Scudo Sports

Geceleri parlayan bisiklet yolu yapıldı :O

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Polonya'nın Lidzbark Warminski köyünde yapılan bir bisiklet yolu geceleri parıl parıl parlıyor! :D

Glowing-Bike-Lane-lead-1020x610.jpg

Özelliğini fosfor ve sentetik bir materyalden alan bu yol gündüzleri 10 saat boyunca güneş ışığını depoluyor ve gece de parıl parıl parlıyormuş. Şarja ihtiyacı olmayan bu yolun, maliyetini düşürmek için de uğraşıyorlarmış.

Glowing-Bike-Lane-Poland-1020x610.jpg

Bisiklet yolu hala test aşamasındaymış, lakin ne zaman aşınacağı yani dayanıklılığıyla ilgili soru işaretleri varmış sanırım. Geceleri çok yüksek derecede görünürlük sağlaması açısından harika bir gelişme olduğu söyleniyor :)

Linki:
(link)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daha önce de Hollanda'da buna benzer bir çalışma yapılmış ve yine gücünü güneşten alan LED lambalar kullanılarak bir yol yapılmıştı:

Studio-Roosegaarde-Solar-Bike-Path-Van-Gogh-2.jpg

Linki:
(link)

Scudo
Ağlamak istiyorum.

Parlayanından vazgeçtik, normaline de razıyız. Heralde bu kafanın 2000 yıl falan gerisindeyiz biz ya:acpsnr::acpsnr::acpsnr::agla::agla:

IMG_3723.JPG Burası Türkiye. Buradaki bisiklet yollarında yalnızca bisikletler geçmekle kalmıyor aynı zamanda arabalar da istedikleri gibi geçip park edebiliyorlar. Çok yönlü bir ülkeyiz (!)

Güzel bir tasarım. ancak bahse varım ki Türkiye'de bu yol insanların garibine gidecek ve ''bu nası oluyu yav'' diyen insanlar ve heyecanlı çocuklar bu yolu yürüme yolundan fazla kullanacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
HıhıHo pii tü kaka
bu ne ki la bizdekiler 7-24 parliyi hem

• Beğen
Tepkiler: Chavellier
Türkiye'de doğduğum güne lanet olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.

Nasıl bir köymüş diye baktım da bakmaz olaydım :)

@vela2016
hocam bisiklet tarihi 2000 yıl olsa dediğiniz doğru olur da maalesef 400 yılı yok daha mazisinin

@vela2016

BURASI birilerini rahatsız ettiği için silinmiştir. Allah kabul etsin.

neden bizde belediyelerin whatsup ihbar hatlarına talep ve yazılı dilekçe ile bimer ve türkiye çaplı bir talep gönderip belediyeleri bu bisiklet yolları konusunda hükümete sesimizi duyurup Bisiklet yollarının şehir içi trafiğide azaltacağı hususunda da etkisi olacağından bastırmıyoruz? belkide bir khk da bisiklet yolu ve şehir içi trafiğine etkisi ile AB ye uyum adı altında çıkar.. :cool: (unutmayalım çoklu bir talep yoksa bisiklet yolu da yok.. sitem ederek yerimizden saymaktan öteye gidemiyoruz. )

forumda bir talep başlığı oluşturulmalı geç bile kalındı..

(şahsen Ç.kale belediyesine bu konuda çok bastırıyorum.bisiklet yolu olmayan birkaç cadde var onlar içinde talep gönderiyorum. zaten belediyede kiralık bisiklet hizmeti vermeye yeni başladı ve herkes bisiklete teşvik edildi. bu konuda ilgili bir belediye. ancak çoğu caddede bisiklet yolu malesef yok.)

@vela2016
Sn vela2016

Türkiye'miz (Kadim Yüce Devlet) güzel bir ülke. Ben şahsım olarak bu ülkede olmaktan mutluluk duyuyorum.
Eksiklik,yanlışlık yok mu? Elbette var. Ancak bu sorunlar çözülmeyecek kadar büyük değil.

Yaşadığımız coğrafyanın bize mirası bu. Ve bu miras hemen her alanda ileri (!) olan batı tarafından bırakıldı.

Medeniyetin beşiği olan "batı"nın temelinde yaşadığımız coğrafyanın kanı ve gözyaşı var.

Biz bisikletyolu, yahut parlayan bisikletyolu, ve yahut kripto (x) alaşımdan imal edilmiş bisikletleri konuşup, "ah" çekip bu ülkede doğduğumuza lanet okurken, bu teknolojiji geliştiren insanlar yaşadığımız coğrafyada hergün çocuk, yaşlı, genç, kadın, engelli, masum demeden kan döküyor can alıyor, masumların gözyaşı,kanı ve canı üzerine medeniyet inşaa ediyor.

Kayıtlara geçsin diye ifade ediyorum ki;
Ben memleketimi seviyorum,Yüce Devletimi seviyorum ve Yüce Devletimizin varlık nedeni mümtaz Türkiye Halklarını seviyorum.

Esen kalın.

@BurakLEE

Her ne kadar ironi/mizansen içerikli olsa da Sn BurakLEE'nin düşüncesi mantıklı ve uygulamaya değer.

@BurakLEE
forumda bu bisiklet yolu konusu epey tartışıldı. mesele biisklet yolu değil bisiklete binmek istemeyenlerin bisiklet yolu da yok ya diye yokuş yapmaları. bisiklet yolu olan yerlerde ise, bisiklet yolu yaya yolu, otopark, piknik alanı, şişe kırıp cam kırıklama yeri oluyor. bisiklete binen bizler yine otomobillerle dans ediyoruz. üstelik şantiyeliği 40 yıldır süren ve sanırsam 4526 yıl daha sürecek güzel ülkemde ne güzel işsiz kaldım izmire döndüm deniz kenarında bisiklet bineyim diyorum, mkemal sahil bulvarında tramvay çalışması var. yayalara ayrılan ve bisikletlerle paylaştırılan yer ise keşmekeş. ben yine bildiğimi yoldan devam ediyorum.

bisiklet bir güzel araçtır bu bilinç olmalı. ankara için kızılaydan iş çıkışı 3000 bisikletli çayyoluna gitse zaten trafikten en azından 2000 araç eksilmiş demektir o zaman da yolun en sağ şeridi bisikletlere akşam saatlerinde illa ki ayrılır. bisiklet yolu bizde yollu. herkese hitap ediyor, özellikle yayalara ve şişe kırmayı seven içkicilere.

Düzenleme; Mesaj tarafımdan silinmiştir. Esen kalın.

@BurakLEE ben de birkaç kere dile getirmiştim. sosyal medya üzerinden bıktırana dek baskı oluşturmalıyız. ben aklıma geldikçe beyaz masa'ya yazıyorum. çalışmalarımız devam ediyor minvalinde formalite cevaplarla geçiştiriyorlar.

beyaz.JPG

Yorum bile yapamıyorum :krktm:

@mehmetlevent
Bende sen ve senin gibiler için yaşasın cehennem diye düşünüyorum

@M.A.Y.
hocam beni yanlış anladınız. mırıldanmalıyız demek istemiştim. cehennemde hepimize yer var çok şükür.

Türkiye'de doğduğu güne lanet okuyan kişilerin, bu düşünce ile Türkiye'de yaşadığı her güne lanet okurum ancak konuyu lütfen saptırmayalım.

@Ahmet Ayaz
ibb böyle bir programımız yok demek istemiş :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Düzenleme; Mesaj silinmiştir.
Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
Geri