Scudo Sports

Geyve Seyir Terası ve Örencik Şelalesi Turumuz

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.762
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
09 Aralık 2018'in güzel bir Pazar gününde, Geyve İlçesi sınırları içerinde Adapazarı'na 40 km. mesafede yer alan Seyir Terası olarak da bilinen Şehit Kaymakam M. Fatih Safitürk Sosyal Tesislerine ve Arifiye İlçesi sınırlarında yer alan Örencik Şelalesine Ben, İsmail Karslı ve Adem Acar ile birlikte çok güzel bir tur gerçekleştirdik.

Hava güzel ama rüzgar güneyden esiyordu. Bu yüzden giderken rüzgardan etkilendik. Malum burası Geyve Boğazı, rüzgarı hiç eksik olmaz. Yavaş bir tempoyla öncesine Alifuatpaşa'da Sakarya Nehrinin üzerinde yer alan tarihi II.Bayezid Köprüsü'ne gidiyoruz. Birkaç fotoğraf çekildikten sonra tarihi köprünün hemen yanı başında caminin avlusunda yatan Ali Fuat CEBESOY'un mezarına giderek dualarımızı eksik etmiyoruz.

Daha sonra tarihi köprünün üzerinden geçerek Geyve'nin merkezine, buradan da seyir terasına doğru yola koyuluyoruz. Geyve merkezinden seyir terası tahmini olarak 5 km. civarında, 4 km.si ise %10'un üzerinde oldukça dik yokuşlardan oluşuyor.

Yolu çok güzel ve kaliteli. Manzaralar ise mükemmel. Doğa ile iç içe tarihi köylerden geçerek yolculuk yapıyorsunuz. Nihayetinde yokuşların ardından seyir terasına varıyoruz. Burası için birkaç bilgi vereyim. Oldukça büyük bir alan, hemen hemen her türlü imkan var. Yeme içmeden, piknik alanlarına, seyir terasından mescidine kadar her şey düşünülmüş.
Belediye buraya güzel bir yatırım yaparak halkın hizmetine sunmuş. Geyve Belediye'sine böyle bir tesisi hizmete sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bulunduğu konum itibariyle doğanın tam kalbinde ve hem Geyve'ye hem de Pamukova'ya oldukça hakim bir noktada yer alıyor. Tüm vadiyi çok net görebiliyorsunuz. Doyumsuz bir manzarası var.
Fiyatları konusunda birkaç bilgi vermek istiyorum. Serpme kahvaltı kişi başı 15 TL. evet yanlış duymadınız 15 TL. Kahvaltı tabağı 10 TL. üstelik demlikte çay da sınırsız. Menusu de bol bol. Mekan ise mükemmel. İçerisi sıcacık, hizmet de sıcacık. Ürünler tamamen doğal. Yediğinizin tadını doyasıya hissediyorsunuz.
Ailenizle, tüm sevdiklerinizle bu güzel yere gelip iyi bir gün geçirebilirsiniz. Burada biraz gezinti yapıp yemeğimizi yedikten sonra dönüş yoluna geçiyoruz.

Dönüşte rüzgardan çok faydalandık. Adem arkadaşımız bize Arifiye'ye bağlı Örencik Mahallesinde güzel bir şelale olduğunu söyledi. Daha önceden Serkan AKINCI arkadaşımız burayı keşfetmiş bizi götürmüştü dedi, bizlerde hiç gitmemiştik.
Hemen rotamızı bu şelaleye çevirerek düşüyoruz yollara, mahalleden sonra yol toprak yol oluyor, artık dere yatağı boyunca ilerlediğimizden toprak yol olması doğal, son yağmurlardan sonra dere yatağında toprak kaymaları olmuş, bir nokta da dereden karşıya taşlardan geçmek zorunda kaldık. Tahmini olarak 1.5 km. kadar ilerledikten sonra şelaleye varıyoruz.
Şelale bir dağın yamacından büyük bir kayanın üzerinden akıyor. Tahmini olarak yüksekliği 15 mt. nin üzerinde, görüntüsü ise muhteşem. hemen karşısında artık faaliyette olmayan eski bir değirmen yer alıyor. Şelalenin dibine kadar gidiyoruz. Bol bol fotoğraf çekiliyoruz. Bu şelalenin mevsimlik olduğunu düşünüyorum. Çünkü dere yatağından akan sudan oluşmamış, dağların zirvelerinden geliyor.

