Scudo Sports

Giant TCR Advanced 2 (2019) Amatör Hikayesi ve İncelemesi

Scudo
Yine aklıma gelmişken yazayım R7000 aktarıcıları alyanla ayarlıyoruz yıldızbaşlı gövel vida dönemi kapanmış. Ayrıca ön aktarıcı ayar civatalarını yana konumlandırmışlar böylece bisikleti sele üstüne ters yatırsanız bile ayarları rahatlıkla yapıyorsunuz.

Bisikletin selesi beni 60 km lik sürüşümde rahatsız etmedi ama iyi sele, kötü sele 100 üzerindeki turlarda kendini belli ediyor.

Yok vallahi abi her turda yanımdaki arkadaşları bayıyordum artık. Bu bisiklet bana büyük mü ? Bu bisiklet bana büyük galiba ? Yandan giderken bir video çekip atın açılara bakayım. Bisikleti sattığımda pastalı, kolalı (Le Cola lı) kutlama yaptıklarına göre demek ki onlarda bayılmışlar bu sorulardan. Abi ben Lapi mi sevdim, hepte seveceğim hatta burnumun dibine sattım. Onunla da ilgili komik bir anım oldu öğlen bisikleti sattım akşam arkadaştan telefon geldi Çetin senin bisikleti çalmışlar Beylikdüzün de gördüm diye. ? ?

Benzerini ben de yasadim. Tasininca aldigim ilk bisiklet 56 kadroydu, bana buyuktu hafiften. Iyi kotu gunlerimiz, guzel turlarimiz oldu. Simdi ise gidip gelmek icin kullaniyorum, gayet mutluyuz kendisiyle.

Ama bir sonraki bisikleti 54 kadro aldim, arada pek fark yok gibi gozukuyor ama bike fit sonrasi eskisine gore cok fark etti. Daha ufak kadro, uygun ayarlarla bisiklet direkt vucudun parcasi gibi oluyor. Benim tecrubem eskisine gore hem daha guvende hissediyorum, hem de guc kullanmak gerektiginde cok daha iyi tepki veriyor bisiklet. Pro bisikletciler hep bir beden kucuk kullanir derlerdi de ne gerek var diye dusunurdum.

Forumda bisiklet turizmi isini organize edecek bir arkadas yok mu?
Ucak bileti, konaklama, alisveris, ilk surus, 3 gun 2 gece konaklamali full paket bisikletin Turkiye fiyatindan ucuza gelir mi acaba?
Arkadaslar Kuzey Italya da yasiyorum ve cok ciddi sekilde ,Turkiye de bisiklet fiyatlarini inceledigim taktirde hem kendime ve bisiklet camiasina yardimim olabilecegini dusunerek buraya yaziyorum.

Istediginiz taktirde ve organize oldugumuz taktirde ,Size Italya dan veya Avrupa'nin herhangi bir Ulkesinden yol giderleri ve cuzzi bir emegin karsiligi olmasi halinde istediginiz bisiklet ve aksesuarlari bulundugunuz sehre teslim edebilirim.

buraksoyer@gmail.com veya ilgilendiginiz taktirde cep telefonu ve whatsapp numarami ogrenmek icin email atmanizi rica ederim.

Saygilarimla
Burak Soyer

İnanıyorum abi bu bisiklet ile o göbek de erir :D. Hayırlı olsun iyi sürüşler dilerim

@hamlet2006 Çok çok teşekkür ederim. Çok ilginçtir Lapierre yi bundan yaklaşık 2 sene önce hanıma bak bu seneki doğum günü hediyem bu olsun diyerek almıştım. Bu sene ki doğum günü hediyesi de Giant oldu. 45 ten sonra hanımdan Trek bekliyorum. ? ? ?

Öncelikle Çetin Bey'in bisikleti hayırlı olsun. Tahmin edebileceğiniz gibi bu işe en fazla sevinenlerden biriyim :p

@isosel
Endurance kadro olan Fenix Sl Disc Ultegra planlıyorum nasipse.Gümrük sınırı 1500 eurodan fazla olsaydı,direkt Merlinden vbden sipariş geçmiştim bile.

Fenix'e endurance kadro demek aslında çok doğru değil, çünkü stack/reach oranı olarak Ridley'in diğer yol kadroları (Noah ve Helium) aynı. Wheelbase (iki teker aksı arası mesafe) biraz daha fazla ve kullanılan malzeme biraz daha konfor odaklı. O yüzden Ridley Fenix'e "all-round" kadro diyor.

