Scudo Sports

ghost race 5000,ktm strada 3500,merida scultra 904,cube peloton pro,fuji roubaix 1.3

Tepki
13
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar Merhaba,

İlk yol bisikletim için yardım istiyorum.

ghost race 5000,
ktm strada 3500,
merida scultra 904,
cube peloton pro,
fuji roubaix 1.3, arasında bir seçim yapmak istiyorum.

Her bisikletin ortak özelliği shimano 105 li olmaları.Fiyatları 4000 tl civarında.Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Scudo
KTM dışında hepsi aluminyum kadrolu, gördüğüm kadarıyla. O nedenle KTM alın derim ben.

(link)

Bahsettiğiniz Merida bu ise o da karbon kadrolu, benim tavsiyem de o olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
ben de ktm ile merida arasında gidip geliyorum.
istediğim merida bu (link)
listeye focus da girdi bir bakar mısınız?
(link)

Listeniz fena değil bisikletler çok güzel ama ben olsam önceliğimi karbon kadrodan yana kullanırdım. Kadronuz iyi ise zamanla kompanenti değiştirebilirsiniz..

ktm yada merida, ben olsam gidip specialized tarmac alırdım orası ayrı tabi :D

http://www.evanscycles.com/product_image/image/4fc/04d/bae/79650/large/specialized-tarmac-2013-road-bike.jpg

Bütçe 4000 tl civarı demişsiniz ancak söylediğiniz Strada 1800 Euro (5400 tl) ve Merida da 2400 Dolar (5000tl) .

@Murat B.

Merida carbon değil sanki

@Ali.K

Bunu neye dayanarak söylediniz bilmiyorum ama Merida'nın yol bisikletlerinde seri adı ile model numarası arasında Carbon Fiber'ın kısaltması olan "CF" varsa karbon oluyor. Mesela Scultura 901 aluminyum, Scultura CF 905 karbon.

meride full karbon.nakit alacağım için fiyatlar 4000-4500 tl arasına inebiliyor indirime göre.

Şöyle linkleri vereyim.
(link)
(link)
(link)

Ekren Lapierre i görmemiştim.Teşekkürler hemen bakıyorum.

Aklınıza başka alternatifler gelirse lütfen paylaşın arkadaşlar.

@Murat B.
Kadronun kaynak noktalarına bakarak böyle bir sonuca vardım ve hala resimdeki kadronun aluminyum olduğunu düşünüyorum.Kesin bilen birisi varsa iyi olur veya kaynak noktalarının niye öyle olduğunu söyleyebilecek.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Ali.K

Haklısınız, resimdeki ( (link) ) bisikletin kadrosunda kaynak yerleri var.

Benim tahminim Merida Türkiye'nin (Aslı Bisiklet) internet sayfasına yanlış resim koymuş olduğu. Merida'nın uluslararası sayfasına bakarsanız o resimin "CF"siz Scultura 904'e ait olduğunu görürsünüz:
(link)
Scultura CF 904'e bakarsanız hem kaynak izi yok, hem de sele borusunda "Carbon Monocoque" yazıyor:
(link)

Geri