Scudo Sports

Genel olarak bisiklet camiasında kullanılan ama sizin kullanmadığınız şeyler

Biliyorum bu forumda da bir çok kişi vardır, bisikletin üzerine çok fazla şey takan, eskiler bilir "cevat kelle" gibi gezenler, aslında eleştirmiyorum, bazen özeniyorum bile ama ben hiç sevmiyorum. gerçekten çok gerekli ne varsa onu en minimalist şekilde takmaya çalışıyorum. şehir bisikletine zil takarken 10 kere düşündüm.

Scudo
Başkalarının kullanıp da benim kullanmadığım:

İç lastik: Tubeless lastik & patlak önleyici sıvı kullanmaya başladığımdan beri iç lastik kullanmıyorum. Lakin çantamda her daim 1 adet yedek iç lastik bulunur; belki yolda kalmış bir bisikletçi dostumuza lazım olur diye.

Başkalarının kullanmayıp da benim kullandığım:

Dizlik&Dirseklik: XC sürüş tarzından biraz daha agresif bir sürüş tarzına geçtiğimden beri (link) dizlik&dirseklik kullanıyorum. Çevremde benden başka benzer koruma kullanan görmedim.

@Mehmet Altuğ hocam ben de dizlik ve dirseklik kullanmayı düşünüyorum çünkü bir kere yağmurlu havada kayıp düştüm anladım koruma ekipmanlarının önemini ancak bu ekipmanlar dizlik mesela pedal çevirmeyi engelliyor mu dirseklik sürüşlerde rahatsız eder mi ?

@coskun.gercek

@coskun.gercek Son gezimde yol kenarında yemek aramaya çıkmış bir anne görünce aynı kanıdayım. Muhtemelen yavrularını bir yerde bıraktı ve çıktı yola. Malesef yanımda hiç yiyecek yoktu ve veremedim. Daha tedbirli olacağım.

Ayaklık,km sayacı ve çamurluk yok ...

Kask [emoji23]

Eski kaskım az hava alıyordu ve kalitesizdi . Decathlondan aldım ama son günlerde hava yine sıcak olduğundan terletiyor . Gece sürüşünde bile yoğun tempoda terliyorum kafamdan , kemeride acıtıyor biraz . Alışık değilim kısacası bu yüzden nadir kullanıyorum diyelim .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eldiven hiç almadım . Çamurluk hiç takmadım bol bol çamurlu su güzel oluyor. Ayaklık 8aydır yok yolda kırıldı. Lamba yok telefon feneri. Hiç kask almadım.
Bunun dışında sırtımda çanta içinde pompa yama seti su kesin bulunur. Patlak lastikle 40 dk yürüyünce eve muhim olduğunu fark ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Ben genelde tura çıkarken bisikleti çıkarmaya üşenip yaya devam ediyorum.tabi güvenlik önemli sey; Kaski ,gözlüğü, Iron maiden'in davulcusunun taktiği deri eldivenlerimi takmadan kaveye gitmiyorum

Tayt, pedli şort vb. hiç giymedim. Eldiven ve km sayacı da kullanmıyorum. Telefonumda Strava yüklü değil. Bisikletçilerin genelinin kullanmayıp benim kullandığım aksesuar ise gidona monte su geçirmez IPX4 sertifikalı Bluetooth hoparlör. Piranha marka, a101'den 25 liraya aldım 3 hafta önce.

@keremkucuk041 (link) ben bunu kullanıyorum hocam zamanında 125 tl ye almıştım püfür püfür gidiyorum,öğlen vakitleri de denedim kafam yanmadı :)
kemer yapısı da gayet iyi iki kulak hizasında ve bir tane de ana kemer bağlantısı var üçünü de ayarladım rahat rahat kullanıyorum

@Desert Fox(link)

Bende bunu kullanıyorum , aşırı bir terleme değil ama kaska alışmam biraz zaman alacak :)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ziya On Road
Bir keresinde düştüm çimen-toprak ikilisine düşmeme rağmen avuç içlerimde ezik oluştu hocam, 1-1.5 haftada geçti. Ama eldiven cidden anormal oluyor bisiklet sürerken. :)

@KitapSever

Geçmiş olsun. Bahsettiğim ezik değil de asfalta sürtülüp derinin soyulması. Genelde yol bisikleti kazalarında olur. İyileşmesi 1 -2 ay sürer, felaket sızlar.

@Ziya On Road
Asfalt yanıkları çok çok çok kötü oluyor hocam, hatta bazı derin izler ömür boyu gitmeyebiliyor. Bu arada yol bisikletiyle asfalt inişi yapacak olsam tam yüzümü kapatacak bir kask alırdım kesinlikle. :)

Sayacı çamurluğu falan anladık da, birinci derece güvenlik ekipmanı kapsamına giren kask'ın kullanılmaması... nedeniyle bir hatırlatma: "Ölümcül bisiklet kazalarında yaralanmaların %85’i baş kısmında olmaktadır ve takacağınız kask ile riski yüzde 80 civarında düşürebileceğinizi hesaba katarsanız, kaskın önemi ortaya çıkmaktadır."

@mariokaldato

Eeeee bisiklet olmayınca tayt giymeye , hele hele pedli tayta da gerek yok bu durumda sevgili Raşit .. Yanlız biber gazı şart malum Renç rovırlılar pek çoğaldı bu aralar.

eldiven kullanmayan arkadaşlar, kışın ne yapıyorsunuz :) ?

Geri