Scudo Sports

Geçmişten şimdiye (fotoğraflı)

samet akkaya

Forum Bağımlısı
Tepki
4.082
İsim
Samet Akkaya
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
  • Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Fixed gear ve klasik bisikletler ile alakali konulara bakmani oneririm. Sana yardimci olabilecek, hatta bu bisikleti toplamana tesvik edecek konulara rastlayacaksindir. Paran bile olsa bunu toplamaya bak. Dedigim konulara baktigin zaman da ne demek istedigimi anlayacaksindir.
Kolay gelsin.

ıvırı zıvırı derken bu bisiklete en az 200 tl harcarsın. bence 100 tl daha katıp sahibindende 300-350 tl ye satılan temiz 2. el yarı profesyonel ürünlerden almak daha mantıklı.

@batu gurca : sahibindende bisikletlere baktım şunu buldum ;(link)

@doğukan aksu : aslında benimde istediğim bu bisikleti toplamak. Dediğiniz konuları araştırmaya koyuldum şimdiden.Çok teşekkürler fiikirleriniz için. Yeniledikçe burada fotoğraflar paylaşacağım.

@orhan0911 : bu bisikletin manevi değeri de var aslında ama o yüzden yenilemek istedim. Dediğiniz de doğru ama istediğim bisikletler 1000 liradan başlıyor. Teşekkürler.

• Beğen
Fixed gearlara baktım, vitessiz düz demek oluyor galiba . Peki bunlarla yol yapabilirmiyim. Yeni cant ve lastiklerle olacak işmidir ?

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

klasikler oldukça güzel :)

@batu gurca : teşekkür ederim. Ama fixed gearları çok benimsedim ben . Bir denemek istiyorum açıkcası. Bu konuda fikirleriniz paha biçilemezdir :)

önemli değil, klasikler çok hoşuma gitti benim :)

Bende çok seviyorum klasikleri. Gönderdiğiniz linktekilerde çok iyi. Bu fixed gearlar uzun yol için uygunmudur acaba ?

fixed gear derken tek dişli yani tek vites demek istiyorsanız eğer, uygunmudur derken gidersiniz uzun yola ama tek vites olduğu için eğer ruble boyutu kuçuk olursa sert olacağından hızlı gider ancak sizi çok yorar, aldıktan sonra biraz daha büyük bir ruble taktırırsanız uzun yola daha elverişli olur diye düşünüyorum :)

Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin :)

@batu gurca

Fixed gear tek dişli fakat sabit dişli demektir ki tek vites mantığı ile pek bağdaşmaz. Tek vites single speed olan tek vitesli bisikletlerdir Batu. Fixed gear da serbest bir salınım olmadığı için alışık olduğumuz bisikletlerden çok farklı bir çalışma sistemine sahiptir. Uzun yol gitme kısmı da kişinin kondüsyonu ve ne kadar azimli olduğu ile alakalıdır. Ben sadece oradaki klasik bisikletlerdeki restore işlemleri için bakılmasını önerdim, ki gerçekten faydası da olacaktır.

• Beğen
@Dogukanaksu

aydınlattığın için çok teşekkür ederim,böyle senın gibi bir insanın kıymetli mesajında bulunmak bile hoşuma gitti :)

• Beğen
@batu gurca

aralarında bayan bisikletleri de var kendinize alıyorsanız dikkat edin.

@Mert C.
bayan bisikletini göremedim ben ayrıca kendime almıyorum :)

Unisex diyelim linkteki bisikletlere :) Sayın Doğukan aksu ; fixed gear yapmam için arka göbek ve orta göbeği değişip jantları büyütmem mi gerek . Araştırdım biraz ama baya tutulan modeller.

Hocam yanılıyor olabilirim ama mtb değil mi bu kadro. Yani 28 inç teker olmaz gibi geldi bana.

@Gökhan ÇİÇEK

Dogru kadro eski bir mtb'ye ait fakat ben bu kadro icin fixed gear yapilsin demedim, revizyon asamalari icin fixed gear ve klasik bisikletler konusu incelensin demek istedim.

@Dogukanaksu

Anladım Doğukan hocam sizin yenilenme konularını incelemesi için öyle dediğinizi. Ben de arkadaş yol için kullanmak istiyorum deyip sonrada fixed gear lar hoşuma gitti diyince. Eğer kadronun uygun olmadığının farkında değilse küçük bir hatırlatma yapayım dedim.

Geri