Scudo Sports

Geçmiş olsun sayın bakan

Scudo
(link)

Bu linkte de aynı beyefendi ile ilgili bir haber var. Savunma Bakanı olarak yeni askeri bisikleti denemiş ve "Velo 12" adlı bu bisikletin "Velo 05" adındaki halefinden daha iyi olmadığını söylüyor. Resim altında yazan ise "Ueli Maurer işe her gün bisikletle geliyor. Unutmayalım ki Savunma Bakanlığı aynı zamanda Spor Bakanlığır!"

Haberi okuyunca size de aynı hisler gelmiyor mu? Sanki farklı dünyalarda yaşıyormuşuz gibi hissediyorum :D Adamların bakanı bisikletten düşüyor, bir de açıklama yapıyor "yokuş aşağı inerken önüme poşetler çıktı, onlardan kaçarken düştüm, takım elbise vardı, işe geç kalmayayım diye doktora gitmedim" diyor. Çok sempatik bir abiymiş maşallah. Bunlar gerçek insan işte :rolleyes:

Bisikleti karbon değil bu arada. Bizde olsa ayıplardık :ssrtcbya:

gene geldi başka ülke seviciler, bizim mercedes çi bürokrat ve bakanlarımızdan ne fark var bunun:ssrtcbya::ssrtcbya:,
aklı sıraca mesaiye geç kalıp işten kaytaracak kerate seni:D......... diyecektim ki; doktora gitme ihtiyacı hissetmedim işe devam ettim diyor.

@mehmetsunu şaka he şaka, hem de nasıl bir şaka:acpsnr::acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu "Gerçek insan" tanımı biraz ağır bence. Çünkü beraberinde "sahte insan", "kötü insan" vs gibi söylemleri de getirir.

Ben konuya "Başka bir dünya mümkün" fikri tarafından bakıyorum. İşe bisikletle giden bir Bakan mümkün, yaya geçidinden geçenlere yol veren sürücüler mümkün, kaçak kat yapmadan da kazanan müteahhit mümkün vs vs.

Bizde bisiklet anlayışı 5 yaşındaki çocuğun parkta veya piknikte kullandığı oyuncak olduğu sürece sadece böyle hayaller kurarız.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::srnsml::srnsml:

Her gün yaklaşık 130 km sürüyor bu adam. Her sabah nasıl kalkıp o trafiğin arabaların içine giriyor diye düşündüm kendimi onun yerine koydum bir an kötü hissettim. İstanbul da yaşıyorum buranın trafiğinde her sabah 60 km sürmek insanın ömründen 10 yıl kadar götürür. Hemen google haritalara girip yaşadığı yere baktım ilk açılan resim

(link)

Şu manzaraya bakar mısınız böyle bir yerin bulunduğu gezegende yaşıyoruz düşünsenize her sabah kalktığınızda bu nefes kesen manzara eşliğinde bisiklet sürüyorsunuz. Bisiklet kültürünün o taraflarda neden bu denli yaygınlaştığına şaşmamak gerek

Bizim buraları düşünüyorum da.. burnuma egzoz dumanı geliyor o trafik,kalabalık, bağıran insanlar gürültü...gürültü daha çok gürültü başım ağrıdı bu kadar düşünme yeter yaşamak nedir bilmeyen insanlarız

@BRSZNR @Pamuk şu forum bende 2 düşünce oluşmasına sebep oldu.

1.tüketmeden yaşamak daha özgürce.
2.ülkemizin dışında da güzel yerler varmış, yaşanılası, ferah,huzurlu,sosyal hakların daha fazla olduğu.

bunu fotoğraflardan mı anladım, hayır. ama başka ülkedeki kanunları araştırdıkça (geçen sene işlemlerini yaptığım bir personel arkadaş isviçreye ailesi ile yerleşti, sürekli watsaptan görüşüyürouz ve bunları doğruluyor.) bisikletli ulaşımın orada kaliteli olması çok doğal geliyor.
isviçreye yerleşen bahse konu aile cümbür cemaat bisikletle o kadar uzaklara kolayca ulaşabiliyoruz ki..... diye anlatmaya her başladığında ben burada BU KONUDA mutsuz hissediyorum kendimi..

Adam 68 yaşında ve hergün 130 km bisiklet sürerek işe gidiyor. Kıskandım doğrusu. Ayrıca çok geçmiş olsun kendisine.

Hem kaza icin hem de kendi adima uzuldum desem yeridir. Aklimda su soru kaldi 70 km/h ile gerceklesmis kaza , herhangi bir hiz siniri ihlali olsa cezai islem uygulanirdi diye tahmin ederek soruyorum bisiklet icin hiz siniri kurali sadece bizim ulkemizde mi var?( her ne kadar dikkate alinmasa da)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yaşlı bir adam,bisikletle yokuş aşağı 70 ile giderken kaza yapıyor ve ufak sıyrıklarla kazayı atlatıp işe mi gidiyor:confused:

Haberin alındığı sitede ülke gündemlerine baktım, iyice keyfim kaçtı...
- Otoyola yeni elektrikli araba şarj istasyonları kuruluyor
- Şirket itibarı için istifa eden bir yönetici
- Sokak kedilerinin kısırlaştırılması kampanyası
- Medya okur yazarlığı için yeni yatırımlar
- 3 Bisiklet hırsızı sınırda yakalandı
- Teleferik kazasında soruşturma başlatılmış (Bizde reddedilir soruşturma komisyonları)

Hemen bizden bir sayfa açtım ve ilk 6 haberi aktarıyorum;
- Karısını öldüren adam sınırda yakalandı
- Sapık komşu şoku
- Galatasaraylı yıldız Beşiktaşta
- Konyada sel / Perişan olduk
- Bulaşık makinesinde ceset bulundu
- Gece yarısı kandil operasyonu

Topkek - Çay'a devam...

1600 kilometrekarelik 16 milyon nüfuslu şehirde yaşayıp, 51.6 kilometrekarelik 130.015. nüfuslu bir şehirde yaşayanlara gıpta ederek ''biz ne zaman böyle olcaz'' diye dert yanacağına Yalova'ya taşın aynen böyle yaşarsın :) hatta yalova bile bern'den 3 kat büyük :koptum:

@BerkEvren
işte bizi kıskanan gelişmiş ve medeni ülkelerle aramızdaki farklar, çok bir şey yok aslında, yüz bilemedin yüz elli sene...:eek:

@Serkan Mıstınoğlu
Serkan abi yapmayın işte bunu. O kadar iyi insanlarsa neden benim ülkemdeki terör örgütlerini destekliyorlar?! Ne bileyim afrikadaki açlıktan ölen milyonlarca insana sebep olan 'avrupalı siyasetçiler' sırf bisiklet sürdü diye iyi insan mı oluyor?

Geri