Scudo Sports

Giant Türkiye Ofisi - Fiziksel Şiddet Tehdidi

Ben de bir giant Bisiklet almak için aramıştım ama bahar aylarında ulaşamadım, sonra mayısta açtılar, su saatlerde açığız dediler gittim kapalıydı. Ertesi gün aradım telefonu açan kişi dükkan boş ise kapiyoruz dedi. Ben Bisiklet almak istiyorum akşam 6 gibi en erken gelebiliyorum dedim garanti veremem dedi. Ben de hiç gitmedim ve başka bir marka aldım.
Burası ile ilgili tek tecrubem bu.
Burası haricinde bu gibi durumlar çok çok sık yaşanıyor. Esnaf olmak ne demek, hizmet etmek ne demek bilmeyenler bu işi yapınca ortaya böyle manzaralar çıkıyor.
O arkadaş sizin gelmemenize uyuz olmuş ve aklınca size ceza kesmeye çalışmış. Bir daha gelmemeniz için fiyat sisirmis. Biraz sorgulayınca hamam parası olsun gibisinden üste çıkmaya çalışmış.
İnanın bu tip insanlar çok çok fazla ve haklı olduklarına o kadar çok inanıyorlar ki eminim o arkadaş da başkalarına bu olayı anlatıp ne müşterilerle uğraşıyoruz diye dert yaniyordur.
'Tel değişimi için 60tlyi dayadim aklı uçtu' vs diye anlatırken "boylelerine acimican abi" diye onay geliyordur. Emin olun...

Scudo
hoca ingilizceye cevirip giant merkeze bir mail atacaktin. hatta bir arkadas ver ceviri yapayim demisti.

Zaten Giant marka ismi olarak hiçbir zaman bana sıcak gelmemiştir :komik:

Ne bileyim... Scott, Fuji, Lapierre, Schwinn, Pinarello gibi isimlerin yanında Giant pek bi sevimsiz kalıyor.

@Ozan :)

Bu zamana kadar benim de öyleydi açıkçası. Bu son 2 seferdir benimle ilgilenen arkadaş ile böyle bir sorun yaşadım. Ancak en başından beri orada çalışan bir arkadaş daha var, ben konuştukça o da kasada ters ters bana bakıyordu. Mantık aynı mantık hepsinde. Bir gün azcık tartışmaya bakar iş.

@enrique

Evet kendisiyle konuştum saolsun yardımcı olacak. Benim kişisel işlerimden dolayı yoğun bir haftaydı, henüz yazamadık ama yazacağız. Gelişme olursa bilgilendirme yapacağım.

@Ozan k.

Durumu o kadar güzel özetlemişsiniz ki... Onu demeye çalışmadığınızı biliyorum ama yine de gerçeği değiştirmemek ve her şeye rağmen hak yememek adına, olay sadece tel değildi, 2-3 işlem ve ufak parça değişiminden (zincirdeki balyalar arası koruma gibi) dolayı da fark olduğunu söylediler ama bunlar tabi ki beni ilgilendirmiyor. Başta konuşulanla sonda konuşulan farklı çıkınca bunu sorguladım diye çirkinleşen bir ticaret anlayışı.

Ve çok iyi belirtmişsiniz ben daha ilk gittiğimde bisikleti bugün alacağım dediğimde ters davrandı, neden o kadar bekletmişim bisikleti orada diye. Tamamen yazdıklarınıza katılıyorum, teşekkürler durumu daha iyi açıklama konusunda.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Sarper Uluoluk Diyalogları birkaç kez okumama rağmen fiziksel şiddetle tehdit ettiği kısmı göremedim, rica etsem bu bölümü paylaşırmısınız?

@Love The Wind

29X2Mq.png

@Sarper Uluoluk Şahsen bu sözü fiziksel şiddet tehditi olarak algılamadım. Müşteriden onay alınmadan işlem yapılıp fiyata eklenmesi esnaflığa yakışmayan bir davranış fakat anlaşılan kendisi de bu hatasını farkedip fiyat farkını almayacağını söylemiş. Ama yukarıdaki sözden "fiziksel şiddet tehditi" manası çıkarılmamalı.

Kamera kayıtlarından belki anlaşılıyorsa kanıt olarak kullanabilirsiniz şikayetinizde.

@Love The Wind

Valla ne olarak çıkarılmalı, ne anlama geliyor onu da belirtseydiniz keşke. Tavır ve söyleyiş tarzı da yeter, ama yine de şu cümlenin içeriği ne anlama geliyor sizce?

"Al sana hediyem olsun", "beni mi şikayet edeceksin", "git nereye et ediyorsan şikayet" diyen ve bu zihniyete sahip biri o cümleyi sizce hangi maksatla söylemiştir?

Bu konuyu Ekşisözlük'te en ufak durumda oraya gidip şikayet başlığı açan kişilerinkiyle karıştırmayın. Ben zaten bırakın parasız işlemleri, paramla hizmet gördüğüm her yerde (alışveriş, yemek, hiç farketmez) resmen ezilip büzülen insanım karşımdaki çalışan alınmasın, sırf para veriyoruz diye kendisini ezilmiş hissetmesin diye.

Bu tavrı lütfen masum göstermeye çalışmayın bana. Ben buluttan nem kapan biri değilim, olabildiğince de olur canı sıkılmıştır falan diye dikkatli davranmaya çalışırım böyle durumlarda. Burdaki davranışın açıklaması da içeriği de gayet açık ve bunun kabul edilir yanı da yok.

@Bisikleteam Youtube

Onu ben de düşündüm ama sonuçta ses kaydı var mıdır bilemedim. Ses kaydı yoksa en fazla konuşan iki kişi gibi algılanacak, sonuçta fiziksel bir şey yaşanmadı ve sözler de duyulmayınca kanıt sayılamaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
Bisiklet dükkanlarında çalışanlar genelde pek bisiklet süren tipler değil galiba. Yani işleri basit manada tamircilik ve satış. Sıradan bir oto tamircisinden veya bir bakkaldan farkları olmuyor bu durumda. Bisiklet özel bir alan. Bu alanda iş yapan insanların ayda en az 500 km sürüş yapan insanlar olmaları gerekir diye düşünüyorum.
Öbür türlü ne bisikletten doğru düzgün anlar ne de bisikletçinin halinden.

Mesela konuda bahsi geçen Giant çalışanının ben düzenli bir şekilde bisiklet kullanan biri olduğunu hiç sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Evet , bende Giant Türkiyeyi arayıp kadromun garantisini sorunca umursamaz bir tavırla başından savmıştı . Bisiklet kaliteli fakat çalışanları salcanodan kırma.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri