Scudo Sports

Genel olarak bisiklet camiasında kullanılan ama sizin kullanmadığınız şeyler

@Nolan ahohöhoha bu nedir yaw ahahha :koptum::koptum::koptum::koptum::komik::koptum:

Scudo
şimdi milletin yüzünde camlı bir şey var tam böyle gözlük gibi değil de gözü falan koruyormuş saplı maplı falan filan ama çerçeve falan gözlük gibi yani ben de takayım dedim ondan sonra renkli falan böyle haydii takayım dedim ama sonra bir den aklıma geldi benim gözler 2.50 miyop nasıl olacak dedim sonra takamadım tabi

Herkesin yanına alıp benim almadığım en önemli şey su galiba. Yazın şu vakitlerinde korku filmi gibi görünse de ööle işte almıyorum.. :) susuz antremana kendimi az biraz alıştırmış olmam ve de yol üstünde zırt pırt benzinci olmasından böyle garip bir şey yapıyorum işte

@Desert Fox Leatt'ın ürünlerini almadan önce epey araştırma yapmıştım; zira benim de sizin gibi, özellikle dizliklerin diz hareketini kısıtlaması konusunda tereddütlerim vardı.

Sert malzemeden üretilen korumalar pedallarken rahatsızlık verebiliyormuş (ben hiç denemedim), ayrıca yaz sıcağında kullanmak için de pek uygun değillermiş. Bendeki ürünlerin koruma bölümleri sert plastik değil de, kauçuk benzeri yumuşak ve esneyebilen, jel kıvamında bir maddeden imal edilmiş. Bu yüzden hem çok hafifler, hem de bisiklet üzerindeyken varlığı-yokluğu belli olmuyor ve diz-dirsek hareketlerini engellemiyorlar. Kumaş kısımları da nefes alan, ter tutmayan esnek bir kumaştan imal edilmiş. Bu sayede sıcak havalarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.

Siz de bu hususlara dikkat ederek tercih yaparsanız iyi olur; hatta mümkünse ürünleri deneyerek alın.

Not: Arkadaşlar siz siz olun, kask ve eldiven ikilisinden asla vazgeçmeyin. Kazanın nereden, ne zaman geleceği hiç belli olmaz. Hayatla ölüm arasındaki o ince çizgide kaskınız var.

Eldivenin kıymetini de, benim gibi 2 hafta avuç içlerinizdeki yaraların verdiği acıdan dolayı geceleri uyuyamadığınız zaman anlarsınız. Umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez.

Ben katlanır bisikletimde bile mutlaka kask ve eldiven kullanıyorum. Acı tecrübeler insana öğretiyor tedbirli olmayı.

ayaklık,ayna, spd pedal,çamurluk ,km ölçer, 2000 lümenlik far, strava garmin gibi programlar, powerbank, Dış lastik bunların hiç biri yok.
@ratm dediği gibi zili bile zorla taktım. Bende bisikleti boş sevenlerdenim. Yama takımı, pompa bunlarda sırt çamtada zaten. Lastik patlatıp km yürümüşlüğü olunca mecburen alınıyor.
@Cömert abi lastik patlatınca taksiciler bisikleti bagaja koymana müsaade ediyorlarmı? Bizim başımıza geldi bisiklet arabayı çizecek diye 3 taksicide almamıştı :D

konu güzelmiş

kask aynası kullanmayacağım sanırım hiç, eğer bir gün tur bisikletçiliğine özenirsem de gidona takardım sanırım aynayı

zil, korna vs kullanmam

başka aklıma gelmiyor, durumum olsa bir çok bisiklet ŞEYini denemek, kullanmak isterim

@Cömert abi lastik patlatınca taksiciler bisikleti bagaja koymana müsaade ediyorlarmı? Bizim başımıza geldi bisiklet arabayı çizecek diye 3 taksicide almamıştı :D

Bisikletim katlanmıyor. ( Yol bisikleti ) ancak ön ve arka lastik quick release bağlantılı olduğundan , iki lastikte çıkınca makul bir şekilde az yer kaplıyor.

Ayrıca bu durumda en şirin halimi takınıyorum. Ama bazen yeri geliyor hayvani cazibe de kullanmak gerekiyor ki normalde 126 kiloluk tam bir şirinlik abidesi felanımdır.

Bakarmısınız tipe ?

(link)
SkON6V.jpg

Not : Şirinlik konusunda biraz abartmış olabilirim. Ama beni almayacak taksiciyi evire çevire bir güzel severim . Gözlerinden öperim .

