Giant SCR 2

fatih acar

Üye
Kayıt
21 Temmuz 2013
Mesaj
88
Tepki
82
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
Fatih ACAR
Bisiklet
Carraro
Bugün sabah facede görüp araya tanıdık sokarak satın aldığım Bisiklet. Neyse satın alma konusu uzun. Bisiklet 2012 model ancak üzerine taş gelmemiş 1000 km görmemiş kadro. Yepyeni schwalbe maraton lastikleri 2300 2x8 set 12-25 hg50 ruble prowheel fren bacakları 34-50 aynakol giant göbek ve jantlar ile giriş seviyesi için mükemmel bir bisiklet. Birkaç gündür cyclocross tan yol bisikletine dönüş yapayım diye sağa sola bakiniyordum. Kadro geometrisi görüntüsü ile SCR lerin bu kadrosu çok hoşuma gidiyordu. Beyaz üzeri kırmızı çıkartmalar falan hem çok asil hemde çok zıpır bir görüntü veriyordu. Bugün deneme turu yaparken zaten alet altimdan kaçacak gibi hareket ediyordu. Al takke ver külah bisikleti aldım ama satan arkadaş vazgeçer diye düşünerek yanından neredeyse koşarak İZBANa geçtim.

Eve gidip hemen ufak tefek bisikleti bir elden gecirdim her şey canavar gibiydi. Satan arkadaş ta zaten yazlığında bıraktığı için vites kabloları çatlamıştı ben pek önemsemeden hemen öğleden sonra turu için arkadaşların yanına gittim. Ama giderken arka vites kablo muhafazasi su koydu. Açık bir bisikletçi de acil onu halledip yola çıkan arkadaşlarıma yetişmek üzere hemen yola çıktım 12 - 13 km sonra ön attırıcı kablo muhafazası gevrediginden o da su koyverdi. Onu yapamadım ama ön 34 te arka 20de 38km yol tamamlayıp dönüş yaptım.

Bu güzelliği alarak çok doğru bir karar verdigimi anladım. Arkadaş uzun süredir arkasından koşturduğum bir yokuş aşağı segment var. Genelde pedal basarak 38 saniye de en iyi geçtiğim yeri pedalsiz 41 saniye ile geçtiğimi görünce anladım ki bu alet gerçekten mükemmel. (Mosso Cyclocross diğer bisikletim. Segment de Alltime 5ncilik var. Bakmayın kilo olduğuna) Üzerindeki jant takımı biraz ağır ama benim gibi şu anda 128 kilo olan bir adamı taşımak için böyle olmak lazım.

Kadro yu anlatmak olmuyor. Gerçekten dokunup üzerinde yol yapmak lazim. Ben aşık oldum (hanım duymasın). En kısa zamanda yeni bir 105 set ve jantlar ile mükemmel olacak. Biraz daha tecrübe edinip yorumlarimi bu konuya eklerim.



Bisikletin resmini atmamisim olacak ismi bu şimdi.



Sağlık sebeplerinden hafta içi bisiklete uzak kalmıştım. Nihayet dün akdemir ime atlayıp yola cikabildim. Ben tatlı su bisikletçi si olarak düz yolda gitmeyi seviyorum. Kilo fazla olunca hâliyle rampalar biraz zorluyor. 125 kilo olunca normal. Dün ilk tur olarak 30 km bir yol yaptım. Bisikletin üzerindeki set olumsuz not oldu. Ama bu kısrak gerçekten dehşet arkadaş pistonlar devrini bulunca mükemmel bir akış sağlıyor. Biraz daha kilo verince dutmayin beni.

Jant seti orjinal giant. Değişim ihtiyacı var. Dün turdan geldikten sonra eski bisikletimin üzerindeki seti SORA seti hemen üzerine yerleştirdim. Üzerinde bulunan ön aktarıcı ile aynakol dişlilerini aynı bıraktım. Ön dişli oranım 50-34 arka oran 11-32 olunca çok rahat bir kullanım sağladı. Bugün sabah zevkle toplam 57 km yaptım. Yeni sele yeni tayt olunca apışaram yara oldu. Yarın doktor işim var salıya kısmet ise daha detaylı kadro incelemesini yazarım. Bu arada ben arabamı bile kendim yikamamis adamım ıslak mendil ile sildim ya arkadaş. Bir kadro bu kadar güzel mi olur...

Gene bisikletten uzak geçen bir zaman ve gene ben. Duble babalık mevzuu gerçekleşince İzmir'in sıcaklarından Gemlige kaçmak gerekti. Sabah erken saatlerde iki defa Kurşunlu Mudanya arası yol yaptım. Rampalar çok üzüyor beni. Kilo 125 olunca tabiki normal. Ama elimden geldiğince pedala aşılmaya çalışıyorum. 70-90 arası kadans çalışıyorum. 70 altına düşünce basamiyorum. Güç üzerinde çalışmalarım devam ediyor. Rampaları 10 saniye ayağa kalkıp 30 saniye oturarak çıkmaya çalışıyorum. Tabiki 1 yada 2 kademe vites büyütüp.

Daha başka neler yapabilirim? Kilo demeyin.
 
Scudo

ömermurat131

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2015
Mesaj
463
Tepki
826
Şehir
çorum
Bisiklet
Diğer
Sahibinden'de bir ilan var..
(link)
Fiyat hiç fena değil..Yalnız maşa karbon değil..Ağırlığı da yazmamışlar..Bir de modeli 2017 demişler ama sanırım bu model 2015..
 

fatih acar

Üye
Kayıt
21 Temmuz 2013
Mesaj
88
Tepki
82
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
Fatih ACAR
Bisiklet
Carraro
Evet bana da 2015 gibi geldi. Fiyat çok yüksek. 1.200 - 1.500 arası fiyatlarda 2 el var piyasada. Kovalamak lazım.her zaman düşmüyor.
 

eyupozturk

Roadie
Kayıt
30 Temmuz 2013
Mesaj
411
Tepki
316
Şehir
istanbul
İsim
EyoO
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hayırlı olsun. Önemli olan keyif almak ve sevmek. Güle güle kullanın.
Aynısından bende kullanıyorum, daha 700km ye ulaşmadım.
Jant çemberleri gerçekten ağır, ben alexrims r450 çemberlere geçtim, yarım kilo civarı farketti.
Maşa fazla titreşim iletiyordu, maşayı değiştirdim.
Ayrıca ben L kadro aldım, boyum 180cm. Gidon boğazı 110mm olunca öne doğru fazla yatma söz konusu oldu, 90mm boğaza geçtim.
Bisikletin ataklığı ve rampa kabiliyetinden memnun kaldım.
Üzerindeki 2x8 Claris set ve tektro bacaklarla sıkıntı yaşamadım, rahat gidiyor, ama pabuçları değiştirdim.
Ruble mevzusunda bende 11-25 i değiştirdim, 11-28 kullanıyorum.
Lastikler fena değil, sadece öne bir arkadaşımın verdiği kırmızı şeritli lugano lastiği taktım.
aldığımda 100kg civarıydım, sanırım scr 2 nin kaderi 3 haneli ağırlığa sahip kullanıcılardan geçiyor :) bu sıralar çok istesemde scr ye sıra gelmiyor, ama her akşam bir kılıfına uydurup çıkabilirmiyim diye düşünmüyor değilim..
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih acar

fatih acar

Üye
Kayıt
21 Temmuz 2013
Mesaj
88
Tepki
82
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
Fatih ACAR
Bisiklet
Carraro
Uzun süredir foruma bakamadım.
Ben 1250 TL ye almıştım kıratımı. Eski bisikletimde olan SORA set ile daha iyi olur dedim. Üstüne bir de oval 35-50 yapraklar ekledim. Çok güzel oldu ama elim biraz bollaşınca (Arap ile yağ misali) 105 5800 set düzdüm. Resimleri aşağıda mevcut çok güzel oldu her iki şekilde de. Yalnız lastiklerim marathon yeşildi onları 700*25 lugano ile değiştirdim. Geçen çok mıcırlı yolda ön lastik patladı. Sanırım yakında marathon veya plus 700*28 geçiş yapacağım. Hiç SCR de 28 kullanan oldu mu?


Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

HİKMET i.

Aktif Üye
Kayıt
30 Kasım 2017
Mesaj
105
Tepki
63
Yaş
24
Şehir
Gaziantep
İsim
Hikmet
Bisiklet
Specialized
@fatih acar abi Çok şahane bisiklete benziyor özellikle kadro geometrisi çok hoş duruyor. Abi özelden bu bisiklet ile ilgili birkaç sorum olacak yardımcı olur musun?
 

Mtt

Aktif Üye
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesaj
187
Tepki
114
Şehir
İstanbul
İsim
Mücahit
Bisiklet
Kron
İkinci el buldjm bi tane tavsiye eder misiniz tek sıkıntısı s kadro olması sizin boyunuz kaç l kadro almışsınjz