Gezegenler patikasi

Frédéric Lapointe

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2010
Mesaj
578
Tepki
1.356
Şehir
İzmir
Bugun Valberg kayak merkezinden degisik bir yuruyus parkuru:Gezegenler patikasi ve sonra Beuil'den Nice bisikletle donmek istedim. Otobus'te kimse yok ve simpatik sofor bisiklet yanima koymayi izin veriyor. Valberg'teyim bir saticiya soruyorum bu Gezegenler patikasi nereden basliyor. Bana Turism ofisine yoneltiriyor orada bilgi veren gps kiraliyorlar,onunla daha interesan oluyor. Parkur boyunca gezegen heykeleri ve bilgi veren panolar var. Gezegenleri -gunes mesafesi uzaydaki mesafe'yile orantili: 1 metre= 1 milyon kilometre uzayda. Bizim système solaire (turkçesi bilmiyorum) tek gunes var ama baska système solaire'de genellikle 2,3 ve daha fazla var ogreniyorum.

Parkur basliyor
Mercure
Venus
Dunya
Mars

Ilk 4 gezegen Merkur,Venus,Dunya ve Mars çok yakin: sadece 400-500 metre yuruyorum. Venus hakkinda ilginç bir sey ogreniyorum: Venus' te bir yili, bir gununden daha kisa! Anlatayim: Venus'un Gunes'in etrafindaki rotasion 240 Dunya gunu suruyor (sayilar tam hatirlamiyorum) ve kendi eksenin etrafinda 250 gun suruyor. (Ne kadar kulturlu olduk :)) Bu ozelligi bizim système solaire (turkçesi bilmiyorum)tasiyan tek gezegen.

Teleferigin girisi
Uzaydayim
Bir mtb verin bana!
Jupiter
Yemek molasi
Saturne
Kucuk bir gol
Bu heykel saat gosteriyor;Yagmur yagdi ve çamur'dan yaklsamiyorum.

Uranus,Neptune,Pluton'a gidemiyorum: yuruyus baslayinca bacagim aciyordu. Geçecegini dusundum ama durum kotulesti;Zor ve disleri sikinca yuruyurum. Tendinit oldum ve aci'dan bayilmak uzereyim. Hedefim koye donmek ve otobusle Nice donmek.Bisikletle donemeyeceyim.
 
Scudo

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Öncelikle geçmiş olsun.

Harika bir gezi olmuş. Hem rotayı yürümek hemde aynı zamanda bilgi almak ilginç olmalı.

Gps kiralama servisine ise hayran kaldım.

İşte doğa böyle sevdirilir. Orman sınırlarına kadar çıkmışsınız.

Çevrede çok güzel korunmuş, ortalık tertemiz, piknikçi terörü yok orada değil mi ?

Selamlar.
 

Frédéric Lapointe

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2010
Mesaj
578
Tepki
1.356
Şehir
İzmir
Evet piknikçi terörü çok az: piknik'te genellikle soguk (evde hazirlanmis yumurta,salata,kisir vs yiyoruz). Komur, Mangal'la gezenler yok. Tabi insanlar mangal yapmayi seviyorlar ama kendi bahcelerinde.
 

egehan

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2010
Mesaj
279
Tepki
82
Şehir
Balıkesir/Burhaniye
Öncelikle geçmüş , çok güzel yerler :) otobüs şöförünün sempatikliğine hayran kaldım :)
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
système solaire; Güneş Sistemi :)

Ek olarak, gezileriniz gerçekten çok güzel. Ne zaman sizin yeni bir konu açtığınızı görsem heyecanla giriyorum içeri. Teşekkürler :)
 

Yusuf Z. Şipal

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Nisan 2010
Mesaj
1.792
Tepki
1.476
Şehir
Aydın, İzmir
Bisiklet
Cannondale
Şoför sempatik, konular sempatik siz de öylesiniz. Paylaşım için teşekkürler, hem keyifli fotolar görüyoruz hem de insanların yaşam alanlarına ne kadar güzel sahip çıktıkları hakkında fikir sahibi oluyoruz. System Solar (Güneş Sistemi) parkuru da çok güzelmiş, devamını merakla bekliyoruz :) Hoşçakalın