Scudo Sports

Gece turu için aydınlatma

Hasan KRN

Aktif Üye
Tepki
53
Bisiklet
Kron
Gece turu için aydınlatma nasıl olmalıdır arkadaşlar?

Aslı bisiklete gitmiştim bi ara, orada arka stop lambaları vardı fakat çok küçüklerdi fiyatları da 45-65 arasında idi
Bu fiyat aralığındaki lambaların aydınlatması görüş mesafesi ne kadar iyi? arka stop lamba önerileriniz.

• Beğen
Tepkiler: cancemkaya
Scudo
Bütçene göre önerebilirim.
Sanırım internetten alıcaksınız. Yurtdışı sitelerini tercih etmelisiniz.

@Hakan Can Onrat

Hayır, ama yurt dışından almanın ne avantajı vardır?

• Beğen
@Hasan KRN
Aslında pek gerek yok, nitekim;
Öne 2 adet bundan; (link)
Arkayada bundan; (link)
Ya da hiç uğraşma direk bundan; (link)

Fiyatını göz önünde bulundurursanız pek verim beklememek lazım, 50lira üzeri kargo bedavaymış.

4-5 arka isik degistirdim. 150-250 dolar arasi ciddi markalar da var ingilterede ancak saka gibi fiyatlar tabi. 75tl ye gordugum en iyisi Topeak Megalite. deltadan almistim. Cok guclu, gunduz dahi kullaniyorum.

şimdi şöyle çok para vermeye gerek yok benim için arka far daha önemli bu yüzden arka far güçlü bişey istiyorum.

Bu nu begendim fiyatı da makul
(link)

bir de bu aralarında fiyat farkı var ama ışık gücünde ne fark olur bilemem (link)

ön içinde bu (link)

• Beğen
Benim tavsiyem ikinci linkteki ürünü almanız , tahminimce ilk üründen ciddi derecede daha güçlü.

@VolkanS

Önerdiğiniz ürünlerin benzerlerini kullanıyorum flaşörler güzel kullanışlı ama diğerleri için aynı şey söyleyemeyeceğim,ön farın kendine hayrı yok ama flaşör olarak kullanılabilir arka far ise kendiliğinden mod değiştiriyor.En iyisi arka flaşörlerden ön içinde almak ve kaska ışık takmak.

(link)
(link)
Alırken zorunlu adınlatmanın yerini tutup tutmadığını sorun. Decathlon mesafe yazmayanların üzerinde zorunlu aydınlatmanın yerini tutmaz diye bildiriyor.

reflektörlü yelek tarzı şeyler almanızı öneririm ekstradan en adi fenerden daha ucuz zaten 10 tl civarı

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
ön far:

(link)

arka far:

(link)

bunları kullanıyorum. gayet de memnunum.

ön far;

(link)

Geceler gündüz oldu, çok parlak yatay konumlandırılırsa karşıdan gelen şoförlerin gözünü alabilir. Gidona tutturmak için dolap menteşesi, kablo bağı, sünger, ikinci el arka ışık kelepçesi kullandım. Ağırlık yaklaşık 500 gr (piller dahil).

Arka lamba;

(link)

Harika bir ışık 2 W power led kullanıyor, şarjlı olması ekstra avantaj.

Kask arkası;

(link)

2 tane 0,5 w power led mevcut, kask arkasına kablo bağı ile tutturdum.

ÖN FAR
(link)

veya;

(link)

ARKA FAR
(link)

Daha sipariş vermedim ama bunları düşünüyorum

(link)
bende buna bakıyorum. Aynı modelleri Ebay da sanki daha ucuz. Ayrıca kullanan biri varsa ondan yorum alabilirsek daha iyi olur.

Geri