Scudo Sports

Gece bisiklet sürenler

@Cemal Ç. Tabi fransızca bilmiyoruz, kahve dersin. Senin power bank den kastın neymis onu da öğrenmiş olduk. Yarasın 😄😆😁😁

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Valla kahve içtim sayın @Çağdaş78. Soğukta en iyi o gidiyor. En azından burada 🙂.

o santa ne öyle be hayalim resmen

Gece sürüşleri pek çok bisikletli için tercih edilmez aslında ama bence daha keyifli oluyor, bir de sakin ya da tenha trafikli ve temiz asfalt bulunursa deymeyin keyfime diyorum.. Bu akşamüzeri şöyle bir şey başıma geldi. Tam karanlık olmadan siyah lensli gözlük camıyla başladığım sürüşüme tam karanlık olduğu zaman sarı lensli camı değiştirmek için yol kenarında durdum. İşimi görüp yola çıktım ve 5 dk sonra yanımdan geçen bir otomobilin lastiğin den gözüme ufak çakıl sıçradı. Önce ufak Bi şok geçirdim ama sonradan neyse ki bir şey olmadı. Özellikle gece sürüşü yaparken de kask ve aydınlatmalar kadar gözlük de aslında gerekli bir aksesuar bizler için.. Hayatımızın da ihtimallere bağlı olduğunu unutmayalım 😄 keyifli forumlar..

Yakın zamanda İstanbul'da gece yalnız bisiklet sürerken hiç güvenlik konusunda tedirgin oldunuz mu ya da sorun yaşadınız mı? Trafiği, araçlar vs değil gasp, taciz, vs olmasını ya da bu konularda ciddi bir tedirginliği kastediyorum.

20211126_005334.jpg

Gündüz sürüşü kadar çok severim gece sürüşlerini sessiz sakin özellikle gece yarısı yollar bomboş. Şanslıyım ki gece sürüşü seven bir kaç arkadaşım var yağmur çamur soğuk demeden kendimizi yollara atarız.

Pek aklımda yoktu , düşünmüyordum gece bisiklet sürmeyi ama bugün mecbur kaldım. Karşıyaka dan Balçova ya gidip gelmek istedim deneme amaçlı oradaki eve gidince Uykusuzluğun ve bacak ağrımın etkisi ile uyuyakalmışım. Uyandığımda hava kararmıştı . Mecbur dönmek zorunda olduğum içihazırlandım çıktım. Feribot u 1 dk kaçırma ile. Eve 1 saatte vardım. Çok hoşuma gitti . Balçova - iskele arası tırsıyordum gece daha da tırstım. Ama bir şekilde hallettim .

Gece gece uykum kaçınca bu başlığı gördüm ve okuyayım dedim gaza geldim bende yazayım dedim

, anlaşılan. Geceleri de sürüş yapacağım ona göre hazırlık yapayım Normalde gece hiç çıkmam dışarı .

yine masraf çıktı yani. Bide seçip karar verme işi. Şimdilik başlangıç olarak. Bende iki foto paylaşayım. Standart ön arka reflektör dışında sıfır ekipmanım var ;(

ayrıca çok keyifli başlık çok hoşuma gitti İyi denk geldi.

Dosyalar

• E3470311-4E0B-4A82-8E81-A80AB74E5533.jpeg
    E3470311-4E0B-4A82-8E81-A80AB74E5533.jpeg
    82,8 KB · Okunma: 40
  • 9F662E85-7DD0-4E80-90F9-51907DFCCB8C.jpeg
    9F662E85-7DD0-4E80-90F9-51907DFCCB8C.jpeg
    140,9 KB · Okunma: 40
Yakın zamanda İstanbul'da gece yalnız bisiklet sürerken hiç güvenlik konusunda tedirgin oldunuz mu ya da sorun yaşadınız mı? Trafiği, araçlar vs değil gasp, taciz, vs olmasını ya da bu konularda ciddi bir tedirginliği kastediyorum.
Gece sürüşü yaparken olası sıkıntılar;

- trafikte daha dikkatli olmak gerekiyor. İçkili insanların oranı fazla oluyor. Trafik gündüze göre daha boş olduğu için araçların seyir hızı daha fazla oluyor. Gündüz yanınızdan 50-60 km/s ile geçilen yolda akşam 80-90 km/s olabiliyor ve bu çok ciddi bir fark. (gerçi her ikisi de olası bir durumda götürür ama olsun)

- gündüze göre daha ana arterlerde dolaşmak gerekiyor. Başıma gelmedi fakat sapa yerlerde peinize bir araç ya da hayvan takıldı mı diye düşünmek bir adrenalini arttırıp gerekli gereksiz paniğe yol açabiliyor. Aynı yerde gündüz olsa çok da sallamayacağınız yerde mesela.

- geceleri gündüze göre daha kapalı devre olmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Mesela bisiklet yoluna girmiş yaya ile atılma pek çok çok yanından geçip elimi kaldırırım devam ederim. Bir şey derse muhatap olmamak daha iyi be olur ne olmaz. Gündüz olsa durursun falan ama akşam uza.

- eve giriş ve çıkış anlarında biraz daha dikkatli olmam lazım. Oralar en savunmasız olunan noktalar ve anlar. Çıkış hazırlığı yaparken ya da dönüşte durup eve girmeye hazırlanırken olası bir kalabalık ya da başıboş hayvan varsa bir tur at öyle başla ya da bitir. Garanti olsun. *gündüz olsa umurunda olmaz.

- gece sürüşünde yeni yol keşifleri yapmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Nispeten gündüzleri keşif yapıp geceleri iyi bilinen yoldan gidilmeli.

- geceleri gündüze göre uzaklaşılan her km de geri dönüşü de hesaba katarak ilerlemek gerekiyor. Gündüz bir arıza ya da kramp olsa bin taksiye ya da çağır birini ya da yürü. Gece bu her zaman denk gelmeyebilir. Tüplü dalgıç gibi dönüş yolunu düşünerek ilerlemek gerekiyor.

Alkollü bir araç Antalya ışıklarından yanlayarak kalkıp beni teğet geçtiğinden beri gece sürüşlerinden keyif almadığım gibi dönüşü de alkol içme oranının yüksek olduğu saatlere bırakamıyorum. Bu sürüşlerde de geç dönüyorsam mutlaka yanımda bir arkadaşım da oluyor, yoksa mümkün mü ki yalnız başına süresin. Hayatımı da olası zarar teşkil eden insanların keyfine göre şekillendiriyorum, geldiğimiz noktaya bakın. Bir de gündüz sürüşlerinde bir hayvan takıldığında birinin arkasına sığınabiliyorsun da gece örneğin köpek kovaladığında sığınacak insan bulamayıp köpeğe teslim oluyorsun. Ama gece sürüşlerinde o bisiklet ışıklarının ıssız sokaklardaki güzelliğini de es geçemeyeceğim :)

Sıcak günlerde gece sürüşü vazgeçilmezim. Yaz gelsede sürsek ah🙄
Bulunduğunuz semt ilede alakalı. Tuzla-Kadıköy arasi hiç bir problem yasamadim 10 yıldır

Son düzenleme:
Geri