Ghost SE 8000 hidrolik disk fren sistemi hakkında

Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
176
Tepki
68
Şehir
Söke /Aydın
Bisiklet
Merida
Yaklasikn6 ay once aldığım mtb ile her dağa cikistan veya off road parkurdan sonra hidrolik disk frenimden hafifcde olsa surtme sesi aliyorum.. her offroad sonrasi bu ayarlari tekrar yaptirtmak normal mi? Gide gele yol yaptim bisikleti aldigim servise.. en son dag parkurumdan sonra yine hem on hem arka tekerden ladtigi frenlemese de teker dondukce duyulan periyodik surtme sesi aliyorum diger mtb kullanan arkadaslar her tur sonrası disk fren ayarini tekrarlamak zorunda kaliyorlar mi
 
Scudo

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.391
Tepki
4.895
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Cok normal bir durum degil. Ancak tekeriniz off road sarsintida oynuyorsa bu da sebep olabilir. Teker mandaliniz olmasi gereken sıkılıkta degilse, bozuk zemindeki titresimlerle teker gobegi tam oturmuyordur kadroya veya oturduysa da oynuyordur. Bu milimetrik denecek degisim, diskin ebati ve dairesel dongusunde yine milimetrik carpilmaya neden olarak surtme seslerine sebep olabilir. Bu durumda ne kadar kaliper ortalasaniz da, teker gobegi kadroda her yer degistirdiginde surtme sesi yeniden baslar.

Gecenlerde basima gelen ve birkac hafta canimi sikan surtme nedenini de anlatayim. Belki boyle birseyde yasiyor olabilirsiniz. Hemen her suruste arka diskten surtme sesi geliyordu. Tekeri sokup iyice yerlestiginden emin oluyorum, kaliper ortaliyorum, bisiklet sehpada (dogrusu sehpam yok bisikleti ters ceviriyorum :) ) iken sorun gideriliyor. Ilk suruste yine ayni sorun :( Meger kaliperi kadroya baglayan adaptordeki alyanlardan biri gevsemis. Teker ve kaliper yuk gormediginde, tamir-bakım sirasinda oynamadigi icin farkedilmiyor. Farkettigim gun vidayi sıktim ve kaliperi ortaladim sorun giderildi :)

Ayrica su konu size HD sorunlari ve cozumlerine dair fikir verebilir:

(link)
 
Kayıt
16 Mayıs 2014
Mesaj
23
Tepki
20
Şehir
ANTALYA
İsim
Kenan Sarıkaya
Bisiklet
Ghost
Aynı sorunu bende yaşadım ben şöyle çözdüm tekeri iyice oturtuktan sonra kalipiyerleri söktüm üstüne binip yükünü aldırdım. sonra balataları yerleştirirken aradaki yüksetici aparatın alt ve üst vida etrafına sert bir yapıştırıcı sürdüm ve balataları ortalyıp vidaları sıktım. sorun çözüldü.Bunun yanında tekerin mil boşluğuna bakabilirsin.