Scudo Sports

Gece 11-12'den sonra şehirler arası bisiklet sürmek

Birkaç sefer gece 01:20 sularında tura başlayıp sabah gün doğumuyla turu bitirdiğimiz oldu kardeşimle:) bence çok keyifli oluyor. Ancak aşırı uykusuzluk bende saçmalama yapar her zaman o yüzden böyle gece turlarından önce iki üç saat uyuyorum muhakkak. Işıklarım çok iyi çok şükür:) Bisiklet üstünde müzik dinleme huyum yoktur size de müzik dinlememenizi tavsiye ederim. Bence gece bisiklet sürüyor olmanın tek sıkıntısı uyuyan veya sarhoş olarak araç kullanan şoförler. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece mümkündür bence. @KitapSever

Scudo
Bu yaz ki tutumun Antalya - Muğla etabında hem sıcak hem de güneş battıktan sonra rüzgarın dinmesi nedeniyle geceden sabaha yol aldım. Karanlıkta daha çok zevk alıyorum. Serinlikten dolayı performansım çok daha artıyor. Tabi 1500 lümen ön far, 100 lümen arka çakar, ışıklı paça bantları ve hiç sevmesem de reflektörlü yelek ile.

Hayvanlara gelince sürekli karşıdan karşıya fareler geçiyor, ara sırada peşlerinde tilki. Zaten fark edince hemen korkup kaçıyor tilki. Domuza hiç rastlamadım. Köpekler ise farın kuvvetinden olacak gündüze nazaran daha uslu oluyor.

@yokgibi
Kesinlikle öyle oldu hocam. :)

@Kunget
Bisiklet sürerken normalde kulaklık takmayı çok severim hatta kafaüstü kulaklık kullanırım genelde (Kask Takmıyorum Şehiriçinde, Tabi Şehirdışı Şart Yani Zorunluluk) ama son 6 aydır ancak 1-2 kere müzik dinlemişimsir bisikletle giderken. Bu arada uzun yol için yeterli ışıklarım yok hocam, onları temin etmeden yola çıkmam. :)

@Gkgoko
Güzergah farketmez hocam, 200-210 kilometre herhangi bir yer olabilir. Forumdada bolca dikkat et içerikli mesajlar döndü. Kolay değil galiba. :)

@mehmetsunu
Hocam lamba işini iyi düşünüp iyi bir model alacağım, yollar çok karanlık durumunu sizden duydum. Tabi illaki karanlık olacak ama arabayla 2 tane kocaman farla gittiğimizden pek farkına varamıyoruz karanlığın. Köpekler konusu bambaşka bir hikaye zaten, özellikle lamba konusuna dikkat edeceğim. :)

@Kerem Özbayrak
Hocam 6 saat dinlenmeyle ancak bu saatler denk geliyor ki akşam daha doğrusu gece serinliğindende yararlanmak istiyorum. Artık gelirsede diğer tarafta tura devam ederiz. :D

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam gündüz sıcağında yanmaktansa daha iyidir. Tabi şansa ölmezsek iyi. :)

@mubeac
Hocam gündüz uyumayı denerim galiba, bu arada tehlike konusunda haklısınız. Bundan yaklaşık 1-1.5 hafta önce sabah işe gidiyordum, otobandayız 110-120 ile falan gidiyoruz sol şeritten tabi saat sabah 6:00-06:30 gibi. Tırın arkasında sağ şeritte araba vardı çat diye önümüze kırdı otobanda. Yemin ediyorum bizim aracı kullanan biraz dikkatsiz olsaydı şuanda ahiretten yazıyordum. :D Öküz gibi araba kullanıyorlar.

@Özcan.
Hocam kondisyon konusunda antrenmanlıyım ama uzun yol olunca çekiniyorum açıkçası. Sabah 6'da hareket edersem bu sefer sıcağı yemiş olacağım. Bu fikri bir süre rafa kaldırmam gerekecek galiba. :)

@muhiddin
Gece sürüpte macera atlatmayan yok sanırım hocam. :)

Ben diğer arkadaşların aksine;
Işıklandırman yeterli (bir normal stabil yanan bir tane de yanıp sönen) olduktan sonra gündüzden daha güvenli ve zevkli olacağını düşünüyorum. Gündüz gürültülü karışık sıcak ve daha yoğun yollar. Gece ışık olunca çok uzaktan fark ediliyorsunuz.

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam 3 kere gündüz vakti araba çarptı ise hata sizde mi acaba diye düşünmeye başladım. :D Yada bir hayır yapın, bu hiç normal değil. :)

Bisikletle hiç denemedim. Arkadaşımla çıkacağımız yolculuğun ufak bir kısmında da olsa geceleyin sürmeyi deneyeceğiz :D

Otomobilimle uzun yola çıkacaksam her zaman gece çıkarım. Çünkü ışılar sana yol gösterir. Dikkatini toplarsın. Sürekli bir dikkat, bir uyarı modunda olursun. Nereden nasıl araç çıkacağını ışıklardan anlayıp erken reaksiyon gösterebilirsin.

Bisikletle hiç tecrübe etmedim. Tecrübe kısmını da deneyince yazarım :D

Kask aynası , fosforlu yelek veya giysi , ön ve arka fariniz mutlaka olsun .

Farkedilebilirligi ne kadar arttirabilirseniz kârdir .

Hatta şunun sırta takılanları vardı sanki , belki işinize yarar >> Bisiklet Arka sinyal Kuyruk Işık Yüksek Parlaklık LED Işık Lazer Işığı Kablosuz Uzaktan Dağ Bisikleti Yol Bisiklet Sinyal ışıkları
(link)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@JusTiMe
Hocam sele değişimi zaten tur haricinde düşündüğüm bir şeydi, benim rotamda 1-2 dakikada 40-50 hatta daha fazla araç geçiyordur galiba. :)

@selim82
Hocam gündüz çok sıcak oluyor maalesef. :)

@Bora Kıraç
Gece sürmek düşündüğümden çok daha fazla tehlikeli imiş hocam, lamba mevzusu mühim bir konu. Elimde uzun yol sürüşü için öyle bir fener yok maalesef. Kesinlikle onu alayım yola çıkmadan önce. Gece bisiklet sürmek kumar oynamak galiba. :)

@Hakan38
Bu videoyu bende izlemiştim', hatta videoda biryerlerde arkadaşın lambası bozulmuştu galiba hocam. Tehlikeymiş galiba. :)

@trainspotting35
Hocam 200-210 kilometreyi 20 odtalama ile bitirmem pek mümkün değil galiba, dağ bisikletimde 26x1.90 yarı silik lastik kullanıyorum, ayrıca gündüz sıcağına kalmak istemiyorum. :)

@Behram Belek
Hocam şansa haplanmışı, alkoliği beni bulur zaten. Gece gece deli gibi ortalıkta dolanan çok maalesef, turu iptal edeceğim galiba. :)

@Pherserd
Hocam serinlikte güzel gidiyor bisiklet, ayrıca domuzlar çok tehlikeli hayvanlar maalesef. :)

@Satı
Kesinlikle hocam, can tatlıdır. :)

@Eroseros
Öyle olacak galiba hocam. :)

@h.kozan
Hocam bunun anlamı kendine dikkat et yoksa patates olursun demek galiba. :D Evet dünyanın pek iyi bir yer olduğu söylenemez, haklısınız. :)

@Yusuf Ziya Aktaş
Son 5-6 aydır bisiklet üzerinde müzik dinlemiyorum pek hocam, alkoliği ayrı bir dert zaten. :)

@Ziya On Road
Hocam serinlikte iyi oluyor bisiklet sürmek, özellikle domuz çok tehlikeli maalesef. Ekipman konusunu kesinlikle halletmeliyim. :)

@Emre Doğan
Hocam gündüz sıcağı olmasa güzel olacak ama gece soğukluğu mükemmel bir deneyim oluyor. :)

@chuck_schuldiner
Tecrübelerinizi bekliyorum hocam. :)

@keremkucuk041
Ekipmanlara bakacağım hocam, ekipmanlar insanın eli ayağı oluyor. Özellikle şu çakarlı lambalar çok önemli galiba. :)

yanlız söyle birşey var adamlar sen bisikletlisin diye umursamıyorlar ve uzun farları ile sürmeye devam ediyorlar karşıdan gelen bir araba senin görüşünü tamamen kapatıyor yol şeritleri bile gözükmüyor çok dikkatli olmak lazım

• Beğen
Tepkiler: h.kozan ve JusTiMe
şehiriçinde gece çok sürdüm ama şehirdışı tecrübem yok denecek kadar az. normalde planlı turlar yaparım ama bir arkadaşın gazı ile bebeğe gidiyoruz diye solugu rumeli fenerinde aldık. benim çantada her zaman rüzgardan koruyan yağmurluk ve kol ve bacak için warmerlar bulunur. fenere geldiğimizde hava aydınlıktı ama 15-20 dakika dinlelip yola çıktıgımızda hava kararmaya başladı. havanın kararması ile sıcaklıkta baya bir düştü (nisan veya mayıs ayıydı sanırım) ben arkadaşa giymesi için birşeyler verdim ve yola çıktık. arka tarafımda çakar ve önde de farkedilen ama yolu tek başına çok da iyi aydınlatmayan bir ışık vardı. arkadaşta ise hiçbirşey yoktu :) yokuşları tırmanırken benim ışıgın pili de bitti. ondan sonrasını arkamızdan gelen arabaların yolu aydınlatması ile devam ettik. sonrasında sahile gittik. bildiğiniz gibi oralar byaa aydınlık zaten. oralar baya dağlık yollar için ciddi bir karanlık vardı ama biraz şans biraz da temkinli oldugumuz için sorun yaşamadık.

