Merhaba arkadaşlar,
Ben de 2 gün önce Giant Contend SL 2 alarak aranıza katıldım.
Kron Tx 300 hidrolik disk kullanıyordum, bisiklette kullanım konforu aradığım için şehir bisikleti tercih ettim. İstanbul içinde sahil bisiklet yolları hariç kullanmıyorum zira bence çok tehlikeli...
Bir kaç uzun yol denemem oldu, özellikle bayram tatilinde Sakarya Karasu yolunda uzun uzun kullandım fakat bir hüsran yaşadım. Şehir bisikletleri yapıları gereği hızlarını çok çabuk kaybediyor. Bu da uzun kullanımlarda çok can sıkıcı oluyor. Ben de performans kazanıp, günden güne daha da uzun km'ler yapmayı düşünen biri olarak değişiklik zamanı geldiğini düşündüm.
Ben de çok ilgim olmasa da (belki de hiç) yol bisikletine mi geçsem diye düşünmeye başladım. Araştırdım, okudum ve şunu anladım, boyuma uygun, dizaynı şık, rengine aşık olunacak bir bisiklet almak en doğrusu gibi geldi ve bu bisikleti aldım.
Henüz kullanma fırsatım olmadı ama korkularım çok fazla. Şehir bisikletinden sonra bu tarz bir bisikletle daha fazla yorulur muyum, daha eğilerek kullanmak beni rahatsız eder mi hiçbir fikrim yok. Yol bisikletleri şehir bisikletlerine göre daha sert bir kullanıma sahip ve daha dikkatli olunması gerekiyor. Manevra kabiliyetleri özelikle şehir bisikletlerine göre çok daha düşük.
Sorular, sorular...
Zamanla cevap bulacaklar, şimdi bisikletle başbaşa bırakayım...