Vergi avantajından ötürü bu seviye bisikletleri almanın en uygun fiyatlı yolu yurtdışından almak, ama kadro ve parçaları ayrı alarak 1500€ sınırını aşmadan ve yurtdışına çıkmadan da bisiklet toplayabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım, hatta benim kadroyu aldığım sitede 2020 model Ridley'ler satılmaya başlamış bile:
(link)

ama kadro ve parçaları ayrı alarak 1500€ sınırını aşmadan ve yurtdışına çıkmadan da bisiklet toplayabilirsiniz.

Üstad,
Siz bisikletinizin konusunu İnceleme - Ridley Fenix SL açtığınız andan beri hem bu site hem de taktiğiniz aklımda.Ben buna ''böl,parçala,al ve topla'' diyorum.Çok mantıklı geliyor:harika:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ridley bisikletlerinin ismi, kurucusunun ünlü yapımcı ve yönetmen Ridley Scott'a olan hayranlığından geliyor.Yani Ridley'in sahibi markasının ismini Ridley Scott'tan ötürü koymuş. Ben de Ridley Scott'ı takip ederim ve beğenirim.Aynı zamanda Scott yol kullanıyorum,satmayı da düşünmüyorum.Ridley'i de alınca Ridley Scott yapar,Scott'ı çıkarınca Ridley kalır;yani bu gibi bişeyler oluyor.:D

Öncelikle hayırlı olsun, iki adet farklı model yıllarına ait TCR Kullandım. Şunu söyleyebilirim ki 2018 sonrası TCR tam bir efsane...

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
2018-2019 arasında fark yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca TCR SL ve TCR Pro ve TCR olarak 3'e ayrılıyor siz TCR mi kullandınız tecrübelerinizi yazarsanız konu renklenmiş olur en azından.

@hamlet2006 Çok çok teşekkür ederim. Çok ilginçtir Lapierre yi bundan yaklaşık 2 sene önce hanıma bak bu seneki doğum günü hediyem bu olsun diyerek almıştım. Bu sene ki doğum günü hediyesi de Giant oldu. 45 ten sonra hanımdan Trek bekliyorum. ? ? ?

Şimdi buradan ne anlıyoruz.Çetin Hocam, tam 45 yaşında orta yaş bunalımına girmiş olacak:D
Ben 37 imde orta yaş bunalımına girdim,her şeyi satın alasım geliyor.Bana taksit imkanı verseler uzay mekiği bile alacağım.:ssrtcbya::krktm:

Bu arada ''Çöle Rolen'' ler de gitmiş ,yeni bisikletin jant seti nasıl?

2018-2019 arasında fark yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca TCR SL ve TCR Pro ve TCR olarak 3'e ayrılıyor siz TCR mi kullandınız tecrübelerinizi yazarsanız konu renklenmiş olur en azından.

Hayır yok iki yıl (2018-2019) birbiri ile aynı. Beni daha önce kullandığım TCR ise 2015 di onunla 2019 arasında kadro geometrisi açısından ciddi farklılıklar var. Sürüş poziyonu yeni kadrolarda daha rahat. Üst boru eskiye göre daha kısa mesela

Yok vallahi abi her turda yanımdaki arkadaşları bayıyordum artık. Bu bisiklet bana büyük mü ? Bu bisiklet bana büyük galiba ? Yandan giderken bir video çekip atın açılara bakayım. Bisikleti sattığımda pastalı, kolalı (Le Cola lı) kutlama yaptıklarına göre demek ki onlarda bayılmışlar bu sorulardan. Abi ben Lapi mi sevdim, hepte seveceğim hatta burnumun dibine sattım. Onunla da ilgili komik bir anım oldu öğlen bisikleti sattım akşam arkadaştan telefon geldi Çetin senin bisikleti çalmışlar Beylikdüzün de gördüm diye. ? ?
E o zaman Bim önünde bir Le Cola li kutlama selfisi bekliyorum senden. Hem Bim'in logosu da kirmizi mis gibi gehdhdhs ???

Cole Rollen Hub sesine alışmış kulaklarım hub sesi arıyor arıyor ama duyamıyor ne yazık ki. PR2 jantlar hakkında net bir ağırlık bilgisi de bulamadım. Tubeless lastiklerden kaynaklı akıcılık farketti ama jantlara ne diyeceğimi bilemedim.

Geri