Engib evet halo marka olarak var ve jant jemberi ve aksesuarlar üretiyor ama direk parlayan jember olarak hic görmedim. Bence senin dedigin feflektörler serit halinde yapisanlar var onlardan.
@uguryilmaz144 sizin anlattığınız ile benim anlattığım aynı gibi görünsede sizin bahsettiğiniz daha çok kedi gözü görevi gören kaplama diyebiliriz. Benim bahsettiğim konu ışıklı ortamda enerji kazanıp karanlık ortamda bu enerjiyi 12 saate kadar ışığa dönüştüren teknoloji(boya, vernik, parça neyse ) Eskiden odaların tavanlarına yapıştırılan neon yıldızlar vardı. Aynı olay bu plastik yıldızlarda geçerliydi.
@Anonim abi bu attığın videoki gibi istiyorum. Bunda fren ayaklarını dibine led eklemişler ama benim dediğim olayda led ışıklandırmaya ihtiyaç yok. Standart ışıkta kalarak 12 saate kadar parlaklığını azaltarak koruyor.
@Murat Cömez Murat abi evet haklısın motosikletten şeritlere aşinayım ama onlar herhangi bir ışıklandırma oladığı sürece parlamıyor diye biliyorum. Benim istediğim ışıksız ortamdayken parlaklığını azaltarak belli süre devam ettirebilmesi.
Konuyu görünce kaplamalar belki aynı olabilir diye düşündüm. O bahsettiğin yıldızlardan odamda var, ışığı absorbe ettikten sonra birkaç saat parlıyorlar. Benim paylaştığım tellerin ışığı absorbe etme özelliği yok halbuki. Ama zaten sahnelerdeki spotlardan dolayı ışığı absorbe etmesine de gerek olmuyor, sürekli şahane parlıyor. Bir de teller sürekli insan teriyle temas halinde olduğu için 3-4 ay sonra kaplama dökülmeye başlıyor. Umarım bisikletlere uyarladıkları teknolojide öyle bir durum yoktur... @enqinHLC
@uguryilmaz144 Benim merak ettiğim olayda aslında buradaki ayrıntı. Sonuçta kirlenecek vs bir ton şey gelecek başına. Temizlik yapıldığı zaman verniklide olsa sorun oluyor mu? Kullanım ömrü elbette vardır ama uzun mu? Kısa mı? Bu gibi soruların cevaplarına göre uygunluğunu anlayabiliriz. Henüz bisiklette deneyen yok sanırım. Tamamlandığında herşeyi ayrıntılı olarak göreceğiz artık.
Madem bu olay boyayla alakalı, kadromda boyaya girmemişken hazır kırmızı boyasıyla kadromu boyatmamak içten bile değil. Çok heves ettim bu konuda allah utandırmasın.
@V3DAT plasti dip kaplamaları biliyorum. Bana göre arabalar için bile pek tercih edilesi değil. Arabaya yapılacaksa dahi aracını kapalı garaj ve kilit altında kendi gözetiminde tutabiliyor olman gerekli. Çok narin oluyorlar. Bisiklette özellikle jant için yapılması uygun olmaz diye düşünüyorum.
Küçük ebatlarda fosforlu boya temin etmek kolay. Aşağıdaki linkteki gibi boyalar küçük hobi işleri için kullanılabilir ama komple bisikleti boyamaya yetmez. Ama bisikleti komple boyamak için en az 500ml boya gerekebilir. Sprey boya yapılırsa kayıplar olacağı için daha da fazla gerekir. Bu konuda boyacı arkadaşların tecrübelerinden faydalanmakta yarar var...
@enqinHLC
Tamam simdi anladim senin ne istedigini... Mesela kolsaatlerinin icindeki fosforlar gibi. Gündüz isikta isigi depoluyo ve gece karanlikta yani isiksiz göz gözü görmeyen yerde parliyor.
@Murat Cömez aynen öyle abi. Bisiklet üzerinde nasıl oluyor onu merak ediyorum. Şansıma sonuca ulaşırsam memnun olucam.
@Anonim abi sonuçta her üründe kalite farkı oluyor. Seninkiler led ile uygulandığı için led parlaklığını yansıttığı için normalde parlaklığı düşük olabilir. Yansıtma özelliği yalın parlaklığı azaltıyor olabilir.
@enqinHLC
Ben yazacaktım da, daha orijinal bir şey istersiniz diye yazmadım
@V3DAT
Abi şimdi bu sprey, direk yeşil renkli mi ? Yoksa örneğin kırmızı bir boyanın üstüne uyguladığımızda sadece geceleri mi parlıyor ?
@Yusuf !!WOW!! Henüz kullanan olmadığı için veya konuyu görmediği için bilgimiz yok. Boyanın rengi zeminin alacağı renktir diye düşünüyorum. Vernik gibi birşey değil çünkü bu boyalar. Sadece karanlıkta parlaması için şeffaf olması gerekmekte. Volvonun üretmiş olduğu parlatıcı sprey gibi değildir.