Scudo Sports

Geçirdiğim kazalar sonrası

Strelok

Aktif Üye
Tepki
247
İsim
Tuncay
Bisiklet
Bianchi
Son 2 ayda üst üste geçirdiğim yaralanmalı kazalar sonrası kendimi bisiklet sürerken aşırı tedirgin hissediyorum. Sizce bu normal mi yada nasıl kurtulabilirim bu histen ?
Geçirdiğim her iki kaza da, araç sürücülerinin sinyal vermeme ve ani önüme kırmaları sonucu gerçekleşti
İlk kazada ara cadde üzerinde hafif hızlı iken aracın sinyalsiz aniden önüme kırması ile frenlere köklemem bir oldu araca çarpmadım ama frenlere kökleyince bisiklet kitlendi ve beni tepeleme üzerinden attı kask başımı korudu ama sol omuzumun acısını 1 hafta kadar çektim
ikinci kazada çarpma hızıyla sol kolum ile dikiz aynasını yerinden söktüm ilk kaza kadar hızlı değildim ama sol kolumda morluk oluştu
Uzun lafın kısası geçirdiğim bu iki kaza sonrası her ne kadar yavaş tedbirli olsam da tedirginliği üzerimden atamadım bir türlü kendimi bisiklet sürmek istemeyecek derecede aşırı rahatsız hissediyorum her an biri gelip vuracakmış yada önüme kıracak hissi oluştu artık

Scudo
Benimde öyle bi tedirginliğim olmuştu 1-2 hafta filan olabildiğince dikkatli hiç kaza yapmadan sanki yeni bisiklete binen biri gibi sür gittikçe normal haline dönersin :)

@Yavuzos Teşekkür ederim umarım öyle olur :)

Aynı durum bende de var. Mümkün olabildiğince yavaş sürüyorum ve tedirginlik var içimde. Aslında bir bakıma o hissin içimizde olması iyi bence. Her an bir aksilik olabileceğini düşünmemizi sağlıyor ve daha temkinli sürüş yapmış oluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Strelok ve Deniz A
Tedirginlik olur tabi insanız bu duygularınızın sağlıklı olduğuna işarettir ben çok ama çok soğukkanlıyımdır mesela( bu yönümü hiç sevmiyorum gerçi) biraz ruhsuzluk gibi geliyor karşı tarafa ama huy ve yaradılış işte.mesela yol bisikleti kullanıyorum arkadaşım aklınca gaza getiriyor(sanki ben basıp gitmeyi bilmiyorumda:) ama yinede sağlam gidip sağlam evime dönmek adına yavaş ve tadını çıkararak sürüyorum.bundan dolayı en fazla 2 kez hafif kazalarım oldu 20 yıllık bisiklet sürme sürecinde.bu yüzden oluruna bırakın bazen çok sıkmayın ve pozitif düşünün endişe,kaygı ve korku yer bitirir insanı.

buyuk gecmis olsun allah beterlerinden korusun cumlemizi. bir sure sonra gececegini dusunuyorum. haliyle bir sure bu problemi yasaman normal. ama surekli uzerine yorarsan beyin refleks gelistirmeye baslar ve bunu uzerinden atman cok daha uzun surer.

• Beğen
Tepkiler: Strelok
Bendede kavşaktan çıkıp, en sağ şeride girmeye çalışan biri yüzünden bu his olmuştu. Artık kavşaklara yaklaşırken yavaşlayıp, çıkarken topukluyorum. (Otomobil ile gitmemiz gereken şekilde yani) Bunlardan korkmak yerine, bu olaylara hazırlıklı olmak bence daha iyi. Bununla geçmiş olsun :)

İki üç ay önce mazgallar yüzünden küçük bir kaza geçirdim. Fiziksel iyileşme çabuk oluyor da, mazgal tedirginliğinin geçmesi bende bir ay sürdü :(

Teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleriniz için olabildiğince üzerine gitmeye devam edicez artık :)

Geri