Dosyalar

• 44443.jpg
    44443.jpg
    33,7 KB · Okunma: 7
@Ziya On Road Ben yagmurlu günde bisokletim hakimiyetinu kaybetmistim,bisiklet altimdan kaydı ve yerde sürükledim hocam en kötü elimde bur yarik olustu allaha şükür geçti izi kalmadi ama diz ve dirseklerimde hatırası hala durmakta

@Mehmet Altuğ ben de bir kere yagmurlu havada kaydim hocam bir anda bisiklet altimdan kaydi yerde sürükledim her sey bir anda oldu kaskim vardi o zaman ama kaska bir zarar gelmedi diz,dirsek ve avuç iclerim cok kotu yara aldi ozellille avuc icim.

ürünleri nereden temin edebilirim,bir de fiyatları neler ogrenciyim sonucta kucuk bir butcem var bir sureligine avrupaya gidiyorum oradan alma imkanim olur mu

@KitapSever hocam sıcak iklimlerde mümkündür ama istanbulda hava 5 derecenin altında düşüyor kimi zaman. o şekilde uzun bir tur mümkün olmuyor. hele bir de karşıdan rüzgar geliyorsa o zaman daha da zor.

@srdrmrs
Hocam o kadar soğuksa kullanırım tabi. :)

@Mustafa Zeybek
Hocam konum dağılmadan sorayım. 1X9 nasıl acaba? Daha doğrusu 1x9 için uygun aynakolu nasıl buldunuz?
Benim 3x7 sistem var 14-28/22-32-42 kombinasyonları ile. Bu oran en fazla uzun yolda 3/1 yapıyor ki 1x11'e geçsem 33 tekli aynakol 11 arka kaset ancak 3/1 oranına denk geliyor.

Arkayı da 11-36/11-40 yapınca 33 (Var mı bilmiyorum doğrusu böyle bir diş. :D ) tekli aynakol her işi görüyor o zaman. Aslında süper bir sistemmiş. Tırmanışta 33/40 ile çok dik yokuşlar hariç hemen hemen her yer tırmanılabilir. Peki neden tekli sistem sizin için?

@KitapSever
Shimano fc m 660 aynakolum zaten vardı. Bir seviyeden sonra (acera ya da alivio olması lazım) aynakol ile yapraklar yekpare olmuyor. Vidaları söküp istediğin gibi dizayn edebiliyorsun. Aynakolda 2 vida yuvası var. En ufak dişli direkt aynakola bağlı iken; büyük ve ortanca dişliler aynakoldaki delikten vida ile birbirine bağlanıyor. Bu yüzden tekli aynakol yaparken daha kısa bir vida takımı ve ihtiyacımıza göre bir tane yaprak alıyoruz. Ben 34 aldım. Seçenekler 30-32-34-36-38. 36 ve 38 genellikle iniş bisikletlerinde kullanılıyor. Diğer disiplinlerde genellikle 32 ve 34 görüyoruz. Eğer bisikleti sadece arazide sürüyorsanız 32 kurtarabilir ama asfaltta 34' ten aşağısının keseceğini düşünmüyorum. 30' a hiç girmeyelim bile. Hız kapasitesi ciddi anlamda az olur.

Gelelim arkaya; ben 40 kullansam da, aynakolu 34 yapıyorsak 42 veya 46 öneririm. Tabi 42 10'lu rublede, 46 ise 11' lide var. (10' da varsa bile atlamalar fazla olacağı için hoş olmaz, pas geçin) bunun yanında zinciri hem üstten, hem alttan tutacak bir gergi iyi olur çünkü 9' lu arka aktarıcıda kilitleme yok. Yani zincir üstten olmasa bile alt taraftan atabiliyor. Tabi ruble değiştiği için zincir de otomatikman değişiyor. Bir de arka aktarıcının bu devasa rubleleri desteklemesi lazım ki 9lu sistemde böyle bir şey yok. Bunun için de kadro kulağı ile aktarıcı arasına bir aparat takıyoruz.

Bana maliyeti;
45 lira shimano cs hg 93 xt zincir
130 lira sunrace cmx 990 ruble
35 lira 34t shimano zee yaprak
45 lira zitto zincir gergisi
20 lira ne idüğü belirsiz aynakol vidaları
Parçanın hepsi yurtdışından alındığı için bu kadar uygunlar.
DSC_1986.JPG
7DDdvm.jpg

İlerleyen günlerde zaten konusunu açıp bildiğim kadarıyla anlatacağım. Ben sistemim 9' lu olduğu için elimdeki parçaları da satarak pek masraf yapmadan geçtim ama sıfırdan geçilecekse 10 hatta 11 öneririm.

@Mustafa Zeybek
Hocam tekli sistemlerde aynakol yaprağı özellikle tek yaprağa özel çift taraflı dişlere sahip oluyordu galiba. Bu arada dediklerinize bakarak shimano'daki kullanılan shadow+ aktarıcı bacağı kilitleme mekanizması şart galiba. Bu arada sizinki öyle acera/alivio falan değil xtr/slx sağlam sistemlermiş. :) Bugün güncel olarak 3x9'da altus'lar var artık. Eskiden öylemiydi yahu? :D

Geri