Scudo Sports

Gençler Kaçıyor

Buradaki herkesin Idris Ustayı izlemesini tavsiye ediyorum. Biraz kırık bir adam ama eğlencesine yaptığı belli adam keyif için yapıyor bu işleri. Adamın gösterdiklerini izleyin nasıl yaşıyor. Murat Özün Almanyada video yapıyor bakın hayatına. Bunlar asgari ücretle çalışıyor buradaki doktordan daha rahat yaşıyorlar

Scudo
26 yaşa kadar gençlik indirimi vardır.Inter-rail rotalarından seçim yapıp Avrupa denilen kıtayı gezin gençler.Hostellerde kalıp kültürü tanıyın demek istiyorum.Sonra boğazım düğümleniyor..Vize ? Para?Cesaret? Geri Bırakılmışlık ve Eziklik?...
ODTÜ yü bitirip portakal soyamayan insanlar tanıdım.Yaşam becerisi diplomaya,kariyere bakmaz.Her şey kişiliğinizdeki donanımlarla şekillenir.Evrensel ölçekte biri iseniz,dünya vatandaşı olarak heryerde ekmeğinizi kazanırsınız.Yabancı ellere giderken ülkesine çamur atanları da gördük..Dönüşleri en milliyetçi cenahtan yaptılardı..
Yani özgür irade ile seçim yapın,şansınızı zorlayın,önyargılı olmadan farklı kültürlere açık olun.Türk Insanı "Islam Fedaisi" kılıfına sokulmaya çalışılıyor.Amaaaannn haaaaaaaa...Dünya insanı siz söylemedikçe neye,nasıl inandığınızı umursamaz.Ama siz inanç üzerinden ifade etmeye alıştırılıp diğer niteliklerinizi-varsa şayet- saklıyorsanız oraları size dar gelir.Bir bakmışsınız marjinal bir oluşum içindesiniz.Ya da işsizlik maaşına tamah eden asalak olmuşsunuz...

Arkadaşlar sakin ve lütfen söylemlerimize dikkat edelim. "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti IŞİD'e yardım yaptı, sonra da ona savaş açtı" demek, aleni bir şekilde suç teşkil eder. Çünkü DAEŞ denilen örgüt, uluslararası terör örgütü olarak görülen bir örgüttür. Türkiye'nin de terör örgütü listesindedir. Lütfen bu forumu da bizi de zor duruma düşürmeyin. Konuyu güzelce tartışın ve tatlıya bağlayın. Kimse birbirini üzmeden ve değerlerimize saygısızlık yapmadan tartışsın diye de konuyu kitlemiyoruz. Lütfen arkadaşlar.

@mehmet roy sosyal medya çok tehlikeli bir mecra haline geldi maalesef. Bu DAEŞ denilen örgütle şu anda 7 düvel birden savaşıyor hem de kaç senedir ama kaç seneden beri bu örgüt ne hikmetse bitirilemiyor. Toplasan sayıları kaç ki... Buradan bile bu örgütü kimlerin kurup desteklediği ve masumların üstüne saldığı açıkça ortadadır. Musul'u hatırlayın. Irak Ordusu 1 tane bile mermi atmadan Musul'dan çekilip, oradaki her şeyi 1 gün içinde DAEŞ'e bırakmıştı. Onca tank, silah, füze ve para kaynakları da dahil DAEŞ'in eline geçmişti yani ilginç değil mi? Sosyal medya ve TV'nin gazına çok çabuk geliyor birtakım insanlar. Ülkemiz için hayırlısını diliyorum.

Toplumun geneli olup bitenlerin farkında değildir. Hatta farkında olmadığının bile farkında değildir.(alıntıdır)

Konuyu ve cevapları biraz okudum.

Kısaca şunu söylemek isterim. Bu ülkeden kaçıranlar biz kendimiz değiliyiz. Emperyalist güçlerdir. Sadece adında var Milli kelimesi eğitimin için boş. Ne zaman ki doldurulur o zaman doğru eğitim gelir.

Bu ülkeden kaçmak/terketmek isteyenlere ise sözüm. 2020den sonra gelmeyin, biz sizi istemiyor olucaz.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kuladı Idrisin kendi işi var murat ise işçi asgari ücretle çalışıyor. Etin kilosunun 10 dolar olduğu düşünülürse her türlü kâr.

@Ramadan Ş. Oncelikle merhaba, Mesajiniza biraz gecte olsa cevap verecegim insaAllah.

Evet... Yurt disin da yasama tercihimi `kacmak`tan yana degil, daha iyi bir egitim almaktan yana kullananlardanim. Ulkesine, milletimne karisi sorumlulukarini bilen, ülkesinin kalkinmasi icin elini tasin atina koyabilecek gerek bilgi, arastirmaci ruh, güclü bir irade ve idealist potansiyellerine sahibi her bireye de tavsiyemdir yurt disin da okumak.

Size tavsiyem siz de tercihinizi `kacmak`tan yana degil, daha iyi bir egitim almaktan yana kullanin.