@KitapSever düşüncenden vazgeçme. Gece sürmek rezalet zor bişey. Birkaç kere çeşitli coğrafyalarda canıma kasteden araç sürücüleriyle karşılaştım. Şu an yaşadığım şehirde ayda bir veya iki kez senin istediğin gibi uzun sürüşler yapıyorum. Bazen zamanlama hatasıyla şehirdısında karanlığa kaldığım oldu. Burada yolun güvenlik şeridi kısmı oldukça önemli. Geniş mi ve bisiklet sürüşüne ne kadar müsait? Benim lastik 28’ olduğu için hiç müsait değil. Ortalamam bir anda yerlere iniyor. Ama herşey tecrübe ile ilerliyor.
Aydınlatma konusunda arkadaşlar gerekeni söylemiş.
Ertelemeye veya iptal etmeye gerek yok bence.

@KitapSever Gündüz bizim burası da öyle dkda 40-50 ne kelime 100-150 araba geçiyor. Gece rahat açıkçası 7ye kadar olan süre boyunca trafikte araba pek olmuyor size tavsiyem 1 değilde daha sonralarında çıkmanız :)

@KitapSever henüz bakmadıysan bu konuda bahsedilen videoya bir göz atmanı tavsiye ederim. Gece böyle riskler çok artıyor.
Tali yollardaki gece sürüşleri en sevdiğim tur çeşididir. Ancak çok şeritli ana caddelerde tehlikenin binbir çeşidi kol geziyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
2-3 gün gece 12:00 civarlarında bisiklet sürdüm 6-7 kez köpek kovalamasına şahit oldum. Birisinde ağaçların arasındaki bisiklet yolundan gidiyorum. Orada bir aile vardı onların köpekleriydi herhalde ben geçerken birden peşimden havlayıp koşmaya başladı. Bende tam gaz gittim allahtan önüme başka bisikletli ya da çukur v.s denk gelmedi. Sahibi oğlum gel diyene kadar 200 metre kadar kovalamaca devam etmişti. Başka yerlerde grup köpekler denk geldi yolumu değiştirmek zorunda kaldım. E-5'e çıktıktan sonra rahat ettim. Işıklandırma iyiydi. Kenardan dikkatlice gitmeye çalıştım. Dar bir yol değildi sıkıntı olmadı.

Evet
Yaklaşık bir saat önce 30 km yol yaptım
Gece sürüşünün zevkini hiç biyerde yakalayamazsın
Gündüz tıklım tıklım dolu olan yollarda gece inler cinler top oynuyor
Gece sürüşleri iyidir
Ekipmanı tamamla keyfine bak..

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
Hocam ben genelde hep gece bisiklet sürerim kondisyonum bayağı arttığı için fakat şehirler arası olmasada istanbul şile arasına gitmiştim gece 12 den sabaha kadar ama ben 5-6 kişilik grupla gitmiştim tek kesinlikle gitmem çünkü her şeyden önce korkmanız gereken arabalardan ziyade yol kenarından çıkabilecek hayvanlar. Şile yolunda bir akç kere 9-10 lu köpek sürüsü gördük peşimizdende kovalıyorlardi ama nasıl kaçtıysam artık hatırlamıyorum o anı :D Birde karanlıktan ufakta olsa korkuyorsanız sıkıntılı olabilir tek gitmek.

Aslında gece gündüzden daha dikkat çekici oluraun ama gideceğin rotada yolu bilmiyorsan sıkıntı mazgal çukur vs tehlikeli arkaya bence iki tane ışıklandırma tak çünkü arka tarafımızı göreöiyoruz bişekilde önümüze müdahale edersin arkadan gelen araçlar sizi iyi farketmesi gerek yoksa allaha şükür ülkemizde kasap öküz ve sığır bol kimseyi rencide etmiyorum ama araçlar bisikleti hala oyuncak olarak görüyor dikkatli ve kazasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gece 3-4 civarlarında başlayıp güneşin doğuşu ile 9-10 civarı biten turlar taraftarıyım, ama o saatte uyanıpta gidemedim hiç o ayrı :(

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Yazıyı okurken ilk uzun turum geldi aklıma :) Sedona 920 ile Kocaeli İzmit ten Kocaeli Kefken e gitmiştim (Toplamda Ortalama 150 Km+2400 Küsür Tırmanış) Dönüşte ışığım bozuldu ve bisiklette 2.20 maxxis ikon lastikler var :D çok acemi olmama rağmen bir an önce eve varma isteğim beni bisikletin selesinden indirmedi,başımı yere eğip önümdeki yolun uzunluğuna bakmadan kendi psikolojimi işin zorluğundan uzakta tuttum. Düz yol ve bayır inerken şarkılar mırıldandım keyifli bile oldu. Ha sorarsan o bisikletle bir daha o yolları gitmem :D

Geri