Gelişmek için Tavsiye Kaynak

Scudo
Kayıt
14 Ekim 2016
Mesaj
94
Tepki
70
Şehir
sivas
İsim
İhsan KILIÇKAYA
Bisiklet
Canyon
@Tolga Çelebi dediğinizi zaten siz demeden yaptım :D Canyon marka bir yol bisikleti aldım. Aero bar'ı da çantayı da çıkardım attım. Hatta ağırlıkları hep attım. Kendimden de 4 kg civarında attım :D Atmaya devam ediyorum. Ortalama 40 km / h biraz abartı olmuş belki ama şuan ortalamamı 27 lere kadar çıkardım ve mesafeyi de 60 km ye kadar çıkardım. Ama evet amacım bu işi daha ciddi yapmak. Kısmet teşekkürler tavsiyeler için. Konu da çok geç hortlamış ama :D
 
  • Beğen
Tepkiler: baykuş97

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
1.619
Tepki
2.755
Yaş
32
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
@ihsankılıçkaya
Aslında aero barı çıkartmanıza gerek yoktu. Kendinizi TT pozisyonuna alıştırırsanız, aynı güç seviyelerinde daha yüksek hızlara çıkabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ihsankılıçkaya
Kayıt
14 Ekim 2016
Mesaj
94
Tepki
70
Şehir
sivas
İsim
İhsan KILIÇKAYA
Bisiklet
Canyon
Serkan bey, uzun ve bana 8 sekme açtıran yazınız için ( daha da uzun oldu sanırım ) ve harcadığınız zaman ve emek için çok çok çok teşekkür ederim.

Merak eden arkadaşlar için sakın deyim aliexpress den ucuz / orta pahalı nabız bandı vb şeyler almayın pek bi işe yaramıyor. Garmin for runner yada suunto ambit3 gibi bir saat almak şart araştırıyorum hala. Uygun bulan arkadaşlar varsa ve paylaşırsa memnun olacağım.

Amacım yarış değil en azından başlangıçta, gençliğimden gelen bir bisiklet performansım ve bi kaç sertleşmiş kasım (kafada) vardı sanırım hala onlara güveniyorum.
Geçen hafta koşariken sakatlandım ve 1 haftadır tedavi + dinlenme ile geçiriyorum, dışarı da hava sıcaklığı -8 civarında o yüzden hem bir sporcu saati ve hemde bir trainer arıyorum, koşuyu belki uzunda olmasa bir süre bırakacağım belki ama bisikleti bırakma çabasında değilim. Tam tersine artırmalıyım kış döneminde. Trainer tavsiyeleri -800 civarında önerileride değerlendireceğim arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Nihayi olarak hedefim en azından ölmeden önce
1 ultra maraton yada en azından 1 maraton koşmak
ve
en azından bir Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu koşmak.

Bu hedef yarışlarında kesinlikle derece düşünmüyorum. FİNİSH i görsem kafi.

Saygılarımla rabbim parmak ve kaslarınıza zeval vermesin.
 

kaskreis

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2016
Mesaj
658
Tepki
468
Şehir
Kütahya
İsim
Ulaş
Bisiklet
Kron
@Serkan Mıstınoğlu 200 lira ayırdım ama bir kere alayım iyisi olsun , ortalama birşeye 200 lira yeter mi yoksa artırmalı mıyım?
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Cumhurbaskanligini bize kosturmuyorlar :) rica ederim efendim

-----------------
Garmin disinda HR kullanmadigim icin pek yardimci olmayacagim bu konuda
 
  • Beğen
Tepkiler: kaskreis
Kayıt
14 Ekim 2016
Mesaj
94
Tepki
70
Şehir
sivas
İsim
İhsan KILIÇKAYA
Bisiklet
Canyon
@Serkan Mıstınoğlu
aa sebep? İlla profesyonel mi olcaz? Elin gavuru koşarken biz neden koşamıyoz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Turkiyeden sadece Torku sporculari yarisiyor. Olimpiyatlara giden brisaspor sporcusu bile katilamiyor yani...
 