Ulkemizdeki seffaf olmayan üniversite egitiminin sorumlulari sadece yöneticiler degildir. Akletmeyen, arastirmayan, düsünmeyen, problemlerin temeline inmekten korkan ögrenci profili dünyanin hic bir ülkesin de ferah yasayamaz. Hedefsiz, amacsiz üniversite okunmamali. Türkiye`de ki bölüm arkadaslarim is bulamamaktan sikayetci, internetten arastirdigim da ise hicte söylendikleri gibi is problemi yok. Problem ne biliyor musunuz ? Is verenin istedigi profile sahip degiller. Mesela yabanci dil bilmiyorlar vb. Bizler emek vermeden, sabretmesini bilmeden bazi seylerin oluvermesini istiyoruz ancak bu dogru bir yol degil. Siz öncelikle kendinizi gelistirmekten sorumlusunuz. Universite diplomasi hic bir ülke de tek basina yeterli degildir.

Türkiye`deki carpik egitim sistemini dilerseniz seve seve konusuruz. Simdi konumuza dönelim.

Su meshur `Dayimin oglunun mercedesi var` yargisini burada kesinlestirelim artik ne dersiniz ?

Avurpa'da Leasing(kiralama) seçeceğine sahipsiniz. Maddi imkanınız elverişli olduğu her arabayı 3-5 yıl arasında kiralıyabiliyorsunuz. Bankanız arabayı satın alıyor siz bankaya aylık belirli bir ödeme yapıyorsunuz.

5 yıllık antlaşma yaptıysanız şayet 5 yıl sonunda banka size soruyor satın alacak mısınız yoksa araba biz de mi kalsın ? Siz dilerseniz arabanın son taksitini ödeyip satın alıyorsunuz dilemezseniz almıyorsunuz.

Şimdi beraber mercedesin üst segment ve alt segment arabalarına bakalım ne dersiniz ?

Mercedes G350 d yi bir araştıralım.

Alta fotoğraflarını da koyacağım bakabilirsiniz.

60 aylık antlaşma yaparsanız aylık 1.203,96 € ödeme yapıyorsunuz.

Hayır ben daha az ödemek istiyorum diyorsanız.
84 aylık antlaşmada ise 900'75 € ödüyorsunuz.

Bir de alt segmente bakalım.

A klass ise 60 aylık antlaşma 270€ ödeme yaparak sahip olabiliyorsunuz.

Almanya'da lüks arabalara binen kişiler sizi özendirmesin burada araba almak çok kolay Türkiye ile mukayese ederken lütfen önce araştırın, öğrenin dilerseniz vergileri yeniden eleştirirsiniz Ancak öncelik sağlam bir temele dayanan argümanlarınız.

Selametle. Başka sorularınız varsa severek cevaplandırmaya çalışırım.

Hayırlı günler diliyorum.

IMG_3409.PNG

IMG_3411.PNG

IMG_3412.PNG

@Swizz Kaçmak veya gitmek çokta farklı kelimeler değil aslinda. İkiside ayni kapiya çıkıyor. Haberi okumadiniz sanirim. Tekrar bir göz gezdirin. Kaçan veya giden kişilerinde amaci iyi bir eğitim almak. Daha sonrasinda ülkelerine dönerler veya dönmezler onlarin tercihi. Türkiye'de ki bölüm arkadaşlariniz iş bulamamaktan şikayetçi ve örnek olarakta dil bilmiyorlar demişsiniz. Öncelikle dili öğretecek devlettir. Daha ilkokulda başliyor ingilizce dersi verilmeye. Üniversiteye kadar gidiyor. Üniversite bitiyor bakiyorsun birey ingilizce konuşamiyor. Ağaç yaş iken eğilir. 6 yaşinda alman, isveçli, belçikalı, fransiz ana dili gibi ingilizce konuşurken 6 yaşindaki türk what is this ile gidiyor. Bazilari belki bu yazdiğim kisim için cevap yazacaklardir onlarda kendilerince hakli olabilirler. Örnek; beni devletin açtiği kuran kursuna yolladilar küçük yaşlarda. Kendi tercihim değil arapça öğreniyorum hiçbir şeye yaramiyor ingilizce öğretseler fena olmaz mi? Bir devlet düşünün kendi vatandaşina ingilizce dahi öğretemiyor. Avrupa'da devletin verdiği destekle; Aileler 6 yaşinda cocuğunu futbola, basketbola, tenise, müziğe, sanata vb çeşitli etkinliklere gönderiyor topluma faydali bir birey olarak yetiştiriyor. Boşa mi Almanya'dan, Amerika'dan ve diğer ülkelerden bizim değerlerimiz çıkıyor.

Araba kiralama konusunu neden açtiniz bilmiyorum fakat kiralamayla kimse uğraşmaz sanirim. 1-2 aylık maaşla kullanilabilecek araba aliniyor zaten.
(link)

Ha illada kiralayacam diyorsa kendisine kalmiş. Türkiye'de bu araçlari kiralasan bile benzin koyamazsin.

