Scudo Sports

Geçmiş olsun sayın bakan

Scudo
dünyada ne kadar iyi, medeni ve çağdaş varsa hepside terörü, teröristi ve terör yanlılarını destekliyor, betonlaşmada çığır açıyorlar, nüfusları eriyor yok olacaklar. bunlar medeniyetin gereği mi?. Mehmet akif Ersoyun İstiklal Marşı'mızda söylediği gibi ''medeniyyet dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar''

İyi insan demedim gerçek insan dedim, sakin olun ve elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın :tskler:

aşk olsun sayın bakan; nerede 500-600bin euroluk zırhlı mercedes yada audi'niz? o_O

Bizde olsa o bisikleti öldürürlerdi. Bizde olsa aslında o bisiklet değil at olurdu. 65 km de 6.5 metre olurdu. Olan ata olurdu.

Olaya yanındaki 3.000 koruması da mı(!) müdahele etmemiş acaba?:komik:

70 yaşında bir insanın her gün 130 km. bisiklet sürmesi sakıncalıdır ve bir de üstelik o mental ve fiziksel yorgunlukla iş yapması daha da sakıncalıdır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ahmet Bilge Kaan AKIN :eek::eek::komik::komik:
Ahmet Hocam, senin sıkı bir mizah okuyucusu olduğunu düşünüyorum ..

herkese günaydın.
az önce okuduğum metin çok hoşuma gitti. "yetkili birinin bisiklet ile ulaşım sağlamasının önemini" bir kenara bırakan arkadaşlara gelsin.

"Yaşam Standartını yükseltmek kolaydır ama Yaşam Kalitesini yükseltmek zordur.
Yaşam Standartı altyapı, sermaye ve teknoloji ile ilgiliyken, Yaşam Kalitesi İNSANLARLA ve KÜLTÜRLE ilgilidir." demiş biri..

Pasaport almak kolay vizede bir sekilde halledilir. Bu ulkeyi sevmeyip durmadan karalayip camur atanlara YA SEV YA TERKET diyorum

@muratokan Ülkedeki olumsuzluklardan bahsedip bunların düzelmesini isteyince ülkeyi kötülemiş mi oluyoruz? O zaman size göre ülkede olumsuz olan şeylerin düzelmesini isteyenler ülkeyi terketsin, ülkenin olduğu gibi kalıp yerinde saymasını isteyenler de birbirleriyle mutlu mesut yaşayın. Ülke de yerinde saysın.

@mavi albatros
ithal sentetik şeker ne ola ki???

@Fixie Cem olumsuzluklardan bahsetmek ayri TURK MİLLETİNİ KUCUMSEMEK apayri olaydir. Mukemmel hale gelemedigimizi cocuga sorarsaniz bilir. Bu tum YURDUM İNSAN i diyerek elestirilmez.
Cozum sunan yok. Bu cozumu faailete gecirmek icin cabalayan yok. Anca karalama var. Ben buna karsiyim. Elestiri olsun ama karalamaya hayir!

@muratokan

karalamak olmamalı diyorsunuz ; neye göre kime göre karalamak neye göre kime göre eleştirmek sayın @muratokan.
bu ülkenin bisiklet hakkındaki durumunu da eğitimini de kanunlarını da sevmiyorum ve terketmiyorum ne olacak şimdi ?
bu ülkede bisikletli ölüm kaza sayısının benzer nüfustaki ülkelerden fazla olmasını sevmiyorum ?
bu ülkenin trafik kurallarının rahatça çiğnenmesini sevmiyorum ve başka ülkelerde pekala daha iyi trafik kurallarının olduğunu biliyoruz.

çözüm sunun diyorsunuz ? çözümün konuşulması esnasında en ufak bir söylem yalnışında/eksiğindeaman ülkemi karalama diye korkacağınıza sesimizi kanun koyucuların duymasına siz de katkıda bulunun !

ben günlük hayatta olanı spsyal medyada, çevremde paylaşmakla vy bisiklet turu düzenleyip bisiklete dikkat çekmeye çalışarak çözüm üretebiliyorum (o halde hatayda bu da yasak dendi ve zaten bayağıdır o haldeyiz bu haldeyiz.)
ama kanun koyucu taksi haklarını savunurken pekala zahmet edip bisikleti de gündemine alabilir zahmet olmazsa.

bu ülkenin tüm dönem kanun koyucularının bisiklete ve bisikletli yaşama olan bakış açılarını sevmiyorum ve terketmiyorum.

ÇÜNKÜ BU ÜLKE VATANDAŞLARININ DA BİSİKLET GİBİ GÜZEL VE KÜLTÜRLÜ BİR HAYATA LAYIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR, BU ÇAĞDA BUNUN BAŞARMANIN ATOMU PARÇALAMAK KADAR ZOR OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

@mavi albatros Korkmak mi? Bimere yazi yazdim ekip arabasi gelmis eve. 7 tane cevapsiz cagri. Hayirdir noldu dedim. Ya siz geleceksiniz yada biz alip getirecegiz dediler. Konu tum devlet memurlari hakkinda yazdigim yazi.
Elestiri ornegi Devlet organlari duzgun calismiyor.
Karalama bu devlet bes para etmez. Bu ulke berbat.
Elestiri Avrupada ki standartlara ulasilamadi.
Karalama Avrupa nin tirnagi bile olamayiz. Bu ulkede yasanmaz...vs
Elestiri ulkemizde bisikletciye fazla saygi yok.
Karalama bizim kamyoncular soyle soforler boyle. Bizim insanimizdan cacik olmaz.

Orneklerle acikladim. Genel olarak hem fikiriz. Okuyanlar laflara objektif olarak bakmali. Yuzlerce ulkede sadece uc bes tane devlet adami bisiklet biniyor. Geneli son model arabalara. Durum bu iken bizde ki devlet adamlarina " ulan serefsiz sen niye bisiklete binmiyon" der gibi yazilar yazmak sacma..

Biz burda kırtaj yapıyoh sen orda çocuk gibi pisiklet biniyon he bi de üstüne düşiyen he? Geç bunları çocuk işiyle dövleti uğraşırıyon. olmassssss. (OMG dedim böyle habere can kurban, geçmiş olsun abiye)

sayın @muratokan .

pek tabi ki çirkin konuşmanın iletişime de çözüme de faydası hiç bir zaman olmadı. çirkin konuşarak bir yere ulaşabileceğimizi düşünmüyorum.

fakat inanın trafikte bile insanların haksızlığa sabrı kalmadı çünkü bisiklet konusu Can konusu. yani sizin, eşinizin, bin bir emek vererek büyüttüğünüz çocuğunuzun canı.
bu sebeple insan başka ülkelerde toplumlarda bisikletin yerini görünce-okuyunca neden bizde yok diye hayıflanıyor-üzülüyor..

dallanıp budaklandı biliyorum, ama konu sadece bir yetkilinin binmiş inmiş olması değil, buna katılıyor musunuz ?

konu benim açımdan şu; bu ülede geri kalan o kadar STANDART ve YAŞAMSAL KONU VAR Kİ ! ve bunların icraatlarına başlanması, mesafe alınması o kadar zormuş gibi lanse ediliyor ki ! insan öfke ve hayal kırıklığından başka bir şey hissetmiyor ki ?
neden benim ülkemde olmasın diyor, yani bisiklet yolları, katı trafik kuralları ve eğitimi sizce bu zamana kadar ulaşılması gerçekten imkansız şeyler miydi ?
bence hayır.
hemfikiriz bir noktada, bizim üsluba dikkat etmemiz ; kanun koyucunun da bizi dikkate alması lazım.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@mavi albatros malesef gercekten zor. İlk uzun mesafe turuma ciktigimda arabadan laf atana denk geldim. Dun gece kopru altindan gecerken bariyere carpmak zorunda kaldim ruzgar gibi dibimden gecen sofor yuzunden. Hergun ölüm ile ic ice ise gidip geliyorum. İsiga yanasirken geldigim istikameti gormesine ragmen yol vermemek icin iyice saga yasananlar. Ve yine dun gece trafik isiklarini kontrol eden beyinsizin trafik isiklarini kapatmis olmasi sonucu araba nin carpmasina ramak kalmasi...
Anayasa dedikleri birsey var. Milletin anasini aglatan yasa olsa daha dogru olurdu. Bazi kisilerin kendi nefislerine gore yazdigi o lanet olasi kitap! Eger ki o kitabi yazan kisi bir biaiklet kullanicisi yazmis olsaydi eminim ki bizler zordurumda kalmazdik.
Eger ki bir isci yazsaydi isciler bu kadar ezilmezdi.
Eger ki bir sporcu yazsaydi spor tum ulkede yasam bicimi olurdu.
Umarim anlatabilmisimdir. Mesele insanlarda degil. Mesele insanlarin hepsine hitap eden. Her konumda bulunan her turlu egitim seviyesine hitap eden ve her vatandasi ayni kefeye koysalardi ulke cennet olurdu

Geri