Kayıt
14 Ekim 2016
Mesaj
94
Tepki
70
Şehir
sivas
İsim
İhsan KILIÇKAYA
Bisiklet
Canyon
O zaman BOYKOT ediyorum ! Kendi ülkemde ki en prestiji yarışa bile Güzel ülkemin insanı katılamıyor ise bende takip etmiyorum bundan sonra. !
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@mehmetsunu
Sevgili mehmet tesekkurler yazdigin guzel yorumlar icin.konuyu biraz okudum yine ortalama hiza kaymis mesele :) ben ortalama hiza bakmayi 3 yil once biraktim hatta hiza bakmayi biraktim :) antremanlarda garmin sayfasinda her bilgi var ama yarista sadece nabiz kadans ve 30 saniyelik vertical speed bulunur kucuk bir bilgi olarak da kacinci kilometrede oldugumu gosteren ekran vardir( belirli km de birseyler yapmam gerekiyorsa) diger bilgilerin hicbirinin yarista faydasini goremem.

zamaninda eskisehirden ankaraya 235 km 34 ortalama cikardim diye fotograf ustune fotograf atip yayinlardim ama yarislarda gordum ki 42 ortalama 125 km de oluyor 35 ortalama 60 km de.bu tamamen parkura hava sartlarina yola ve o gun yarisan arkadaslarin takimlarin stratejisine gore degisir.yine yazayim yarislari en guclu degil en iyi yarisci kazanir.gecen hafta trans taurus yarisinda 60 km yi 4 saatte aldik :) 15 ortalama yapiyor ama niye, 3 bin irtifa topladik ve yarisin yarisi kayalik zemin ustundeydi kissadan hisse :)

performansini yukseltmek isteyen arkadas bu ise gercekten kendini verirse bir sure sonra dogru kaynaklari da dogru insanlari da bulacaktir.bu tip bilgilere ulasmak artik cok kolay. zor olan ise pek cok seyden feragat edip o yola bas koymaktir. bunu yapabilenler yarislarda kendini gosterirken sadece okuyup ogrenenler paylasir anlatir ve konusur....
saygilar :)
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@ihsankılıçkaya :)

Televizyondan göründüğünden biraz daha farklı oluyor sanırım Cumhurbaşkanlığında yarışmak.


Videoda çok gergin bir ortam var. Mücadele hat safhada. Herkes çok dikkatli, refleksleri çok kuvvetli, hepsi profesyonel. Bu videodaki her sporcu bu yarışa girebilmek için birçok elemeden geçti. Amatörlüğü attı, yarı profesyonel oldu, küçük yaşlardan itibaren yarı profesyonel takımla çalışarak profesyonelliğe ulaştı (bu başarıyla oluyor) ve sonunda buralara kadar geldi. Bu yarışlara girmek bile ciddi bir başarı.

Yarışın güvenliği için de bu tip kısıtlamalar gerekli. Grubun içinde bize yer olmamasını doğal karşılıyorum. Amatörlerle profesyonellerin bir arada olması kötü olur :) Bu adamlar 8-10 yaşından beri bisiklet üzerindeler, yılda on binlerce km yol katediyorlar. Bizimle bir değiller hiçbir açıdan

Siz videoyu izledikten sonra "ben yaparım, ne var bişey yok ki bunda ben de yaparım" derseniz de saygılar :)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ferhat Köse

selam ferhat dostum,,

bizler biliyorsun türkiyenin 55 + yaş üstüyüz şimdi aşağıda verdiğim isimler grand fondo yarışlarında iyi dereceler aldılar ,amatörüz ,pro değiliz.

