Scudo Sports

Gece sürüşleri için yeni bir teknoloji

Sozenen

Aktif Üye
Tepki
301
Gecenin geç saatlerinde pedallayan bisiklet severler bilir derin çukurlar, kaldırım kenarları,tümsekler ve diğer kusurlar görülmeyecek kadar karanlık ise bunlardan biri bir anda istenmeyen sorunlar meydana getirebiliyor. Bu haberde buna çözümü sunan lumigrid'i inceledik.
(link)

Scudo
Güzel düşünülmüş bir teknoloji ama yüksek hızlarda yansıtılan mesafe yetersiz kalabilir. Bu kırılmayı farkedene kadar çukura ya da tümseğe girilmesi olası. Birde sürekli ona konsantre olmak diğer etkenlere dikkat verememeye mahal verebilir. Umarım geliştirilir ve tüm bisiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırır :harika:

bunu kullanırken çevredekilerin acayip bakışları ve otomobil sürücülerinin merak ederek yakından bakmak istemesi gibi durumlar olabilir. yoldaki çukurları görelim derken bir arabanın altında kalmak iyi olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: Sozenen
Gece sakin turlarda yararlı olabilecek bir teknoloji asıl sonucu anlatılanlarda değil üretilip kullanıcıların cihaz hakkında yorumlarınız okuyup,dinledikten sonra görebileceğiz umarım geliştirilme süreci hızlanır ve bisiklet üzerine bu tip çalışmalar artar, konu için teşekkürler.:)

• Beğen
Tepkiler: Sozenen
yeni çıkan birşey değil diye biliyorum geçen yılda haberini görmüştüm

yavaş gidilirse evet ancak hızlı sürüşlerde çok faydası olmaz ayrıca, gece karanlıkta önümüze düzgün şekilde aydınlatacak ve karşıdan gelenlere de bizi göstertecek bir ışığımızın olması lazım bence

İşe yaramaz çünkü bunu kullanan el feneri kullanmaması lazım el feneri bunun göstereceği yeri aydınlatırsa bunun işiğının etkisi kaybolur el feneri kullanılmasa bu en fazla 2 metreyi gösterir 20, 25 km kızda giderken geniş bir alanı görmek gerekir bu cihaz işe yaramaz ben iki metre önümdeki çukuru göreceğim diye zifiri karanlıkta ışıksız gitmem kullanılan el feneri yeterince aydınlık sağlarsa buna gerek kalmaz zaten. Bu cihazı satın alanlar bir kaç kullanımdan sonra kenara atar tıpkı şu arkada sağa sola yere lazer ile çizgi çizen cihaz gibi unutulur buda.

Geri