Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

@Nyusha hafif öne eğik, kadro açıları melez,tur ve dağ bisikleti arası.Konforu iyi kullanımı rahat ilk defa düz maşa kullandığımdan ona alışmak gerekti.

Scudo
DSC_0051.JPG IMG-20170702-WA0057.jpg

Giant toughroad slr1 iki günlük bol tırmanış,oksijen, sıcak, doğa

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2 gün önce Giant Contend SL 2 alarak aranıza katıldım.

Kron Tx 300 hidrolik disk kullanıyordum, bisiklette kullanım konforu aradığım için şehir bisikleti tercih ettim. İstanbul içinde sahil bisiklet yolları hariç kullanmıyorum zira bence çok tehlikeli...

Bir kaç uzun yol denemem oldu, özellikle bayram tatilinde Sakarya Karasu yolunda uzun uzun kullandım fakat bir hüsran yaşadım. Şehir bisikletleri yapıları gereği hızlarını çok çabuk kaybediyor. Bu da uzun kullanımlarda çok can sıkıcı oluyor. Ben de performans kazanıp, günden güne daha da uzun km'ler yapmayı düşünen biri olarak değişiklik zamanı geldiğini düşündüm.

Ben de çok ilgim olmasa da (belki de hiç) yol bisikletine mi geçsem diye düşünmeye başladım. Araştırdım, okudum ve şunu anladım, boyuma uygun, dizaynı şık, rengine aşık olunacak bir bisiklet almak en doğrusu gibi geldi ve bu bisikleti aldım.

Henüz kullanma fırsatım olmadı ama korkularım çok fazla. Şehir bisikletinden sonra bu tarz bir bisikletle daha fazla yorulur muyum, daha eğilerek kullanmak beni rahatsız eder mi hiçbir fikrim yok. Yol bisikletleri şehir bisikletlerine göre daha sert bir kullanıma sahip ve daha dikkatli olunması gerekiyor. Manevra kabiliyetleri özelikle şehir bisikletlerine göre çok daha düşük.

Sorular, sorular...

Zamanla cevap bulacaklar, şimdi bisikletle başbaşa bırakayım...

Contend-SL-2-Green.jpg

@soulless bende bu bisikleti alacağım inş işlerimi ayarlayıp istanbul dan alacağım. Sizden bir inceleme de gelirse memnun olurum . Hem satın alma arifesi çok iyi olur.

@inziva Henüz bisikleti kullanma imkanım olmadı maalesef. Heyecan ve endişelerim devam ediyor. Düşüncelerimi ve izlenimlerimi paylaşmaya çalışacağım. Yalnız Giant kullanıcı kulübü diğer markalara göre fazla aktif değil sanıyorum.

Yol bisikletine geçiş başlığında ifade etmeye çalıştıklarımı burada da kısaca aktarmak istiyorum.

Bu akşam bisikleti deneme imkanım oldu. Hız harika, şehir bisikletinden geçince aradaki farkı görmek büyük keyif.
Vites geçişleri hoşuma gitti, frenler zayıf, belki ayar gerekiyor.

Şehir bisikletinden geçtiğimden midir bilemiyorum ama bisiklet biraz ürküttü. Yere çok yakınım, özellikle kafam yere çok yakın, biri dokunsa yere yapışacakmışım gibi bir hissiyatı var bisikletin ve bu beni biraz rahatsız etti.

Bu konuda bolca tecrübe ve deneyim sahibi kişilerle de konuşmak ve deneyim sahibi olmak istiyorum.

Denemeye ve paylaşmaya devam edeceğim.

@soulless

Anlamadığım bir şekilde mesajım bir önceki mesajımın devamı gibi görünüyor. Bu şekilde tekrar yazmak istedim.

(link) linkteki bisikleti alacagım boy 170 cm bacak boyu yanlıs ölçmediysem 75 cm bisikletin kadro boyları hakkında bilgisi olan varmı ve hangi kadroyu almalıyım

@ayberkatakan95

Bisikletlerimiz aynı değil ama benim de boyum 172, bacak boyum hakkında bilgi sahibi değilim fakat bisikletim M beden ve çok rahat kullanabiliyorum.

Merhaba, bir arkadaşım Giant roam 2 almayı düşünüyor ancak Antalya'da teşhirde bulamadık hiçbir yerde. Görmeden almak istemiyor. 2017 model roam 2 kullanan, Antalya ya da çevresinde yaşayan yardımcı olabilecek biri var mıdır? Teşekkür ederim.

@abudabi

hocam o tekerlerle nasıl çamur dağ bayır geziyorsun? asfaltta bile azıcık sert virajdan korkuyorum ben çok kayıyırlar..

Lastik basıncında aşırıya kaçmazsanız gayet de stabil bir sürüşü var diyebilirim...
@dragotreis

@ayberkatakan95

Giant'ın sayfasında şöyle bir bilgi var.

(link)

@burcinhan hocam hayallerde kaldı herşey :( o kadar cok istedim ki revel29er1 almak ama satıcı il dısıındaydı aradım bastan telefonda 2300 e kadar düşeceğini söyledi ertesi sabah gittim bayiine 2450 olur dedi aynı adam ufak çaplı tartıştık dalgamı geçiyosun gibisinden konustum. neyse bende döndüm geri geldim eve arastırdım baktım ettim mtb' lere parasını hak eden bulamadım kafama yatmadı gittim carraro sportive 227 hybrid aldım kafam rahat

Hayal edin ve yapın. Bilmiyorum, yapamam, çok zor demeyin. Sorun, araştırın, deneyin ve okuyun okuyun okuyun. Bazıları kirli de olsa internette dev bilgi var. Herkese iyi sürüşler.IMG_1744.JPG

Geri