Scudo Sports

Gerçekçi grafik görmek için binlerce lira harcayan ama sokağa çıkmayan pc bağımlıları

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Şimdi Nvidia Rtx gelmiş ışığı daha iyi hesaplayabiliyormuş. Gerçekçi grafiği gerçek hayata neden tercih ederler? Şükür ki sağlam gözlerimiz var gerçek hayatı görebiliyoruz, bu adamlar ekstra paralar döküyor evden bir kere çıkıp rüzgarı hissetmiyorlar.

Scudo
Fotoğrafçılık kursunda hoca insan gözü 34 megapiksel demişti. Sanırım daha da gerçek bir şey arıyorlar. Gerçekler acıdır halbusi.

Örneğin ben mimarlık öğrencisiyim ve çizdiğim projelerin renderlarını daha hızlı, kaliteli alabilmek için gerek iş hayatında gerekse öğrenciliğimde iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyuyorum. Ayrıyeten hobi olarak hem bisiklet sürüyor hemde bilgisayar oyunlarıyla vakit geçiriyorum. Oyun oynarkende kaliteli görüntüde oynamak hoşuma gidiyor.

1994 yılında, üniversitede, i386 işlemciler, ekran kartları falan konuşan chip dergisi insanlar vardı. Devre teorisi kasıp birşey anlamayan bizlere, köleler, yok olacak tipler olarak bakıyorlardı. Farklı bir lisanları vardı. Zaten bir alt küme olarak bizden soyuttular. Teknofobik biri olarak 18 yıldır bilgisayar ağları ile uğraşıyorum. Bilinçli bir seçim değil. Birisi ne iş yapıyorsun anlat dediğinde anlatabilmem lazım çünkü herkesin yapabileceği birşey. Yani, benim gibi biri sevmeden ve istemeden 18 yıldır yapabiliyorsa, herkes yapabilir. Şimdi oyun kurtları, işlemciler, kasalar, ses sistemleri, soğutuculardan falan bahsederek farklı olmak duygusunu tadıyorlar. Saygı duymakla beraber, anlaşabilir olmayı alkışladım hep. Sadelikten yanayım. Sanal bir gerçek, kontrol edilebilir olduğu için hayal kırıklıklarını öteleyebiliyor. Amma uzatmışım. Kusura bakmayın.

@Kaang96 Bir yere kadar normal aşırı bağımlılar var anında yeni seri alan. Ki siz eğitim için kullanıyorsunuz farklı bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@Harun Salcı
Sahip olunca o işi yapabilecekleri algısı o. Cannondale lefty carbon alan yaşça büyük bir abinin benim külüstüre bakıp olmayan bıyıkları altından gülmesi benzeri bir tatmin.

Evet arkadaşlar, bu başlık altında üretemediğimiz, bu kafayla da uzun yıllar üretemeyeceğimiz (bkz. ne gerek var yea) teknolojiyi eleştiriyoruz :snzdglsn: Turing mimarisi de neymiş, yeni yeni mimariler çıkarıyorlar :acpsnr:

(link)

Tüm sığ fikirleri bu başlık altından kolaylıkla takip edebiliriz. Ben heyecanla takip ediyorum :snzdglsn:

Teknolojiyi, yine yüksek teknolojinin bir ürünü olan bilgisayarı ve interneti kullanarak eleştirmek de gerçekten ibret alınası. Neden bilgisayar kullandığınızı, neden internet kullandığınızı açıklamak ister misiniz? Madem bu denli karşısınız yeniliklere. Yani hala disket mi kullanıyor olsaydık? Veya hesap makinesinden öte geçememiş mi olsaydık? Bugün "oha ne gerek var yeah" diye baktığımız çoğu şey bundan 10 yıl sonra günlük hayatın bir parçası olacak.

İlk okul 1. sınıf öğrencileri kodlama öğreniyor artık. Ben türevi ilk kez lise sonda görmüştüm, ama günümüzde neredeyse orta okul öğrencisine türev gösterilip öğretiliyor. Büyük büyük annem 4. sınıfa kadar okumuş ve "benim zamanımda 5 yoktu, en son 4'tü" diyor. Yani bildiğin master yapmış ve Kuran'ı hatim etmiş. 1920'lerdan bahsediyorum. Şimdi ise üniversite mezunu adama boş adam muamelesi yapıyoruz. Bu kadar değişti ve gelişti, ilerledi dünya.

Bunun adı ilerlemedir, gelişimdir. İsteseniz de istemeseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de.

Sinir bozucu bir başlık :acpsnr:

@Serkan Mıstınoğlu Teknolojiyi yermek için yazdığımı mı düşündünüz? Eve kapanan insanları ve grafik görmek için pc protezini kullananları eleştiriyorum. Karşınızda olsam döversiniz galiba bu üslupla.

