Scudo Sports

Giant anyroad2 hakkında düşünceleriniz

hangi bisikleti tercih ederdiniz?

• Toplam katılım
    80
Valla Giant on numara fiyat on numara da Türkiye'ye gelir mi bu?

• Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
@Berke1903

siparişle gelir gelmesine de kargo ve gümrük ile baya bi artar fiyat.

ben gelen biri ile getirtmeye çalışacağım.

thy serbest bagaj haddi şöyle:

Tüm kabin yolcularımız için 2 parça serbest bagaj taşıma hakkı vardır.
Her bir bagajın boyutu en fazla 158 cm olabilir.
Bagaj ağırlıkları ‘Business’ kabinde en fazla 32 kg, ‘Ekonomi’ ve ‘Comfort’ kabinlerde ise en fazla 23 kg olabilir.

Yurtdışından getirtmeyi düşünüyorsanız Trek Crossrip modelini de önerebilirim. FX modellerinin dropbarlı, yol donanımlı versiyonu gibi.

(link)

@Ozan Duran

crossrip comp da iyiymiş; yine de giant anyroad2 geometrisi ve komponentleri hoşuma gitti.

trek olanda claris, giant da sora var. bunlardan hangisi daha iyidir?

Claris dediği 2300'ün yeni hali, yani 2400 serisinin ismi. Sora bir üst oluyor. Kesinlikle Sora tercih edilmeli. :)

@ahmetcan44

eyvallah
o zaman hala giant ve salcano cyc02 arasındayım.

amerikadan getirtemezsem zaten salcano alacağız :D

Bende Giant tan yanayım, google görsellerden baktım gerçekten kadrodan kalite akıyor, suluk delikleride mevcut. Suluk deliği olmasa bile forma cepleri var zaten sıkıntı olmaz :).

@halil ibrahim duran

Korkarım beni yanlış anlamışsınız, "teker aralığı" ile iki tekerlek arasındaki mesafeyi (wheelbase) kastetmiştim, tekerlek ile kadro arasında kalan boşluğu değil. Biraz boşluk var gibi gözüküyor ama üstünde gelen 32mm'lik lastikten ne kadar daha kalını takılabilir bilemiyorum.

Tekerlek aralığı ne kadar az olursa bisiklet o kadar kıvrak olacaktır, ancak yoldaki bozukluklardan da aynı ölçüde fazla etkilenecektir. Dolayısıyla özellikle toprak yolda ya da bozuk asfaltta teker aralığı daha fazla olan bisikleti kullanmak daha az yorucu olacaktır.

Ben agresif sayılabilecek geometriye sahip yol bisikleti kullanıyorum; teker aralığı 99cm, bu değer aynı boyda (56cm / L) cyclocross bisikletleri (mesela Specialized Crux, Cannondale CAADX, Trek Cronus) için 102cm, Giant Anyroad için 104cm. 2-3cm fazla fark yaratmaz gibi düşünebilirsiniz ancak bu mesafenin 65-70 santimini tekerlerin kapladığını göz önüne almak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
evet yanlış anlamışım :D

teknik bilgi cehaletime verin. teşekkürler detaylı anlatım için

@halil ibrahim duran

THY nin spor eşyaları icin farklı bir uygulamasi var. Giant amerikan markasi. Amerikadan getireceginizi dusunursek 60 dolar gibi bir ucret karsiliginda ayri bir kategoride tasiyacaklardir. Sadece onceden haber vermeniz gerekir. Gerekli bilgi THY websitesi bagaj bölümünde mevcut.

@Aytuğ Şenoğlu

teşekkür ederim. getirtebilirsem zaten o şekilde getirmeyi düşünüyorum.

@halil ibrahim duran

Getirtirken kutunuza dikkat edin kargo bölümünde ne olacağı bilinmez. İyice sarıp sarmalatin. Ben de galiba öyle yapacagım :D

@Aytuğ Şenoğlu

havalimanına gelmeden kargolar için havalı sargı elemanları var, onlarla sardıracağım önce.

Ben Salcano derim. Salcano ekipman olarak Giant'tan daha üstün, SRAM Apex Shimano Tiagra ve 105 arasında bir grupset.
Salcano'nun vites oranları daha ağır ama rubleyi 11-28 ile değiştirirseniz birçok yokuşu rahatlıkla çıkarsınız.
Salcano'nun yapısı daha öne yatık olduğu için ilk günler sizi zorlayabilir ama bu yapı sayesinde düz yolda daha hızlı olursunuz.

Giant'ın fiyatı 1000$ civarında, Türkiye'ye getirmesi vs. Salcano'yla aynı fiyata gelir.

@efeballi

ilk günler zorlanırım dediğiniz gibi, bakalım getirecek arkadaşa bağlı daha çok giant ın durumu. salcano her halükarda elimizin altında.

teşekkürler bilgi için

şimdilik tercihimi hibrit bir bisiklet yönünde kullandım.
aldığım bisiklet ghost cross 1800

salcano almama nedenlerim:
1. kadrosunun güven vermemesi
2. servis ve garanti konusunda yaşanan problemler.

giant anyroad2 al(a)mama nedenim:
şu an amerikadan gelecek ve getirecek birisini bulamamam.

belki ileride bu kadroda değişiklik yapar cyclocross bisiklete çeviririm.

@halil ibrahim duran
Bu bisiklet yeni siparişlerimiz içinde mevcut olan bir model :in:

@Aybars Öge Sürücü

bugün yeni bisikletimi aldım maalesef. en fazla bu kadroda değişikliğe giderim sanırım bundan sonra

@halil ibrahim duran
Hayırlısı olsun.

Biraz daha internete vakit ayırma; Giant'ın Türkiye Distribitörünün değiştiğini görmüş olma şansını yakalasaydınız ve bu bisikletin 2014 siparişleri içinde olduğunu öğrenseydiniz; üstüne üstlük te bütün Dünya'daki fiyatlar seviyesinde olabileceğini duysaydınız sanırım herşey farklı olacaktı :)

@Aybars Öge Sürücü

Siz satıcı mısınız? Giant Anyroad 2'nin fiyatı ne olacak acaba?

Geri