@Ramadan Ş. kacmak ve gitmek cok farkli kelimeler, tdk`ya göre kacmak, korkma duygusu ile iliskili iken, gitmek ise bir tercihin sonucudur.
Leasing konusuna gelirsek, Leasing bir satin alma opsiyonudur. Nakit olarak alabildiginiz gibi isterseniz maddi imkaninizin oldugu her arabayi bankaniz satin alir, siz bankaya öderseniz. Bildiginiz rent a car sistemi degil yani.
Siz her 5 yilda yeni araba mi almak istersiniz veya bir arabayi uzun yillar mi sürmek istersiniz? Avrupa`daki kisiler leasing ile 5 yilda sifir diledigi arabayi alabiliyor ve Türkiye`deki tanidiklarina farkli lanse ediyolar durumu.
Ingilizce ögrenmek benim cok sevdigim ve eglendigim bir konu. Türkiye`deki carpik egitim sistemini kanimca herkes kabul eder. Yabanci dil ögrenme cok farkli argümanlara, metodlara dayanmaktadir. Açıkçası insanların öznel yorumları, seni caydırmamalı. Her işin bir zor tarafı vardır, elbette Ingilizcenin de var. Ancak istiyorsan bunları aşabilirsin. Başladıktan sonra kararlı olduğun sürece gerisi gelecektir.
Ulkemiz de dil egitimi Avrupali devletlere kiyasla sinifta kalmaktadir. Peki sinifta kalan devletimiz mi ? Devletin ögretme polikasi yüzde kac yanlis ? Ogrenen kisilerin cabasi hangi seviye de ? Bu sorularin cevabini bulursak sorunu da cözeriz galiba ne dersiniz ?
Avrupa`da yillarca yasayip dil ögrenemeyen insanlar tanidiniz mi bilmiyorum fakat ben taniyorum. Demek ki ögrenmek istediginiz dilin ana vatanin da dahi yasasaniz sizin cabaniz olmazsa hic birsey ögrenemezsiniz.
Cocuklugumuza dönelim. Hangimiz ilkokula baslarken (ortalama 6 yas) dil kursuna gittik veya kim bize dil ögretmeye calisti? Evet duyuyorum cevabinizi `HICKIMSE` nasil ögrendik öyleyse ?
Cevap; Duyarak, iletisime gecerek..
Egitim sistemleri bir dili ögretirken size belki de %40 oraninda basari saglatabilir. %60 ise sizin eseriniz olacaktir. Dil kursuna gitmis biri olarak samimiyetle söylüyorum %30 faydalidir diyebilirim. Hocanizin anlattigi konulari anlamak icin evde tekrar yapmaniz gerekiyor. Dinleme, okuma, yazma vb islemleri sizin yapmaniz gerekiyor.
Ulkemizde ki dil egitimini begenmiyoruz! peki biz ne yapabiliriz ? Sizlanmanin sorunumuzu cözümleyecegini düsünmüyorum. O halde devletimizden ögrenebildigimiz kadariyla ögrenip geri kalan kisim da ise bizim emek vermemiz gerekiyor.
Maddi imkaniniz olmayabilir yurt disina cikmak icin, artik internet caginda yasiyoruz. Rica ediyorum kaynak yok vb seyler söylemeyiniz. Sizin icin okuma, dinleme, gramer vb kaynak buldum. Arastirin lütfen dilerseniz buradan size ben de yollayayim.
Dili tek basina devlet kurumlari ögretmiyor dünyanin hicbir ülkesin de, inaniyorum ki ülkemiz de üniversite de ingilizce dersine calisanlarin orani %20-30 u gecmez. Lütfen kurumlar sikayet etmek yerine `ben` nasil ingilizce ögrenirimin cevabini arayiniz.
Size bir kac basari öyküsü yollayacagim lütfen bir düsününüz.
(link)
Bakiniz coban bir delikanli, hafta icin okula gidiyor haftasonu da cobanlik yaparak TEOG sinavin da 2. oluyor. Zor sartlar bu delikanliyi bahanelere sarilmasina sebep olmak yerine motivasyonunu arttirmis. Ornek olmasi dilegiyle.
Selametle. Sorularinizi muhabbetle cevablandirmaya devam edecegim insaAllah