Öncelikle büyük geçmiş olsun...
Başlangıçta olayı okuduğumda, çarpmanın şiddetiyle hafıza kaybı yaşadığını ya da düşmeden hemen önce bisiklet üzerinde baygınlık geçirdiğini ve bu yüzden kendini yerde bulduğunu düşünmüştüm. Sonradan yazdıklarına baktığımda ise bilincinin açık olduğunu ve düşme anını gayet iyi hatırladığını öğrendim.
Yalnız hocam, benim hala anlayamadığım bir şey var: Düşerken hiç ellerini falan ileri uzatıp, kendini korumak için refleks hareketleri yapmadın mı? Anladığım kadarıyla o birkaç saniye boyunca olayı sadece seyretmişsin, ve yüz üstü yere çakılmışsın. Kaskının gevşek olmasının da olayla bir alakası yok, sen zaten darbeyi yüzüne almışsın. Öyle bir düşüşte seni korumak için full face kask lazımmış.
Ayrıca düştükten sonra olayın şokuyla bir süre kendine gelememişsin, normaldir; fakat daha sonra farını ve pillerini yoldan toplayıp eve gidebilecek kadar kendindeymişsin. Bu sırada merak edip geri dönmek ve yolda irice bir taş, çukur, ya da jantına takılıp ön tekerleğini kilitleyebilecek herhangi bir uzun nesne var mı diye kontrol etmek aklına gelmedi mi? Böyle bir durumda insanın ilk önce bunları kontrol etmesi lazım; senin hiç bir şey sorgulamadan tıpış tıpış eve gitmene bir anlam veremedim...