın ve ihmal etmeyin. Benim yaptığım hatadan ders çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim.