Scudo Sports

İnceleme Giant Propel Advanced Pro 0 Di2 Ultegra

@Göktürk Ünal

Hahah.. Valla Canyon çok çetrefilli. Girişemedim o işe.. Makineden çok memnunum ama.. Jantlar biraz alışma istiyor o kadar. Yurtiçine biraz mesafeliyim ama asla da demiyorum. Neden olmasın.. :)

• Beğen
Tepkiler: Göktürk Ünal
Scudo
@uslsy

Kadro kulak sorunum yuzunden daha tecrube edemedim. Arkadas kullanmaya basladi. R8050deki shadow teknolojisi var. Daha tutarli gibi duruyor vites gecisleri. Simdilik dayaniklilik konusunda bir sey soylemem yanlis olur. Henuz bir kaza yasanmadi. Umarim yasanmaz da boyle durumlarda belli oluyor maalesef. Bendeki aktarici kulak kirilip, jant tellerinden aldigi darbeyle gitti mesela. Arkadasinki de bisikletin altindan kayip dusmesi sonucu. 2 aktaricisi da benzer sekilde arizalandi. Umarim 8050 lerde daha saglamlastirmislardir sistemi.

@uslsy Hayırlı olsun güle güle kullanın bende giant propel pro almak istiyordum nasip olmadı :( ama 2018 specialized venge aldım:).Jantlar hem clincher hemde tubeless kullanıma uygun yerinizde olsam patlak ile uğraşmamak için tubeless olarak kullanırdım bu canavara pedallar shimano r550 yerine ultegra yada duraace pedal yakışır.:harika:

@Özgünn nasip olmadı dediğiniz bisikleti sanırım ben kullanıyorum şu anda. Aldığım arkadaşta ve bende bir mahçubiyet yaratmadı desem yalan olur. Bisikletinizi güzel günlerle kullanırsınız inşallah..

@uslsy
Abi cok ama cok kritik mesele karbon bisikletlerin toplarken tork anahtari ile sıkılması islemi.bence sen işi.sansa birakmayip erdoganlara filan iyi bir mekanikere tekrar vidalari istenen n/m degerlerde sıktır

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve uslsy
@Buğra Ünalan

Tamam. Bir link lütfen. Alayım hemen.

@mariokaldato

Abi tamam. Bana bir link. Alacagim hemen.

@uslsy

Tork anahtarı diye aratırsanız bir sürü seçenek çıkacaktır. Ya da Wiggle, Merlin falan bakacaksanız torque wrench diye aratabilirsiniz. Ben baktığımda 600-700 lira civarındaydı bu aletler. Yani işini bilen bir bisikletçiye götürüp yaptırmak daha mantıklı olabilir. Ama ben sürekli uğraşıyorum bisikletin orasıyla burasıyla, mekaniklik hevesim var diyosanız o zaman iyi bir yatırım olabilir.

Ben hiç kullanmadığım için bir marka/model tavsiye edemem ama yabancı sitelerde özellikle chainreaction da ürünlerin altında çok fazla eleştiri ve yorumlar var. Onlar okunarak bir fikir edinilebilir.

@uslsy
(link) 530 TL Erdoğonlarda.

(link) Aynı anahtar takımı 399 TL burda.

(link) Burda biraz daha ucuz

Araştırırsan yurtiçi yada yurtdışı sitelerde daha uygun fiyatta bulabilirsin.

@uslsy Canyon alsaydınız yanında gönderiyorlardı. :) Şaka bir tarafa güzel günlerde kazasız belasız kullanın. Yeni nesil tabiriyle ateş ediyor.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Tüh ya, geçen yıl ben açacaktım bu konuyu...:)

@mariokaldato

Aynı cümle içinde Celal ve tork anahtarı hakikatten pek güzel bir latife yav…:)

@Özgünn

Hocam tubelesse çeviriricem ben de. Acaba jantın yanında çıkan tubless siboplarıni takınca iş bitiyor mu? Bir de pedal konusunda o kadar haklısin ki, lakin şöyle bir gerçek var para bitti. :D :koptum: Az beklemem gerekiyor o yuźden.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Maalesef iş bitmiyor, ben araştırdım yapışan iç bant ve lastik içi sıvı sizin kullanım tarzınız ve Ankara için şart.

• Beğen
Tepkiler: Özgünn
@burcinhan

İşte bu süper haber.. :)

@trainspotting35

Çok teşekkür ederim... Bu bisikletler için çok önemli ise tork anahtarı yanlarında çıkabilir hakkaten.

@SerkanEriş

Kullanım tarzımda neyi beğenmediniz acaba beyefendi :D :koptum:

@Punctum

Madem olmazsa olmaz, onda olmaması eksiklik olur. Bence buradaki yazıları okuyup en kısa sürede bu eksiğini kapayacaktır. Bu arada Allahtan geçen sene bu konuyu açmamışsınız Mehmet hoca. Di2 videosu ve Di2 ya değinmeden bu konu bu kadar da tat vermezdi bence. :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Elektronik sistemi zerre anladimsa tur dan yola geceyim

Mekanikte de dugmeye basiyon
Elektronikte de dugmeye basiyon
Ne fark eder ki?
:D
(Fesatlandim caktirmayin :D )

@mariokaldato Ben elektronikte garminle eşleştirme olayına hastayım olduğun vitesi falan gösteriyor. Otomatik vites gibi.

@mariokaldato
Elektroniğin sistemlerin en büyük cazibesi daha stabil olması. Yani ayarı bir kere yaptığınızda tel gerginliği yüzünden ayar kaçmaları söz konusu değil. Diğer yandan zamansal kazanımlar da söz konusu. Bu daha çok profesyonel olanları ilgilendiriyor ama vites geçişi saniseler içinde geçiyor. Mekanik sistemde bu saniyeler alabiliyor. Ayrıca güncel setlerde çoklu geçiş var yani rublenin en üstünden aşağı veya aşağısından üste doğru basılı kalarak 9-10 vitesi birden değiştirebiliyorsunuz. Bunlar tabi biz gibi amatör kullanıcı için çok önemli kazanımlar değil.

Bunun yanında dezavantajları da var. En büyük dezavantajı ise bana göre parçaların pahalı olması. Yani tek kablosu bile 100-150 tl civarlarında ki içini açtığınızda uç kısmı haricinde sıradan bir elektrik kablosundan bir farkı yok:) ve 2. el piyasası baya az olduğundan ucuza kaçma şansınız pek olmuyor.

@Punctum

Estağfurullah hocam. Benimki sadece latife... :) Heyecanla Di2 Dura-Acenizi bekliyorum.

Geri