uzunlar

1- ismail ıltır-100 km-3 saat 05 dakika ortalaması-32.4
2- ali rıza fırıncı-100 km -3 saat 15 dakika -ortalama-30.7

kısalar

1- faik yağcı-46 km -1 saat 25 dakika-ortalama-32.4
2- nedim güçlü 43.5 km -1 saat 20 dakika ortalama-32.2
3- kudret kurtcebe 43.5 -1 saat 30 dakika -ortalama 28.6
4- mete taşkın -43.5 -1 saat 32 dakika -ortalama -28.4

rakiplerim belli oldu ,uzunlarda yokum ,uzunları benden üstünlere bıraktımki ismail ıltır bayağı iyi kendisi bolulu,ve ali rıza bursalı,yalovadan faik beyde kısada çok iyi derece yaptı ,bu 3 adam bence sıkı ,faik bey 100 km 'de yarışmadı ,ama 88 km 'de yarıştı orada üçüncü oldu,ve birinci ali rıza ikinci ismail ıltır oldular,grand fondo bi bakıma iyi oldu bu ülkede 55 + artı yaş üstünde kimlerin ne olduğunu anladım ,açıkça sevindim bu ülkede demekki bu işi ciddiye alan amatörlerde var ,açıkça rakiplerim kısaya gelir ise beni ezerler ,4 rakib var bunlar

1- ismail ıltır
2- ali rıza
3- faik yağcı
4- nedim güçlü

ortalama 28.6 benim için düşük ,bunda arka rublenin önemi olabilir arka onlu 11-34 mtb rublesi ama ,gran fondo marmara etapta 50-11 bastım
zannederim kuvvet az bende ,(eğimde 50 -11 'den bi diş üste çıktım )kuvvetimi yükseltmek için bacak kaslarını güçlendirmek lazım, buda kısa mesafe yüksek tempo basmak ,marmara etapta 3- 4 eğim felandı yani senin anlayacağın o kadar sert eğim yok idi.,30 km kısa mesafe pedal kesmeden idman serileri olmuş idi, burada sert eğimler mevcut idi.1 saat 20 dakika ,22.5 düşük ,çok şiddetli basmak gerekiyorki, buradaki ortalamayı 30 'un üstüne çıkartalım yani tabiri caizse bu etapta 33 ortalamayı görmem gerekiyor,, yarıştığım etabı düşünür isek orada eğim yok attila bisiklet takımı ile 80 km düz yolda çalışmam gerektiğinede inanıyorum ,sadece burada iki eğim var fazla sert değil 5 felan,o vakit faik yağcıya rakip olacağım ve de nedim güçlüye ,kısada ismail -ve ali rıza olurmu bilemem
senin anlayacağın rakiplerimi tanıyorum ,tartıyorum seneye gran fondo marmaraya talibim.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Kudret Kurtcebe
Abi ismail hoca yillarin teceubesidir :) o yas gurubunda baska cengaverler de var ama granfondo ya katilmayabilirler mesela ahmet hidayet akyurek 60 yasinda ama hala federasyon yarislarinda arti 40 katagoride katilip harcirah kazanacak seviyede yaris kosar asiri rampa yoksa ana gurubu birakmaz.daha baska abiler de var ama cogu gran fondoya katilmaz kaza riskinden dolayi veya ucretli yaris diye herkesin kendine gore sebepleri var.saygilar.

not:abi hangi yas gurubunda kimler vari ogrenmek icin ya para ödülü bol olan bir yaris sonucuna bakmak lazim yada federasyon yarislarinin sonuclarini incelemek lazim.pek cok arkadas aylarca yaptigi antreman riske girmesin diye grand fondo tarzi yarislara katilmaz yada katiliyorsa antreman havasinda kacak surer kazaya karismamak icin.federasyon yarisinda duzlerde elite erkeklerde 100 sporcu omiz omuza 50 tempo ataklarda 55-60 tempoyu gordugum oldu bu yil :) bir kisi acemi olsa butun gurup asagi yatar.
 

kvnccelik

Aktif Üye
Kayıt
3 Mart 2012
Mesaj
172
Tepki
74
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Trek
@ihsankılıçkaya Dostum, çok fonksiyonlu bir spor saati bakıyorsun sanırım. Ben yurtdışından Garmin Edge 520 Bundle aldım. İçinde hız/kadans sensörü ve nabız bandı ile beraber geliyor. Saat için ise Garmin Fenix 3 öneririm. 1.5 aydır kullanıyorum ve sporla olan ilişkimi başka bir seviyeye taşıdı diyebilirim. 1.5 ay içinde 5 kilo verdim şimdiden (biraz kilo fazlam var da :)) Ben bunları Evanscyclestan aldım, alırken birçok site için fiyat araştırması yaptım, en ucuz Evanscyclestaydı. Eğer düşünürsen, ödeme, gümrük vs. konularındaki tecrübemi paylaşırım.

