Scudo Sports

Gelin Birlikte Çıkaralım! 2 Kasım İzmir Belediye'yi düelloya davet ediyoruz!

Caner Geyik

Daimi Üye
Tepki
842
İsim
eski rumuz: luneris
Bisiklet
Carraro
GELİN BİRLİKTE ÇIKARALIM!

vs.jpeg

İzmir Metro AŞ, bisikletlilerden gelen tüm şikayetlere rağmen bisiklet taşıma kanallarının kullanılabilir olduğu ve yüzlerce bisikletlinin kullandığı konusunda ısrar ediyor. BİSUDER olarak iddia ediyoruz ki o kanallar kullanım rahatlığı sunmuyor, güvenlik tehlikesi yaratıyor ve hatalı üretilmiştir!

Bunu deneyimlemeleri için;
• İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'i,
• İzmir Büyükşehir Belediyesi Gen. Sek. Yrd. Sayın Eser Atak'ı,
• İzmir Metro A.Ş. Gen Müd. Sayın Sönmez Alev'i,
• İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Bşk. Sayın Mert Yaygel'i
• İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistemler Dairesi Bşk. Mehmet Oğuz Ergenekon’u

2 Kasım Cumartesi Konak Metro İstasyonu'nu Belediye çıkışındaki merdivenlerde bisiklet taşıma kanallarını kullanmak üzere düelloya davet ediyoruz! Gelin kolaysa birlikte çıkaralım!

Davet ilettiğimiz kişilere düello gününe kadar antrenman yapmalarını tavsiye ederiz.

Tüm bisikletlileri düelloyu yerinde izlemek ve yetkililere sorunlarını iletmek için etkinliğimize davet ediyoruz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Facebook etkinlik şeysi:
(link)

Scudo
Soyer'den umutluyduk ama PR için bisiklete binmek dışında bisikletliler için yaptığı bir şey görmedik henüz..

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Yollar tamam, metro eksik kaldı. :kptmya:

Mayıs ayında +30 kilo yüklü bisiklet ile İZBAN'da bir problem yaşamamıştım. Değişen birşey olmadıysa biraz çaba sarfedilmesi gerekebilir. (Kanallardan yukarı çıkarırken hafif ittirin, indirirkende frenleyerek indirin)

daha kolayı var güvenliği duymazdan gelip yürüyen merdivene biniyorsun :) :harika:

Ben de Altınyol un Naldöken den Bayraklı viyadüğe kadar yapılan çalışmayı bisiklet yolu yapıyorlar sanıyordum. Meğer trafiği rahatlatmak için yapıyorlarmış.

Arabalar her zaman bizden öncelikli. Hadi şimdi geç Altınyolu o daracık duvar ve korkuluklar arasından. 2 bisiklet geçemiyor malesef ayrıca zemini hiç konuşmuyorum. ? :suspus:

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Ben de Altınyol un Naldöken den Bayraklı viyadüğe kadar yapılan çalışmayı bisiklet yolu yapıyorlar sanıyordum. Meğer trafiği rahatlatmak için yapıyorlarmış.

Arabalar her zaman bizden öncelikli. Hadi şimdi geç Altınyolu o daracık duvar ve korkuluklar arasından. 2 bisiklet geçemiyor malesef ayrıca zemini hiç konuşmuyorum. ? :suspus:
Zemini iyileştireceklerini umuyorum, varsın 2 bisiklet yanyana geçmeyelim. :(

Soyer'den umutluyduk ama PR için bisiklete binmek dışında bisikletliler için yaptığı bir şey görmedik henüz..
Bakmasını bilirseniz görürsünüz. PR için bisiklete binen adam PR için mi İzmir Yarı Maraton'unu bitirdi?
Sporu seven, sevmeyi geç yapan, yapmayı geç teşvik eden bir adam buldunuz da farkında olmadığınız veya semtinizde değişen bir şey olmadığı için yaptıklarını yapmadı şeklinde forumlarda yazabileceğinizi düşündüren egonuzdan kurtulun lütfen. Çok ayıp.
İstiyorsunuz ki başa geçti sadece bisiklet için çalışsın, ki çalışıyor. Yüzücü havuz için, basketbolcu salon için, bisikletçi yol için gidiyor. İstiyorsunuz ki yarın hemen olsun.
Siz sözde beslediğiniz umudunuzu biraz daha sürdürmeye çalışın ve gözlerinizi biraz açın bakalım neler oluyor İzmir'de.
Hiç bir zaman partici olmadım, ama Tunç Bey'in önce Seferihisar'da yaptıkları, sonra da İzmir için çalışmaları gerçekten üst düzey.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi

Aman hocam @emreertuna'nın hışmına uğrarsınız.. Aman dikkat

Bakmasını bilirseniz görürsünüz. PR için bisiklete binen adam PR için mi İzmir Yarı Maraton'unu bitirdi?
Sporu seven, sevmeyi geç yapan, yapmayı geç teşvik eden bir adam buldunuz da farkında olmadığınız veya semtinizde değişen bir şey olmadığı için yaptıklarını yapmadı şeklinde forumlarda yazabileceğinizi düşündüren egonuzdan kurtulun lütfen. Çok ayıp.
İstiyorsunuz ki başa geçti sadece bisiklet için çalışsın, ki çalışıyor. Yüzücü havuz için, basketbolcu salon için, bisikletçi yol için gidiyor. İstiyorsunuz ki yarın hemen olsun.
Siz sözde beslediğiniz umudunuzu biraz daha sürdürmeye çalışın ve gözlerinizi biraz açın bakalım neler oluyor İzmir'de.
Hiç bir zaman partici olmadım, ama Tunç Bey'in önce Seferihisar'da yaptıkları, sonra da İzmir için çalışmaları gerçekten üst düzey.
Yavaş Şampiyon buraları sana vermezler yavaş..
Ben her gün İzmir'de bisiklete biniyorum. Basmane - Bostanlı arası. Yani semtte değil pek.
Tamam ben ayıp ediyorum kabul de Soyer ne yaptı yapıyor bisikletliler için de biz göremedik.
Ne zaman yapacak?
Yoksa göremediğimiz yerlere mi yapıyor?
Bir tek bundan bahsetmemişsiniz!...

Arkadaş gayet spesifik bir şekilde yapılan yolu, yapılma amacını, bisikletler için çıkardığı problemi anlatmış. Bunda bir sıkıntı yok.
Siz bihaber olduğunuz şehir çalışmalarından haberiniz varmış, takipteymişsiniz gibi konuşup bir de belediye başkanının ulaşım şeklini reklam kampanyası olarak yorumluyorsunuz.
İkisi birbirinden çok farklı. İlk cevabınız gibi açıkca belirtilen bir hataya da verdiğiniz cevap çok boş kusura bakmayın.

• Beğen
Aylarca hiç bir alternatif sunmadan o bölgede yarım şerit yol genişletme için uğraşıldı.
Her gün Altınyol denen deli trafiği içinde gidip geldim.
Yol hala bitmedi. O yol gidişi geliş yol en azından bu kadarını yapsalardı keşke..
Arkadaş gayet spesifik bir şekilde yapılan yolu, yapılma amacını, bisikletler için çıkardığı problemi anlatmış. Bunda bir sıkıntı yok.
Siz bihaber olduğunuz şehir çalışmalarından haberiniz varmış, takipteymişsiniz gibi konuşup bir de belediye başkanının ulaşım şeklini reklam kampanyası olarak yorumluyorsunuz.
İkisi birbirinden çok farklı. İlk cevabınız gibi açıkca belirtilen bir hataya da verdiğiniz cevap çok boş kusura bakmayın.

Yukarıda yazdım keşke suçlayıcı yazılar yazmak kadar okumaya da vakit ayırsan

Hala neler yaptı yazmadın b arada hatırlatırım.
PR dışında..

Bekliyorum boş olmayan cevabını...

Yavaş Şampiyon buraları sana vermezler yavaş..
Ben her gün İzmir'de bisiklete biniyorum. Basmane - Bostanlı arası. Yani semtte değil pek.
Tamam ben ayıp ediyorum kabul de Soyer ne yaptı yapıyor bisikletliler için de biz göremedik.
Ne zaman yapacak?
Yoksa göremediğimiz yerlere mi yapıyor?
Bir tek bundan bahsetmemişsiniz!...
Haziran'da İzmir'de düzenlenen Velo-City. EuroVelo projesi.
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler'de İzmir'in öncü olması ve bu kapsamda başlatılan 15 aylık proje gibi çoğaltılabilcek çok örnek var.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler'de İzmir'in öncü olması ve bu kapsamda başlatılan 15 aylık proje gibi çoğaltılabilcek çok örnek var.
Proje düzenlenmez öncelikle. Euro-velo Soyer'e ait bir proje değil. bakınız ..https://www.bisikletforum.com/konu/eurovelo-bisiklet-yolu-fiyaskosu.154772/ Soyer öncesi yapılanlar..
Bik bik proje sonuç ne?
Ne yapıyor?
Ne yaptı?
Hiç..
PR konusunda ise mükemmel.

Bisiklet yolları berbat durumda.
Muhtemelen binmiyorsun ama biz biniyoruz.
Alsancak liman c kapısı ile meles arası yol berbat kaplama yok.
Turan naldöken arası yolu bitirdiler geldiğinden beri altınyoldan gidiyoruz.
Mavişehirde git gör bir hafta sonu yolların halini köstebek yuvası birleşim noktalarında uçurum var.
Bu kadar sporcu resmi veren arkadaş bi kere köşkünden çıksın mavişehire kadar bisiklete binsin ne demek isteğimi anlar?
Hayır sana ne oluyor bu kadar yükseldin hayırdır ekipten misin?

Proje düzenlenmez öncelikle. Euro-velo Soyer'e ait bir proje değil. bakınız ..https://www.bisikletforum.com/konu/eurovelo-bisiklet-yolu-fiyaskosu.154772/ Soyer öncesi yapılanlar..
Bik bik proje sonuç ne?
Ne yapıyor?
Ne yaptı?
Hiç..
PR konusunda ise mükemmel.
Haftanın en az iki üç günü o yoldan geçen biriyim, kesinlikle bisiklet yoluna ihtiyaç yok. Neyse konu bu değil, euro-velo zaten böyle bir şey hiç değil.
Bence yapılan doğrularda açık aramak yerine yukarıdaki gibi yanlışları eleştirmek çok daha mantıklı.
Ben ne yaparsam yapayım muhtemelen 'PR' düşünceniz sabit kalıcak o yüzden daha fazla zaman kaybetmenin anlamı yok.

• Beğen

* Velo-City konferanslar serisi bu sene İzmir'de mi düzenlenmiş? Biz onu Dublin'de yapıldı biliyorduk.

* EuroVelo projesinin Tunç Soyer ile ilgisi yok, ondan önce başlayan bir süreç.

* "Haydi Türkiye Bisiklete" projesinde sadece İzmir yok, Lüleburgaz ve Eskişehir de var. İzmir şovenistleri bu "öncü" sıfatını sürekli sadece İzmir'e aitmiş gibi kullanıyorlar ama değil. Proje hakkındaki fikirlerimi şimdilik saklı tutuyorum.

Soyer'in Seferihisar'daki belediyecilik anlayışına dair de 4 Mart'ta şöyle bir tweet atmışım:

"Gelirinin üçte birini taşınmaz satışlarından elde eden, akaryakıta suyun iki katı para harcayan, bırak bisiklet yolunu, "bisiklet" kelimesini bile hiçbir faaliyet raporunda bir kez olsun telaffuz etmeyen güzel Seferihisar. Yazık oldu sana."

Meraklıları için Seferihisar 2017 yılı faaliyet raporu: (link)

"400 bin nüfuslu Odunpazarı Belediyesi 2017'deki hizmetlerinde toplam 700 bin litre akaryakıt harcamış. Peki, 43 bin nüfuslu Seferihisar Belediyesi ne kadar harcamış dersiniz? Sıkı durun: 475 bin litre. Birinin başkanı bisiklet sürüyormuş, hangisidir sizce?"

Nasıl başkan ama, aşk bu aşk :)

Hele bi sakin olun gençler. Hepiniz aynı kulüptesiniz. Aramızda zengin politikacı oğlu/kızı filan yoktur diye tahmin ediyorum. Onlar internette takılmaz zaten. Hepimiz arabaların arasında hayatta kalmaya çalışan gariban bisikletçileriz. Birbirimize böyle yüklenmeyelim, çok anlamsız çünkü. Öncelikle politikacılara bel bağlamayı bırakın derim. Her meslekte olduğu gibi, politika da bir meslek ve bu mesleği yapanlar da para kazanma derdindeler. Kim daha çok para kazandırırsa ona kıyak geçilecek, bu iki kere iki dört. İzmir'de henüz yeterince güçlü bir bisiklet camiası yok. Çünkü biz işte görüldüğü gibi daha birbirimizle kavga ediyoruz. Oysa ki birleşip arabalılarla kavga etmemiz lazım. Öyle bayk izmir, mayk izmir filanla olmuyo bu işler malesef. Benim bahsettiğim başka türlü bir birleşme. Voltran gibi.

