Scudo Sports

Geçirdiğimiz Kazalardan Ders Alalım

Gündüz flaşörü açma konusuna katılmıyorum. Güneş varken zaten hiç belli olmuyor. Güneş yokken de işe yaramıyor, görünmüyor yine.
Ben flaşörün yandığı farkedilecek seviyeye geldiği zaman açıyorum.

2. söylemek istediğim, eğer şehir içinde gidiyorsanız ve sağa doğru sokaklar varsa yolun en sağından gitmeyin.
Sizi geçen araçlar sokağa girmek için önünüze kırabilir veya sokaktan gelen araç sizi görmeden yola fırlayabilir.

Bilmediğiniz yolda her zaman temkinli kullanın bisikleti. Bildiğiniz yolda bile öyle çok rahat olmayın çünkü Türk haklının ne yapacağı hiç belli olmaz :)

Scudo
yine ben :D

ay yok , ışıklandırma yok , ön far 3lü çakar modda, akşam saati avcılar sahilden küçükçekmeceye doğru kaptırmış giderken ilerde yolda uzaktan su birikintisi gibi görünen bir karaltı görünüyor ama yol boyunca geçtiğim diğer su birikintilerine çok benziyordu sadece daha büyüktü...
anca çok yaklaştığımda önümdeki yayalar da çekilince farkettim ki su birikintisi sandığım şey bir hendekmiş.
daha bir gün önce ordan geçtiğimde öyle birşey yoktu, yolun benim gittiğim tarafını yaklaşık 5x5 mt ebatlarında 1mt derinliğinde kazmışlar, kazılmamış kısımda da yayalar var.
üstünden atlanacak gibi değildi ve yaklaşırken derinliğini de kestiremediğimden içine düşmeyi göze alamadım, acele etmeden fren yapmaya çalıştım ama kısa bir an istemeden frene fazla asıldığımda bisiklet çok ani durdu ve ben 3 saniyelik bir kısa uçuşa geçtim.
25 sene evvelki judo antrenmanlarından kalma bir refleksle ve sırt çantamın da yumuşatmasıyla çok şanslı bir düşme yaşadım.
sağda demlenenler varmış çok beğendiler uçuşumu :)

bu kazamdan çıkardığım dersler ,
sayın Mehmet Ergene "bilmediğiniz yolda hız yapmayın" demiş ama bildiğinizi sandığınız yola da çok güvenmeyin , sabah geçtiğiniz yol akşam dönüşte kazılmış olabilir :)
önde çakarın dışında sabit yanan iyi bir far olmalı , farkedilir olmak önemli ama yolu da iyi görmek gerek.
bazı sporlara başlarken önce düşüşler öğretiliyor, mümkünse bu antrenmanı alın.

hepimize geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Gökhan KOCAOĞLU
@tanerhosgor

Aynen ben de bildiğimi sandığım yola kasislerin dikilmesi sayesinde uçuşa geçmiştim

- Tramvay raylarına dikkat edelim, lastiğinizin kalınlığna da güvenmeyin
çünkü düşme sebebiniz sadece tekerlerin rayların arasına girmesi değil
metal üzerinde tekerin kayması da olabilmekte (yaşanmıştır) ;) Gerisi malum...

- Çocuk etmeni de son derece önemli, her an her yerden önünüze çıkabilirler ;)

Benim şimdiye kadar bisiklette geçirdiğim tek ve en saçma kazam şehir içinde bir caddede 15 km ile giderken oldu! Yol bisikleti antremanı sonrası dönüşte yavaş yavaş grup halinde giderken önümdeki antrenörümün yanında park halindeki araç yerinden çıktı ve 5-10 metre gaza bastı.Bende gayrı ihtiyarı bu adam nasıl olsa park yerinden çıktı şimdi basıp gidecek diye ellerimi gidonun orta bölümüne almıştım.Nerden bilebilirdim o adamın zart diye frene basacağını hemde nedensiz yere !! Haliyle birden duran aracın arkasındaki antrenörüm ani fren yaptı elleri frenden uzak olan ben ise ellerimi frene uzatana kadar antrenörümün bisikletinin arka dişlisine sadece 40-50 cm kalana kadar yaklaşmıştım.O anki heyecanla ve önümdeki bisiklete çarpmamak için frenlerin ikisini de sonuna kadar kökledim birde ayakta spd olunca bisiklet takla attı.Vücudum yere dik şekile geldiğinde ise spd pedalları açabildim ve omuz üstü yere çakıldım.Antrenörüme vurmadım ama omzumu feci şekilde yere sürttüm ve yara açıldı.Öndeki araç ise benim düşdüğümü umursamaz şekilde basıp gitti.ŞİMDİ SORUYORUM SİZE BURDA DERS ALMASI GEREKEN BEN MİYİM YOKSA O SÜRÜCÜ MÜ!!!

yolun kendisi, yerçekimi, rüzgar, takım arkadaşların, araçlar, yayalar, hayvanlar hatta kendi bisikletin bile ...
senin dışındaki her bir faktör elele verip seni asfalta yapıştırmak için aportta bekliyor. hangisine fırsat tanısan seni alaşağı edecek. 2 değil 3 tekerlekli bisiklet sürüyor bile olsak yine de doldururduk bu kaza sayfasını :D

herşeye dikkat edilebiliriz ama dengesiz şöferlere çözüm yok geçen gün arabanın biri bni sıkıştırdı ortalama olarak 50 km hızla giderken takla attım bisikletle bayırdan aşağı yuvarlandım ama intikamımı arabadan aldım bizimde trafikte olduğumuzu kabullenene kadar onlar bana bn onlara zarar vrmeye devam ii pedallı günler...:D:D

hayvanlar diyince aklıma geldi :D
gürpınar-kavaklıdan sahile inen sakin bir yolda turluyorum,
iki seritli kenarı ağaçlıklı asfalt yolda rüzgara karşı yavaş yavaş yolun sağından giderken, gözlüğün camında arkadan bir karaltı farkettmemle birlikte sağ arkamdan toslaması bir oldu, kuvvetli biri omzuma yumruk atmış gibi oldum. yola doğru biraz savruldum ama yol boştu Allahtan.

gündüz gözü nerden çıktıysa iri bir baykuş , ağaçların arasından geçerken rüzgarı iyi hesaplayamadı herhalde.
o da dengesini kaybetti , yere bir kondu, biriki soluklandı , ayağında fareyi tutuşunu düzeltip kalktı gitti.
üstüm yüzüm kan oldu biraz, yanımda da kimse de yok, bi süre nerem kanıyor diye aradım , sonradan aklıma geldi farenin kanıdır bu diye.

örümcek hisleri lazım bisikletçiye, nerden ne geleceği belli olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: orhandemir
5 yasimdan beri bisiklet kullanıyorum 6-7 sene önce yokuş aşağı saldim bisikleti tam viraja geldim karşıdan gelen gıcır gıcır bir motorla kafa kafaya çarpıştık benim bisiklete bir şey olmadı ama adamın motorunun önü parçalandı adam motoru bırakıp direk benim yanıma geldi evlat biseyin varmı diye motorun masrafını öder babam dedim gerek yok sana bisey olmasın diyip gitti helal olsun adama dedim bazı serefsizler motorum motorum diye ağlıyor

Geri