@Serkan Mıstınoğlu
Bence mesele ilerleme ve gelişme değil; asıl mesele bunların getirmiş olduğu insan doğasının bozulması durumu. Sonuçta ne kadar gelişirsek gelişelim bu dünyada yaşıyoruz ve doğal şeylere muhtacız. Yaşamdan kopmamak lazım diye düşünüyorum, gelişmeden de kopmadan tabi :)

Ooo internet. Güzel bir hikayesi vardır. Darpa diye bir kuruluş var amarikonyada. Bizde savunma sanayii müsteşarlığına denk. Darpanın desteklediği projeleri anmakla ömür geçer gider. Diyanet bütçesi aklıma geliyor hemen. İlerlememek için ayağımıza vurduğumuz bukağı (pranga) o kadar çok ki.

İnsan evrimine devam ediyor. Bizler homo sapiens diye geçiyoruz ya literatürde yeni evrilecek türün ilk temsilcileri bunlar. Bize yabancı, biz de onlara yabancıyız.

Eskiden gazoz kapağı, misket, çelik-çomak vs. vardı bu zamanda da bunlar var.

Herkesin kendi tercihi...

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Kamış Tornavida bu grafik kartını alınca yaşamdan kopuyormuşuz, asosyal oluyormuşuz :snzdglsn:

Her ürün, sıradan kullanıcıya hitap etmiyor, sıradan kullanıcı için üretilmiyor ki. (link)'u eleştirmek gibi bir şey bu. Kişinin kendi kullanmadığı, almaya gerek görmediği birşeyi bu kadar basitçe kestirip atması ve eleştirmesine yükleniyorum ben. Çünkü bu tip eleştirileri yaparken hem o ürünü alanlara tepki gösteriliyor, hem ürünün üreticilerine tekpi gösteriliyor. :naslyany:

@Taner James

Bu kadar, olay bu işte :harika:

Dışarıdan basit bir olay gibi gözüksede gerek mevcutta gerekse gelecekte eminim bir çok iyi şeylere vesile olacaktır.Geçmişte emekleme aşamasındaki 3D teknolojisi,şimdi VRların gelişmesiyle ne kadar güzel bir hal aldı görüyoruz.Güçlü ekran kartlarıyla hem grafik,sinema vs gibi alanlarda daha etkili olunmaya gidilirken hemde oyuncular için daha etkili,daha güzel oyunlara vesile olacaktır.Teknoloji kötü değildir,teknolojinin kötü kullanılması kötüdür.Hiçbir grafik,görüntü tabiki gerçek görüntünün yerini almaz. Doğuştan sahip olduklarımızın değerini anca kaybettiğimizde anlıyoruz. Lakin dışarıdaki güzellikleri bize yasaklayan teknoloji değil,kendi nefsimizdir,irademizdir...Bilgisayar başında çevresindeki güzellikleri görmek istemeyen birisi,bilgisayar olmadığında tvde, tv olmadığında başka şeylerle yine kendini oyalayacaktır.

Teknoloji ilerledi ayak uydurmak gerekiyor ama şöyle bir şey var çoğu insan özellikle gençler zamanının çoğunu ekran başında oturarak geçiriyor ve bu belirli bir süre boyunca zararını göstermeye bilir ama ileride oturuş pozisyonu yüzünden omurga sorunları hareketsizlik yüzünden aşırı kilo ve benzeri hastalıklarla boğuşuyorlar tamam hiç oymamasınlar demiyorum ama çoğu insan işin ucunu kaçırıyorlar ve bunun uğruna belki binlerce TL harcıyorlar oysaki daha az bilgisayar oyunlarına para yatırıp kalan parayı bir spor a verseler illaki bisiklet olmasa bile yüzme olur koşu olur paten olur yani demek istediğim online oyunlardaki insanlar kadar dışarıda da çok insan var ama bu insanlar gerçek eylem yapıyorlar yani hem sağlık açısından iyi hemde insan kendini açık havada daha iyi hisseder yani işin özü bu bilgisayar oyunlarını abartmayın dışarıda kocaman bir dünya var biraz kamu spotu gibi oldu ama umarım beni yanlış anlamazsınız :)

Olaya sırf grafik olarak bakmak sığ olmuş.Daha gerçekçi simülasyonlar,mühendislik-fizik pogramları,verimli enerjide artış ve daha sayamayacağım faydaları bu çalışmaların sayesinde oluyor,olacaktır.
Misal araba simülasyonlarına zamanında o kadar kafayı takmasaydım.Apex nedir,viraja nasıl girilir çıkılır,araç kayarsa napılır gibi konuları oyunlarda o gerçekçi fizikle yaşamasaydım;büyük ihtimalle yirmi kere ölmüştüm şimdiden :D

Geri