Scudo Sports

Giant ATX kadro üzerine bisiklet topluyorum

@pohuman Mesajınızı şimdi gördüm. Hayırlı olsun size de :)

10 yıl garanti iyiymiş. Sizin teyit ettirmeniz iyi oldu; satın alırken sormak aklıma gelmemişti benim.

Bisiklet şu an fotoğraflarda gördüğünüz halde. Sele borusu ve birkaç ufak tefek parça eksik, onları tamamlayıp haftasonu girişeceğim işe.

Scudo
@Mehmet Altuğ teşekkür ederim. :)

2 yıl olsa bile sorun değildi benim için ama 10 yıl gerçekten iyi bir garanti süresi.

O zaman bende topladığımda burada fotoğrafları paylaşırım. Tabi izniniz olursa. :)

@pohuman Tabii ne demek, müsaade sizin. Kadronun farklı donanımlarla nasıl göründüğü konusunda fikir sahibi olur forumdaki arkadaşlar :)

@pohuman @Mehmet Altuğ İki kadronun da bisiklet olmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bende 2016'ın sonuna elimdeki Focus karbon mtb kadrosunu toplamayı planlıyorum. Çevremde bisiklet toplayanları görmek beni daha çok heyecanlandırıyor. Benim Kadro da bu : 2011 Focus Black Forest 2.0 Carbon (Full Xt ile toplanmayı bekliyor)
Ekran Resmi 2016-10-17 19.28.11.png

@Atıl Güven kişinin kendi emeğiyle topladığı bisikleti kullanması ayrı bir keyif veriyor. Zaten 2016'nın sonlarındayız. Kadronuz güzelmiş. Topladığınızda sizde bir konu açarsınız artık.

@pohuman Teşekkür ederim. Bisikleti topladığım zaman konu açacağım. Bir kaç ufak parça kaldı onları da alıp 2 aya toplayacağım.

İnsanın boyunun ortalamalarda olması güzel bir duygu olmalı. Kadroları hemen kapmışsınız. :)

@Burak Boralılar kaçırırmıyım hiç. :) Zaten kadro arayışındaydım. Şuanki kadro 18" M ve 2 parmak kadar boşluk kalıyor. Bu kadro 19" M ama markaya göre değişebiliyor. Ya aynı olacak ya da tam yani boşluksuz..

@pohuman Bende XC3000 var 20inç kadro tam oluyor. Giant mümkün değil bana olması :) Hayırlı olsun şimdiden ikinizede. Merakla bekliyorum makinaları :)

@Burak Boralılar teşekkür ederim. Kadro çarşamba günü bana ulaşır ve aktarma işlemlerine başlarım. Makineler nasıl olacak bende merak ediyorum. :)

Bu kadroya beyaz maşa daha tatlı, şeker gibi durur sanki. Siyah ise yakışıklı, karizma ve hırçın; diye düşünüyorum. :)

@Mehmet Altuğ

Bu uyarıyı dikkate almamışım ve sele borusu almak zorunda kaldım. Ritchey WCS 1-Bolt Wet Black 30.9mm aldım. Başka da bulamadım zaten. Başka masraf çıkmaz umarım.. :rolleyes:

@hasam murat ali Zamanında Sahibinden sitesinden almıştım. Fren sistemimi yükseltince, yeni setle birlikte bu rotorların kırmızı renkli olanı da geldi ve bunlar boşa çıktı.

Türkiye'de bu renklerde HSX rotor bulmak mümkün değil sanırım; satılanlar hep gri-füme renk. Renkli olanlarını yurtdışı sitelerden temin etmeniz gerekebilir.

@pohuman Sele borusunu yurtdışından mı sipariş ettiniz?

Erdoğanlar'dan kadroyla birlikte satın aldığım Race Face sele borusunun temininde sıkıntı yaşandı, siparişi iptal edip geri ödeme aldım ben de.

Aynı sele borusunu CRC'den sipariş geçtim ama 10 günden önce gelmeyeceğini düşünerek iptal ettim siparişi. Bunun yerine n11'de mağazası olan Antep Bisiklet diye bir firmadan PRO Koryak sele borusu siparişi verdim. Daha önce de yazdığım gibi, piyasada 30.9 mm çapında sele borusu fazla yok, bu da firmanın elinde tek kalmıştı. Race Face set bozuldu ama yapacak bir şey yok :)

@Mehmet Altuğ erdoğanlar'dan sipariş verdim. Bir çok siteye baktım ve bu ölçüde sele borusu bulamadım.

Şuanki selemde aynısı ama 31.6mm.

Ben olsam 10 gün beklerdim ve takımı bozmazdım. Gerçi 10 gün binememek yada sadece ayakta binebilmek var. Hayırlısı olsun. :)

--------------------

Kadroyu topladım sayılır ve maalesef kablo yuvaları HD fren için yapılmamış. MD fren için yapılmış. Yani sadece telli kablo takılabiliyor. Bunun için bir çevirici falan var mı acaba? Şimdilik fren kablosuna plastik kelepçe ile bağlayarak hallettim ama biraz dışta kaldı tabi.

Sanırım aradığım parça bu;

(link)

(link)

Ayrıca gelen kadro tertemiz değil ve ufak tefek deformasyonları var ama önemli değil..

Yapım aşamasında..:)

http://www.cybershut.com/wp-content/uploads/2016/10/1-1.jpg

Bugünkü 60km'lik turdan;

http://www.cybershut.com/wp-content/uploads/2016/10/DSC_0281.jpg
http://www.cybershut.com/wp-content/uploads/2016/10/DSC_0284.jpg

Çok yakışıklı olmuş, güle güle kullanın :)

Ben de eksik parçaları tamamladım bakalım, bir aksilik çıkmazsa yarın girişiyorum işe..

@pohuman bisikletiniz cok guzel olmus hayirli olsun agirligi nedir bide masanin modeli merak ettim

@umudo123 teşekkür ederim. Ağırlığını bilmiyorum çünkü hiç tartmadım. Maşanın modeli "RockShox Recon Gold TK Solo Air ".

(link)

Bisikletin donanımı imzamda yazılı.

crossride jantlar tubeless destekliyormu bende almayi dusunuyordum bu ara

@pohuman Çok güzel bisiklet olmuş iyi günlerde pedallayın.

Geri