Bu güzel yerde de uzunca vakit geçirdikten sonra dönüş yoluna geçerek turumuzu kazasız belasız bir şekilde tamamlıyoruz. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle (link) - Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği

Scudo
Tur konusunda sırf bu kadar faal olduğunuz için Sakarya'da yaşayasım geliyor arada :)

Tebrikler , kışında olur dedirttiniz :)

Pedallarınıza sağlık dostlar. Bize güzel kareleri gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
Saygılarımla.

@erdem1424
Teşekkürler. Haftada 1-2 fırsat buldukça tur yapmaya çalışıyoruz. Eve de 4 duvar arasında hayat geçmiyor. ülkemizin her köşesi güzel. Yeterki keşfe çıkalım. tur konusuna gelince 4-5 yıl öncesine kadar Sakarya bu kadar faal değildi, özverili çalışmalar ve etkinlikler sonucunda bu günlere geldik. darısı sizlerin başına inşallah.
@OsmaniyeRehber
Bizim buralarda bir söz vardır. Hava durumu değil yol durumu önemlidir. Bu yüzden fırsat buldukça gezintilere çıkıyoruz. Birde bunun yaz dönemi var, eğer kış ayında binmezseniz yaz dönemi zorlanma yaşayabilirsiniz.
@İbrahim Aslanhan
Biz teşekkür ederiz.

Güzel manzaralar ve keyifli tur için teşekkürler. :)

Helal olsun Recep abi güzel yermiş Geyve kaç kere gitim görmedim. Tura çıktığımda kesin uğrayacağım

• Beğen
Tepkiler: recep24ank
@recep24ank harika bir tur paylaşım için teşekkürler, tur kaydı da varsa paylaşabilirmisiniz

@thieft3000
strava kaydı var. (link)
birde goolg maps yol linki vereyim. (link)

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
48275083_10156811428062381_588551201205780480_o.jpg

Çocukken bunlardan çok yerdim,adını hatırlamıyorum orası ayrı. :=) Turun böyle güzelliklere verile olması ayrı bir mutluluk doğrusu...

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@recep24ank

Geyve güzel bir yer,istanbolun betonarme görüntüsünden kurtulmama 1,5 yıl kaldı,hedef adapazarına yakın olan Geyve keza 19 tur yaptığım kartepe ve iznik ,buralar yüksek mekanlar ,bol oksijen,,,,,
Çınarcık hedef olarak seçildi ev açısındanda yanlız çınarcık çukuru deprem kadar riskli,bu bakımdan iskendere yani gölcük 'e yakın olmak için ve de aytekin erzana yani sapancaya karamürselden bir adet daire alarak son yerleşim yerimi belirleyecegim,
Gelsin ondan sonra bol bol Geyve ve şelale ,karamürselden yalova ve gelsin su düşen şelalesi,yalova ve çevresi mükemmel,istanbulun ne anadolu yakası çekiliyor ne de avrupa yakası yazı berbat kışı daha bi rezil

@recep24ank Ooo Recep kardeş, tur yazılarında yeni formata geçmişsin, iyi de olmuş :harika: Sizlere imrenmemek mümkün değil; ne şartlarda olursa olsun tura çıkıyorsunuz, harika yerlere gidip bizim de görmemizi / haberdar olmamızı sağlıyorsunuz :harika: Gözümüz kalıyor ama :koptum: Yok yok kalmıyor, iş bilenin, kılıç kuşananın, bisiklet de binenin :komik:; Allah kazasız, belasız her daim turlamayı nasip etsin sizlere (ve bizlere de inşallah) :srnsml:

@-Skynet-

Yaa bunu ben de çok severim, gördüğüm yerde de alırım; bizim oralarda çok adı var bunun; muşmula, döngel, beşbıyık; daha başka adı var mı bilmiyorum :kötü:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Devenez ce que
Döngel diyince aklıma geldi, bizim burada "Töngel" diye adı geçiyordu.Önceden uzun yola yaya çıkacaksak,bunlardan iki cebimizide doldururduk, yolda yiye giderdik. :)

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Bu aralar havalar soğuk, güzel günlerde farklı rota ve tadlarla inşallah yine yollarda olacağız.

Geyvede ikamet eden birisi olarak tebrik ederim. Bisikletle seyir terasina çıkma fikri bile beni düşündürüyor. Güzel bir gezi yapmışsınız.

Geri