Scudo Sports

geometri olayı nedir (özeleştirili)

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar nedir bu geometri olayı. yorumlarda görüyorum bazen şunu al geometrisi çok güzel, yada biri bisikletinin fotosunu paylaştığında hımmm geometrisi güzelmiş deniyor.

1) bu laf hava olsun diyemi söyleniyor
2) nerelere bakıyorsunuzda bu farkı hemen anlıyorsunuz

özellikle bisiklet seçimi konularında rastlıyorum iki bisiklet resimleri yanyana açıyor bakıyorum çok benziyorlar birbirlerine ancak X al geometrisi daha iyi yorumu şak diye arkasından geliyor.

benide aydınlatırsanız bende yorumlarda geometrik konuşmak istiyorum :)

Scudo
Benim de merak ettiğim konulardan biri. Kimse bakarak açıları anlayabilecek kabiliyette değildir ama tahminimce sürüş pozisyonunun ne durumda olacağını tahmin edip söylüyorlar (dik ya da daha eğik,yatık vs.)

Kısaca özetleyeyim x bisikleti 19 inç , y markasıda 19 inç. Bunlardan biri geometrisi daha iyi olduğundan yere daha yakın konum veriyor otururken ve lastiklere kadro daha yakın diğeri ise lastiklere daha uzun ve oturma konumu yere daha yüksek. Bunlar ise sürmeyi, manevrayı etkileyen unsurlar, bunları bakınca anlamak mümkün değil binince anlayabiliriz. Bir de görsel olarak bahsediyoruz o da tasarım açısından göze hoş gelen unsur.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
@Murat Alaaddinoğlu
Sedona 341 için geometri yorumunuzu merak ettim.

@Yunus Emree

Görerek sadece model kısmını yapabiliriz dediğim gibi binip denemek lazım zaten ölçüm tablosu vardır kadronun ordanda anlayabiliriz ama dediğim gibi denemeden çok zor.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emree
kendi bisikletim mosso 771 dmv ile sedona 341 i resmen karşılaştırdım. sedonanın aynası sanki daha alcak, onun sürüşü dahamı rahattır yani?

alçaklık konusu hakkında aklıma gelen bir başka şey de şu. yere yakınlığı belirleyen unsurlardan birtaneside aynakolun uzunluğu değilmir? bu her modelde farklı olabilir değilmi?

Bisiklet geometrisi ya da kadro açıları da denilebilen konuda tipik bir yazı.
(link)

Geri