Scudo Sports

Gelmeyen bisikletim Orbea

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Muad dib

Daimi Üye
Tepki
188
Bisiklet
Orbea
Merhaba..
Yaklaşık 1 ay kadar önce göztepe orbea bayiisinden orbea orca aldım. Ama ellerinde bisiklet olmadığı için bi tarih verildi ve benim için problem yoktu tarihte. Ama tarih sürekli öteleniyor. Anlam veremedim.
İlk bisikletim de orbea'ydı ve mağaza sahibinin ne kadar yardımsever ve iyi niyetli olduğundan şüphem yok.
Ama benim hevesim kaçmak üzere..
Sorum şu: Ben bisikletin fiyatının yarısından fazlasını verdim. Geri kalanı da taksitle ödeyecektim. Şimdi ben vazgeçsem almaktan böyle bir hakkım var mı? İptal etmek gibi. Telefonda konuşurken vs gerilmek istemiyorum çünkü..
Çünkü genelde ben yurtdışı şantiyesinde çalışıyorum ve gitmeme bir sey de kalmadı. Durum bu..

Scudo
@yorgun bekçi
açıkçası bir sözleşmemiz de yok. daha önce de aldığım için bisiklet tanıdık bi yer diyebiliriz. ama böyle olacağını düşünmemiştim ben. bi de para dolardaydı. dolar olarak da zararım var:) ama konu o değil heralde şimdi..

@omur_ms cekinmenizi gerektiren bi durum yok ama yazı almadan imza atmadan direkt parayı verdiniz mi yani

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@omur_ms dekontta teslim edeceği tarih yazıyorsa ve o tarih geçti ise. doların farkını da alırsınız üstüne geciktiği için gecikme tazminatı da alırsınız

• Beğen
@yorgun bekçi sadece tahsilat dekontu o. şu zamanda alırsınız gibi bi sey yok yani. tanıdıgım biri oldugu ıcın su zaman alırsın dıye sozlu olarak soylendı.

Her türlü istersiniz. Tanıdıksa süreyi geçirdiyse iade etmek zorunda. İşin hukuki boyutu bu ama ispat yükü sizde ve dekontun açıklama kısmında muhtemelen orbea orca bedeli vs yazmıyor. Yani ispatı zor olsa da sonuçta orbea da o para karşılığında ne hizmet verdiğini kanıtlamak durumunda.
Bence siz hiç bunları düşünmeden arayıp paranızı isteyin. Ya da belirlenen tarihi geçerse parayı geri isteyeceğinizi baştan belirtin.

Orbeanın direneceğini hiç sanmam. Ben de bir iki defa uğradım, fiyatlar uçuk ama adamlar mantıklı makul geldi bana.

• Beğen
Dediğiniz gibi. Yaklaşımları ve niyetlerinden bildiğim ve tanıdığım kadarıyla kötü düşünemem. Muhtemelen Başka sebepler var. Ama artık önümüzdeki hafta demeleri beni germeye başladı.
Dekontta bedel yazıyor sadece.
Ben de durumun çirkinleşeceğini düşünmüyorum açıkçası. Bakalım nasıl sonuçlanacak.. @Ozan k.

@omur_ms hiçbir şey olmaz.Gerilmeye gerek yok.Baktın vermek istemiyor.Hemen adliyeye gidip bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvuruyorsun .
Ben daha yeni mahkemeden geldim 1 yıl süren mahkemeyi kazandım.Devre mülk tatil iptali yaptım.Adamlar şimdi benim ödediğim parayı geri verecek.vs vs.
Demem o ki sen şuan yüzde yüz haklısın.Cayma hakkın doğmuş zaten.

Magaza uzak degilse bizzat gidecek ve soyleyeceksin "Su tarihte gidiyorum; 2 gun oncesine kadar bisiklet kurulu halde elime ulasmazsa parami isterim" Hukuki tarafa pek gerek olacagini sanmam. Zamaninda getirmiyorsaniz parami hazir edin diyeceksin kisacasi.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri