Scudo Sports

Gebze-Halkalı Marmaray bisiklet taşıma

@CeRKeZ

Esasında biliyorum durumu ama buradaki ifadede bir eksiklik var. Yani "ek ücret ödemeden" seyahat edilmez anlamı da çıkıyor. Yani güvenlik görevlileri ile olası tartışmalarda kullanılabilecek argümanları topluyorum da :)

Geçen sene Darıca-Küçükyalı arası E-5 üzerinden bisikletle gidip geldim. 33 km yol, 1 buçuk saate yakın sürüyor.

Derdim şu ki tüm yolu benim enerjim ile gitmeyeyim. Bu tren, bisikletle kullanıldıgında müthiş bir nimet. Değerlendirmek niyetindeyim. En son ihtimal bir katlanır alacağız artık...

• Beğen
Tepkiler: galen ve Özcan
Scudo
Marmararayda hafta sonları ızın verıyorlar ben yogun zamanda marmaraya bındım (hafta sonu) guvenlıkler dahıl hepsı kapı yanı akbıl gırıslerınde cok yardımcı oldular haklarını yıyeyem kımse dur demedı. Bence bundada ızın verırler vagonsonu ve basında uygun bır yere kona bılır ben hafta sonu denmeme dusuncem var.Ins sorun cıkmaz farklı yerdeler guvenle surmek ıcın kullanırız .

• Beğen
Tepkiler: efendikaptan
@Sungur

Bence ifadede eksiklik veya yanlışlık yok. Parantez içindeki kısımları göz ardı edin, "pazar ve bayram günleri tam gün, diğer günlerde ise yolcu yoğun saatler dışında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir. " diyor. Burdan yoğun saatlerde ek ücret verip bisiklet ile trene binebiliriz anlamı çıkabilir ama parantez içinde yoğun saatlerin ne olduğu belirtilmiş ve "bisiklet kabul edilmez" denilmiş.

@mehmetozgurcansu

Hafta sonu sıkıntı yok, kullanilabiliyor zaten...

@Murat B.
Haklısınız ya ben kendi kendimi kandirmaya çalıştım.

:)

• Beğen
Merhaba,

Bu konuda benim ulaşabildiğim üç bilgi var, ilki, '(link)' (ki trenlerin içindeki ekranlarda dönüyor):
-Bisiklet ile pazar ve bayram (tam tatil) günleri tam gün, diğer günlerde ise yolcu yoğun saatler (07:00-09:00 ile 16:00-20:00 arası bisiklet kabul edilmez) dışında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
-Katlanmış bisikletler tüm günlerde gün boyu kabul edilir.
-Taşıma sırasında her türlü sorumluluk sahibine ait olmak üzere yolcu beraberinde bir bisiklet kabul edilir.

İkincisi, '(link)'
- Bisikletim ile trenlerde seyahat edebilir miyim?
Yanıt: Büyük boy bisiklet ile yolculuk etmek isteyen tüm yolcularımız yoğun saatler dışında (07:30 – 09:30 ve 16:00 – 20:30) seyahat edebilirler ve bisiklet bedeli olarak 1 bilet ya da Akbil / İstanbul kart kullanmaları gerekmektedir.

Son olarak TCDD'nin sitesinde '(link)' adlı bir duyuru var. Katlanır bisikletin sözü edilmiyor.
(...)
- Yolcu yoğun saatlerde ise trenlere kesinlikle bisiklet kabul edilmeyecektir.
(...)

Yoğun olmayan saatlerde büyük boy bisikletten ücret alınıp alınmayacağı ve katlanır bisiklete tüm gün izin olup olmadığı net değil.

Bir kaç ay önce katlanır bisiklet hakkında Marmaray WhatsApp destek hattına danıştım ve olumsuz yanıt aldım. Yeni hattın açılışı yaklaşınca bu sefer TCDD Şikayet/Soru bölümüne başvurdum; henüz yanıt almadım. İlk fırsatta katlanır bisikletle yoğun saatlerde binmeye çalışacağım, deneyimlerimi paylaşırım.

Hattın açılması sevindirici. Umarım bisiklet konusunda da sorun çıkarmazlarda bizlerde rahat ederiz. :)

• Beğen
Tepkiler: Sungur
@efendikaptan

Yeniden Merhaba,

Bugün katlanır bisikletle sorunsuz bir şekilde trene binebildim. Görevliler net ve nazik bir yaklaşımla "Katlanmış bisikletler tüm günlerde gün boyu kabul edilir." kuralını uyguluyorlar.

Açıkçası iş yeri güvenlik görevlileri daha çok sorun çıkardı!

(edit: imla)

Haftaya yol bisikleti ile denemeler başlamayı planlıyorum. Dün bisikletsiz kullandım, biraz yavaş ama çok memnun kaldım.

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
Bugün siftahı açtık. 6.45'te Darıca'dan bindim. 7.50'de Küçükyalı'da indim. Bisiklet sürme mesafem epey kısaldı. Belki ileride daha erken inip yolu uzatırım.

Yolculuk güzeldi. Bisikleti vagonun en başına yasladım, ben de yanında ayakta gittim. Yolcular inip binerken sorun yaşamasın diye açılmayan kapı tarafina dogru yanastirmistim bisikleti. Ancak Pendik'ten sonra tren kalabaliklasti. Inis biraz sıkıntılı oldu. Kulaklığı bisiklete takılanlar, ben inemeden binmeye çalışanlar falan... Bu da tecrübe oldu. Bisikleti açılıp kapanan kapinin hemen önüne cekmek lazım ki hemen inilebilsin.

Herkese iyi yolculuklar...
192283192284

bu hat gezintiye çıkanlar için de yoğun saatler dışında iyi bir seçenek oldu. karşıya geçmek için vapur saati beklemek ya da atıyorum florya'dan direkt caddebostan'a geçmek isteyenler için iyi bir seçenek oldu/olacak gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@efendikaptan

Tabiki de kuralı uygulamak zorundalar. hem bence özellikle bunu kural olarak belirtmeleri de bana ayrıca biraz garip geliyor. sonucta bisiklet katlaninca bavul gibi oluyor, senin yaninda götürdüğün bavulun gibi eşyan olmuş oluyor. mecbur kabul etcekler yani. ben 2013 den biri katlanirla otobuslere trenlere metrolara biniyorum. hic bir sekilde hic kimsenin daha agzini acip bisey dedigini duymadim. sadece katlayinca bi saskinlik yasiyorlardi o kadar. artik o da olmuyor. cunku artik cogu kiside katlanir var, göre göre alıştılar sanirim :)

• Beğen
Trene 5 dakika geç kalınca güvenlik görevlileri hemen dikiliyor başımda. TCDD watsapp hattına yazıp duruyorum ben de.

Ille katlanır bisiklet aldıracaklar ?

Dosyalar

• 20190322_164045.jpg
    20190322_164045.jpg
    607,5 KB · Okunma: 54
  • Screenshot_2019-03-22-16-39-14.png
    Screenshot_2019-03-22-16-39-14.png
    94,5 KB · Okunma: 53
  • Screenshot_2019-03-22-16-39-21.png
    Screenshot_2019-03-22-16-39-21.png
    94,1 KB · Okunma: 47
  • Beğen
@Sungur
Az kondisyonla zaten bu süreyi yakalarsınız bence :) Trenle in - bin derdiyle uğraşmaya gerek kalmaz hem :)
Tırmanışsız 30 km bir hat Darıca - Küçükyalı arası :harika:

• Beğen
Tepkiler: Sungur
Haftasonu bindim Halkalı'dan güvenlik çok yardımcı oldu. Bisikleti tuttu falan akbil basabilmem için asansörü kullandırttı, merdivenle uğraşma falan dedi. İstasyon öyle çokta boş değildi. Taşırsanız en arka vagonu tercih edin derim orta kısımlar rahat olmuyor.

• Beğen
@BerkEvren

?Aslinda iniş, biniş, gidiş çok rahat. Bu rahatlığı kullanma taraftarıyım, özellikle de kış ayları geldiğinde.?

Daha evvel E-5 üzerinden çok yaptım bisikletle gidiş geliş; tırmanışlar var yine ve en erken 1 saat 20 dakikaya düşürebildim. Şu an gönlüm Marmaray'dan yana. Dediginiz gibi son çarem eski sisteme, pedallamaya devam. E-5 değil de sahil yolunu kullanırım olmazsa.?

H@Ozan Demir
Hafta sonu her saat serbest ve dediğiniz gibi yardımcı oluyorlar. Bu da güzel bir şey. Asıl mesele hafta içinde. ?

Pazartesi öğlen saatlerinde Beylikdüzü'nden bir abi katlanır ile trendeydi. Gebze'de birlikte indik. Buralarda gezecek nereler var diye fikir aldi. Eskihisar, Darica falan tavsiye ettim. Bunlar güzel gelişmeler, at bisikleti trene dolaş istedigin sahilde.?

Su anda inmek uzereyim. Tren o kadar boş ki istersen vagonlar arasında bisikletle dolasabilirsin yani. ?

• Beğen
@Sungur
Bende sahilden hesapladım E5 pek akıl işi değil bisikletle. Yeni hattı 2 kere kullanmam gerekti, birinde 30 birinde 20 dk tren bekledim. İki binişimde de sinyal hatası yüzünden yolda durup 5-10 dk bekledik. Ki bu aksilikler olmasa bile 5-10 dk kar için tren kalabalığına girmek aklıma yatmıyor.

@BerkEvren

Sinyalizasyon sıkıntısı Avrupa yakasında daha çok oluyor sanirim. Duyuyorum surekli. Bana pek denk gelmedi neyse ki. Dediğiniz gibi, sahil yolu da kullanilabilir. Ama yine de bu saat sisteminin herhalukarda degismesi halkın menfaatine olur. Derdimiz biraz da bu. TCDD yetkilisinin bisikleti düşüneceği, dert edeceği yok zira...

Geri