Geçen yine Maltepe Veledrom'da mangal yapıyorum...

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Facebook'ta pedalperest adlı bisikletsever güzel bir yazı paylaşmış, benim gibi veledromu gidip yerinde inceleyemeyenler için oldukça bilgilendirici olmuş. Türkiye'ye ve meşhur türk insanına veledromun ne kadar fazla olduğunu gösteren güzel bir yazı olmuş mangallı günler dileriz :)

Son dönemde gece antrenmanlarımızı, gerek performans ve gerekse de Ramazan nedeniyle gece artan trafik yoğunluğundaki tehlikelerden korunmak amacıyla Maltepe'de IBB tarafından halkın hizmetine sunulmuş olan VELEDROM'da yapıyoruz. Gerçekten imkanlar nispetinde çok güzel ve verimli bir tesis olduğunu söylemek gerekir diye düşünürken, böylesine bir tesiste yapılması ve alınması gereken önlem ve uygulama gerekliliklerinin eksikliği karşısında yaşananlardan dolayı da hayal kırıklığı içindeyim. Saatin ters yönünde ilerleyen bir rondo ile her bisikletlinin, farklı kademelerde performansını geliştirebileceği ve antrenmanlarını yapabileceği bu güzel tesis, bilinçsiz bir kullanım ile, her gün pek çok tehlikeli kazanın yaşandığı, buna rağmen önlemlerin alınmadığı ve halkın bilinçsizce kendi halinde uygulamasına terk edilmiş durumda.

Veledrom parkuru yol geçen hanına dönmüş, parkurun enlemesi hattı boyunca rasgele ilerleyen 3 tekerlekli bisikletlerden, kucağında çocuğuyla yürüyenlere, patenle kayanlara, aniden sağa sola saparak gidenlere ve rondonun ters yönünde ilerleyenlere kadar envai çeşit tehlikeyi yaşayarak görmeniz mümkünken, bu alanı çocuk parkı zannedip, çocuklarını buraya bırakan ve kendisi semaveriyle kenarda oturan aile sayısı azımsanmayacak kadar fazla.
Performans çalışan onca donanımı ve bilinci yerinde bisikletli ise antrenman sırasında sürekli kendisinin de, bilinçsizce ortada gezinen halktan bireylerin de tehlike altında olduğunu görerek, elinden geldiğince şifaen uyarılarını yapsa da, mutlaka birkaç kazanın yaşanması artık veledrom rutinlerinden olmuş bile.

Kask kullanmayan, ve veledromu eğlence parkı gibi algılayıp sağa sola rasgele inip çıkan insanlar ve çocuklar var orada. Veledromun orta alanındaki BMX parkurunda, gene kasksız, her yaştan ve uygun olmayan bisikletlerle, o bölümü oyun ve hatta piknik alanı gibi kullananların sayısı da epey fazla. IBB bu tesisi gerçekleştirirken mutlaka proje danışmanlığı almıştır diye düşünüyorum, bu danışmanlık sadece tesisin inşa edilmesi sırasında var olup da, fiiili uygulamalar sonrasında gereken emniyetli kullanım şartları sağlanmadıysa orada yaşanan kazalardan sadece ufak tefek çizikleri değil, kırıkları ve hatta beyin kanamalarını da bekleyebilirsiniz. İşin daha enteresanı, o minik çocuklarını, hızla seyir halinde olan ve merkezkaç ile ivmesi de artmış bisikletlilerin arasına salıveren bilinçsiz ailelerin, saygılı ve düzeyli uyarılara kulak asmaması bir yana, söz konusu bir kaz halinde de, piste koşarak bir de bisikletliye kızması bağırması var ki akllara ziyan.

Böyle bir tesis açıldığında, girişlere görevli konup, kuralları belirlenip bunlara uyulması sağlanmalıyken,
içerde kasksız ve bilinçsiz kimseler uyarılmalıyken ve durdurulmalıyken,
bisiklet eğitimi ve çocuklar için belli saat dilimleri ayrılmalıyken, kenar korkulukların arasından her önüne gelenin ve hatta köpeklerin ( evet köpekler) oyun toplarının, hatta taytay yürümeye yeni başlamış çocukların pat diye dalıvermemesi için koruma ağı gerilmeliyken, herşeyin Allah'a emanet bırakılması,
göz göre göre kazalara davetiye çıkarmak değil midir?

Bunun için gerekirse IBB ye bir imza kampanyası ve dilekçe verilmesini mi organize edelim?
Sizce ne yapmalıyız?
Önerilerinizi paylaşır mısınız?
Bu konuda ön ayak olması gereken kurumlar var mıdır?

(link)
 
Scudo

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
welcome to 1 ist an bul
söylenecek başka bişe yok
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH

Tahsin Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2014
Mesaj
697
Tepki
114
Şehir
İstanbul/Acarkent
Heyecan ve adrenalin olmadiktan sonra ne anlami var ki zaten bisiklete binmenin?

Istenilen sey yapulsin bende destek olurum elimden geldigince ama alabilecegimiz cevap; belodrom dediniz yaptik size de yaranilmiyor gibi bir sey olur ve 1 hafta icinde mesire yerine cevrilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Homer

BRSZNR

Aktif Üye
Kayıt
17 Nisan 2014
Mesaj
133
Tepki
193
Yaş
41
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
İmza falan hiçbir işe yaramayacak. Daha dün bostancı sahilden ataşehire giderken üstüme bilerek arabamı sürmediler, gıcıklığına korna mı çalmadılar vs vs.

Burası Türkiye, burası yola tüküren, kırmızı ışıkta geçen, cahil, kadınlara saygısı olmayan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, çocuk parkında mangal yakan, içtiği suyun şişesini yere atan, niye baktın diye kavga çıkaran ve daha uzuuuuuun bir liste boyunca insanlıktan nasibini almamış davranışlar gösteren insanların ülkesi. Belki birçoğunuz buna kızacak ama Türkiye'yi değiştirmeye çalışırsanız siz zararlı çıkarsınız yapılması gereken maalesef buraya alışıp ona göre davranmak
 

Tahsin Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2014
Mesaj
697
Tepki
114
Şehir
İstanbul/Acarkent
Türkiye'de hic bir basari cezasiz kalmaz.

Demis bir muhendis siz biliyorsunuz zaten kim oldugunu ama bu demek degildir ki Turkiyeyi degistirmeyiz...