@fthgzl79
farklı düşünenleri hemen engelleyen, tahammül edemeyen senin görüşündeki insanlar nedense. sadece bisikletforum da değil diğer forum sitelerinde de aynı. sen daha forum da tahammül edemiyorsun karşıt görüşlere. gerçek hayatta nasıl tahammül edeceksin?

bir de utanmadan tehdit ediyorsun rahat uyuyamazsın diye. eşkiya mısın hayırdır? bu ülke cumhuriyet ülkesi cumhuriyet, eşkiya değil

@Ramadan Ş. kacmak ve gitmek cok farkli kelimeler, tdk`ya göre kacmak, korkma duygusu ile iliskili iken, gitmek ise bir tercihin sonucudur.

Leasing konusuna gelirsek, Leasing bir satin alma opsiyonudur. Nakit olarak alabildiginiz gibi isterseniz maddi imkaninizin oldugu her arabayi bankaniz satin alir, siz bankaya öderseniz. Bildiginiz rent a car sistemi degil yani.

Siz her 5 yilda yeni araba mi almak istersiniz veya bir arabayi uzun yillar mi sürmek istersiniz? Avrupa`daki kisiler leasing ile 5 yilda sifir diledigi arabayi alabiliyor ve Türkiye`deki tanidiklarina farkli lanse ediyolar durumu.

Ingilizce ögrenmek benim cok sevdigim ve eglendigim bir konu. Türkiye`deki carpik egitim sistemini kanimca herkes kabul eder. Yabanci dil ögrenme cok farkli argümanlara, metodlara dayanmaktadir. Açıkçası insanların öznel yorumları, seni caydırmamalı. Her işin bir zor tarafı vardır, elbette Ingilizcenin de var. Ancak istiyorsan bunları aşabilirsin. Başladıktan sonra kararlı olduğun sürece gerisi gelecektir.

Ulkemiz de dil egitimi Avrupali devletlere kiyasla sinifta kalmaktadir. Peki sinifta kalan devletimiz mi ? Devletin ögretme polikasi yüzde kac yanlis ? Ogrenen kisilerin cabasi hangi seviye de ? Bu sorularin cevabini bulursak sorunu da cözeriz galiba ne dersiniz ?

Avrupa`da yillarca yasayip dil ögrenemeyen insanlar tanidiniz mi bilmiyorum fakat ben taniyorum. Demek ki ögrenmek istediginiz dilin ana vatanin da dahi yasasaniz sizin cabaniz olmazsa hic birsey ögrenemezsiniz.

Cocuklugumuza dönelim. Hangimiz ilkokula baslarken (ortalama 6 yas) dil kursuna gittik veya kim bize dil ögretmeye calisti? Evet duyuyorum cevabinizi `HICKIMSE` nasil ögrendik öyleyse ?

Cevap; Duyarak, iletisime gecerek..

Egitim sistemleri bir dili ögretirken size belki de %40 oraninda basari saglatabilir. %60 ise sizin eseriniz olacaktir. Dil kursuna gitmis biri olarak samimiyetle söylüyorum %30 faydalidir diyebilirim. Hocanizin anlattigi konulari anlamak icin evde tekrar yapmaniz gerekiyor. Dinleme, okuma, yazma vb islemleri sizin yapmaniz gerekiyor.

Ulkemizde ki dil egitimini begenmiyoruz! peki biz ne yapabiliriz ? Sizlanmanin sorunumuzu cözümleyecegini düsünmüyorum. O halde devletimizden ögrenebildigimiz kadariyla ögrenip geri kalan kisim da ise bizim emek vermemiz gerekiyor.

Maddi imkaniniz olmayabilir yurt disina cikmak icin, artik internet caginda yasiyoruz. Rica ediyorum kaynak yok vb seyler söylemeyiniz. Sizin icin okuma, dinleme, gramer vb kaynak buldum. Arastirin lütfen dilerseniz buradan size ben de yollayayim.

Dili tek basina devlet kurumlari ögretmiyor dünyanin hicbir ülkesin de, inaniyorum ki ülkemiz de üniversite de ingilizce dersine calisanlarin orani %20-30 u gecmez. Lütfen kurumlar sikayet etmek yerine `ben` nasil ingilizce ögrenirimin cevabini arayiniz.

Size bir kac basari öyküsü yollayacagim lütfen bir düsününüz.

(link)

Bakiniz coban bir delikanli, hafta icin okula gidiyor haftasonu da cobanlik yaparak TEOG sinavin da 2. oluyor. Zor sartlar bu delikanliyi bahanelere sarilmasina sebep olmak yerine motivasyonunu arttirmis. Ornek olmasi dilegiyle.

Selametle. Sorularinizi muhabbetle cevablandirmaya devam edecegim insaAllah

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@@AKTÜRK ALİ@
İslam dininde eskiden hiristiyanlardaki gibi Ruhban sınıfı yoktu.vatandaşlardan birisi çıkar ortaya namazi kildirirdi.Normal olan budur.Diyanet bütçesi anormal artmıştır. Fakir bir ülke olarak imamlara boşuna para verilmektedir.önceki imamlar üstelik ölü bile yikamaktaydi.maaşlı dini görevli, devletin dini kontrol etme isteğinde doğmuştur. İmamlar namaz vakitleri dışında ne yaparlar merak ediyorum..selamlar,saygilar

Geri