Ha bu arada, festival başladı haberiniz var mı? (link)

* Velo-City konferanslar serisi bu sene İzmir'de mi düzenlenmiş? Biz onu Dublin'de yapıldı biliyorduk.

* EuroVelo projesinin Tunç Soyer ile ilgisi yok, ondan önce başlayan bir süreç.

* "Haydi Türkiye Bisiklete" projesinde sadece İzmir yok, Lüleburgaz ve Eskişehir de var. İzmir şovenistleri bu "öncü" sıfatını sürekli sadece İzmir'e aitmiş gibi kullanıyorlar ama değil. Proje hakkındaki fikirlerimi şimdilik saklı tutuyorum.
Kusura bakmayın, yanlış ifade ettim, İzmir'in yer aldığı demem gerekiyor. Hatta çok da başarılı bir sunum gerçekleştirdikleri söyleniyordu. Bilgilendirmem yanlış oldu, haklısınız.
EuroVelo'yu başlatması değil, projenin devamını getirebilmesi önemli, çok da bilgili olduğumu söyleyemicem.
Haydi Türkiye Bisiklete projesi için de keşke on şehir daha olsa önemli değil.
Ben bahsettiğim konu başlıkları hakkında aşırı bilgiye sahip değilim, ama bu konu başlıkları hakkında bir cümle de olsa haber okuyup beynimin bir köşesine yazdığım için 'Adamdan umutluyduk fos çıktı bide reklam için kullanıyor' şeklinde bir söylemi sindiremedim.
Bırakın spora desteği stad projelerini temel aşamasında iptal ettiren bir belediye başkanından sonra yarı maraton koşan bir belediye başkanına sahibiz. Bir istek olmayınca yapmadı etmedi diye boş eleştiri yapılması beni üzdü, başka bir şey değil.

Metro ya da izban da bisiklet yerini bir kere kullanayım, madem yapmışlar başkası rahatsız olmasın dedim. Baktım ki yavaş oluyor, metro ve izbandan indikten sonra merdivenin önünde gidecek ya da gelecek yolcuları bekliyorum. Ne zaman gelen giden yok ya da sayı az arkalarından bisikleti elime alıp çıkıyorum.

Ben bu tarz konularda daha geniş düşünüyorum. Geniş derken mesela yapılan yol, kaldırım,kavşak, trafik düzenlemesi, sahil yolu, bisiklet yolu farketmeksizin yapılan tüm inşa ve düzenlemeleri başta belediye başkanları olmak üzere hep beraber ve başın ve halk nezdinde sorumlu bolum amiri, kontrol mühendisi, müteahhiti, inşaat mühendisi, ...... ve aileleri ile denemelerinden yanayım.
Aynı çelik yelek üreten firmanın sahibinin denemeyi kendi üzerinde yapması gibi...
Yoksa kurdela, patlayan flaşlar, topuklu ayakkabılar, protokol,pr çalışmaları ....... beni pek etkilemiyor." that dont impress me much" ....
Sahilleri kapatan kişi ve kurumlardan da bahsetsek....

Belediye başkanları eğer bir hizmet yapacaklarsa 5 sene inşaat ruhsatı vermesinler. Trafik,eğitim,ulaşım,spor ..... cogu konuya faydası olacaktır. ( "inşaaat sektörünün onlarca sektöre faydası var "denilerek yarınlar yokmuşcasına desteklerine karşılık söylenmiştir.)

Bu düello da nereden çıktı? Çünkü yıllardır bisiklet kullanıcıları bireysel olarak Hemşehri İletişim Merkezi üzerinden bu sorunu iletti ve Metro AŞ'den hep dayanağı olmayan "O kanallar kullanılıyor" yanıtı aldı. En son gelen cevaplardan birinde aşağıdaki ifade yer alıyor.

73119569_402483030432029_536455421158752256_n.jpg

BİSUDER olarak sonuç alana kadar mücadeleye devam etme kararı aldık. Bu mücadelede tüm bisikletlilerin desteğini bekliyoruz!

Geri