Ha bu arada daha ucuz bir alternatif ararsan Wiggle'da Suunto Ambit 3 çok uygun şuan (180$)
(link)

Selamlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: CenkGerdanli

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ferhat Köse
zati para için koşanlar pro oluyor,ahmet hidayet bunlardan biri,ferhat amatör yarışlarına odaklandım ,bir kere bu etap bence güzel tam bana göre grand fondo marmara,altınova-osmangazi köprüsü asfalt bal dök yala ,çeşmede durum vaziyet farklı imiş ,yanımda şu anda emre var anlattıklarına göre millet savaş vermiş 20 km 'lik yolda, valla çeşme ile işim olmaz ,43 km 'de varım gene aynı yer olur ise ,ikincilik yetti ,1976 'dan beri tek bir yarışa girmedim ,alaydan geldik amatörce işi bitirdik,bu işlerden para kazanmak zor iş pasta küçük
ferhat dostum geçimini bisiklet yarışlarına bağlamak bence riskli, bura avrupa değil,buranın gerçekleri çok acı,nitekim feridun tezbaşaran ultra paralar kazanamadı avrupadaki adamlar kadar,biliyorsun bura türkiye ,şu anda bisiklet federasyonu başkanlığına feridun ile beraber pedallamış ,erol küçükbakırcı geldi ,genede ümitliyim, erol bey biz amatörler için daha fazla etkinlikler yapar ise valla şık olur.
,
 
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
94
Tepki
159
Yaş
38
Şehir
Bursa
Bisiklet
Canyon
@Serkan Mıstınoğlu


vallahi gerildim :) resmen milimetrik farklar var bisikletçilerle. Arada acemi birisi olsa herhalde yarısı finiş göremez :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ihsankılıçkaya

Eto3401

Aktif Üye
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesaj
120
Tepki
68
Şehir
Ankara
İsim
Ahmet Ertuğrul Y.
Bisiklet
Salcano
@Buğra Ünalan
Bunlar neden geçerken birbirlerine dokunuyorlar ki?
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Kudret Kurtcebe
abi torku lassa ve salcano capadokya haric maas alan sporcu yok yani herkes amator :) kimse pro degil.Ahmet hoca da bu isin duayeni sayilir Türkiyede bisiklet ustune en cok yakisan adamdir yaris boyunca ust vucudunu ust boruya paralel gorursunuz zerre oynamaz civi gibidir :)

gelelim diger amatorlere ,abi ust yas gurubunda kosanlarin bir kismi zaten takim hocasi cocuklari getiriyorlar yarisa kendilet de kosuyor bir kismi eski sporcu veya milli bisikletci hala kopmadiklari icin yarisiyorlar.buyuk cogunluk ise bisiklete sonradan baslamis isi gucu olan ama tutkuyla bagli her turlu fedakarligi yapan insanlar.birde kucuk bir gurup var ki meraktan gelen ortami seven yine ekonomik durumu iyi bisiklet sevgisi olan cogu eski turcu insanlar bu ekip zaten ilk atakta yada rampada ana guruptan kopar kendi cabalari ile yaris bitirmeye calisir diger ekipler ise kiran kirana yarisir master yarislari da cok sert rampa yoksa 40 ortalamanin ustunde biter ve kilometre kisa oldugundan elite yarisina gore daha cok atak ve sert gecer.elite yarislarinda ana gurubu torku ve lassa yonettigi icin o takimlardan bir kacis gurubu olusunca ana gurup sakinlesir daha stabil gider masterlarda cok takim yok o yuzden yaris da kisa oldugundan cok sert her sporcu kendi savasini veriyor atagini dusunuyor.