Scudo Sports

Geçirdiğiniz ve atlattığınız kazalar

Bugun ogleden sonra gezintiye ciktim. Hizim 25-30 km/h idi u donusu yapayim dedim biraz fazla yatirdim birden kendimi yerde suruklenirken buldum kask yoktu allahtan kafayi vurmadik sadece sirtta ve dirsekte siyrik var

Scudo
bu gün istanbul bostancıda dolmuş duraklarının orada bağdat caddesine doğru yolun aktığı tarafdaki dolmuşların çıkış kapısının oradaki ışıklarda bekliyorum her zaman olduğu gibi dolmuşlar caddeye doğru dönüp sonrasında geri geri gelerek durağın çıkış kapısından giriyodu ben tam ışığın yanmasıyla ayağımı pedala attım ve adam üstüme doğru geldi hemen çevredekiler durdurdu dolmuş adam bide inmiş bana bağırıyor ters istikamette hareket ettiği halde haklı olduğunu savunuyo ilk başta alttan alırım diye düşündüm baktım adam üstüme yürüyo dedim alttan almakla olmaz bunlara şansa bu arada araya girdilerde duraktakiler ayırdılar böyle bişey olamaz ya adam hem haksız hem güçlü yok böyle bişey daha geçen sene sırf durağa arabasını parkeden birini kavga edip öldürdüler günlerce televizyonda izledik adamlar resmen mesken tutmuş orayı hepsi için geçerli değil bu durum sonuçta hergün geçtiğim biyer orası ve zaman zaman selamlaştıklarımda oluyor bisiklet hakkında soru soranlarıda oluyor bilmiyorum biraz uzun oldu ama daha olayın etkisindeyim yaklaşık yarım saat önce oldu ve elim ayağım titriyo hala ya adam durmayıpta arabanın altına alsaydı diyorum ne olucaktı en fazla 2 gün bi kaç haber kanalında 1-2 dk bu olay çıkardı sonrada üstü kapanırdı hergün kaç bisikletliyi araçlar sıkıştırıyo gerek anayolda gerekse bisiklet yolunda arabalarla motorsikletlerle girerek

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aslında basit bir kazaydı benimkisi. Ama kazadan çıkardığım ders; eldiven,kask,dizlik vs zorunlu!. Kazayı anlatayım:

2015'in ortaları. Bisiklet hakkında pek bilgim yok. Elimde 7-8 yıllık bir bisiklet var. Kask,eldiven denen şeyden haberim var ama takmıyorum,gereksiz buluyorum.(o zamanlar tabii) Akşam gezintimde eve dönerken hayli süratli ilerliyordum. Bu anı cep telefonuma kaydetmek istiyordum. (Artık cep telefonu denen şeyden uzaklaştım,gerek duymuyorum bile.) Bir yandan video çekiyorum,bir yandan tek elle bisiklet sürüyorum. Küçücük bir çakıl taşı sürüşüme engel oldu ve kaydım. Eldiven yoktu; ellerimi yere sert koyamadım. Soyuldu birde.
Kask yoktu; Çenem yere sürtündü ve kafamı asfalta çarptım.

Kaza sonrası gidonum yamuldu. Düşünün...

Okul sınavlarım bitsin para biriktirdim. Bisikletim hala iyi değil. Kaza yaptığımı kullanıyorum. Ama sınavlar bitince kaza bela olmazsa Decathlon'dan kask,eldiven,gözlük almak istiyorum inşAllah.

İyi Forumlar.

Selam dostlar, bu başlığın altına başımızdan geçen bisiklet kazalarını ve çıkardığımız dersleri paylaşabilir, tartışabiliriz.

Geri