Scudo Sports

Gaziantep'te ölümlü kaza

hollanda gibi 3,000 kişinin ölmesini mi bekleyeceğiz!
işçi ölümlerini umursamayan bu toplumdan bisikletli ölümlerine tepki(trafikte ölümlere alışmış) duyulmasını beklemek bir hayal.
o zaman biz bu formda bir başlıkta başımızdan geçen kazaları da örnek vererek,emniyeti ön plana alan bir hareket geliştirmeliyiz.
mesela benim 1. maddede ele aldığım zaman ve zemin emniyetidir.anayollardan uzak durarak,parelel yolları tercih etmeli.zaman olarak da tatil ve sabah saatleri tercih edilmelidir.bu maddeleri el birliği ile çoğaltalım.

kudret abimizden bir alıntıyı da unutmayalım.
https://www.bisikletforum.com/konu/forumda-kaza-haberleri-cogaldi.141899/page-2
günceldir...

kurallar...

1) Her zaman sağ tarafta sürün.Hiçbir zaman trafiğe ters yönde sürmeyin.Arabalar köşe dönerken yada yokuş çıkarken bir bisikletle karşılaşmayı beklemezler...
2) Tek sıra halinde sürün.Başka bir bisikletliyi yada yayayı geçerken onlara seslenerek haber verin.
3) Şerit değiştirirken mutlaka arkanıza bakın.
4) Yolda tehlikeli şeylere dikkat edin.Çakıl yada çukur gibi şeyler kontrolünüzü kaybetmenize sebep olabilir.
5) Bütün durma işaretlerinde ve sokak ışıklarında durun.Birçok yolun kesiştiği yerlerde daha dikkatli davranın.
6) Her zaman sağ ve sol dönüşlerinizden önce işaret verin.
Sola dönüş:Arkanıza bakın,sol kolunuzu yana doğru düz olarak uzatın ve dikkatle ilerleyin.
Sağa dönüş:Sol kolunuzu dışa doğru uzatıp yukarı kaldırarak L şekli oluşturun.
7) Biskletinizin kontrolünü elinizde tutun.Ani dönüş ve sapmalar yapmayın.Sürücüler size çarpmamak için yeterince hızlı hareket edemeyebilirler.
8) Park etmiş arabalardan en az 90 cm. uzakta sürün.Birisi beklenmedik bir zamanda kapısını açabilir.
9) Arkanızdan gelen yada yanınızdan geçen arabalara kulak verin.
10) Arabaları çok yakından takip etmeyin.
11) Yol işaretlerini bilin ve onlara uyun.İyi bir sürücü yol kurallarını izler.
12) Her zaman için durmaya hazır olun.Ellerinizi frenlere yakın yada frenlerin üzerinde tutun.

10'uncu madde önemlidir..

- Kaskınız olmadan ayağınızı pedala bile basmayın.
- Renkli kıyafetlerle ve geceleri yeterli ışık veren lambalarla görünür olun ama her zaman görünmezmiş gibi davranın.
- Ters yola girmeyin. Girmeniz gerektiğinde ise tek şeritli ters yollarda sağdan, çok şeritli yollarda ise sol taraftan gidin.
- Kavşaklara gelirken mutlaka hız düşürün. Geçme hakkı sizin olsa bile yolu kontrol etmeden devam etmeyin veya dönüş yapmayın.
- Arabalarla birlikte kırmızı ışıkta bekleyin. Kırmızı ışıktayken ışığın gerisinde kalın. Aksi taktirde, işaret vermeden dönen bir sürücü size çarpabilir. Geniş kavşaklarda karşıya geçmeniz gerekiyorsa yaya geçitlerinden yaya olarak karşıya geçin.
- Yol kenarında park etmiş arabalara fazla yaklaşmayın. Dikkatsiz sürücülerin aniden açtığı bir kapıya her an çarpabilirsiniz. Unutmayın, siz görünmezsiniz.
- Yola koşut mazgallara, çukurlara, cam kırıklarına ve diğer tehlikelere karşı gözünüzü dört açın.
- Alt geçit ve tünellere zorunlu kalmadıkça girmeyin.
- Motorlu araç sürücüleri ile yarışmayın.
- Sokaklara, trafiği ve tali yol bağlantıları yoğun olan caddelere girmemeye çalışın.
- Araçlara arkadan ve yandan fazla yaklaşmayın, kör noktalarında bulunmamaya çalışın.
- Kaldırımda bisiklet sürmeyin. Kaldırım, yayalar için ayrılmış yollardır.
- Yol kenarındaki ceplere, park etmiş araçların aralarına girip çıkmayın. Yolun genişleyen kısmı ve park eden araçlar bitinceye kadar olağan yolunuzda devam edin.
- Devamlı trafikteyseniz kendinize geniş açılı bir gidon aynası, hatta, ikinci ayna olarak bir de kask aynası edinin.
- Kendinize güçlü bir korna edinin veya gerekli durumlarda yüksek sesle bağırarak karşınızdakini uyarın.
- Trafikte görünmez olduğunuzu sakın unutmayın!

selamlar,saygılar..

Scudo
Bu mesajı az üstte de gördüm. Tekrar aynı şeyleri yazmazsak daha iyi olur.

Allah rahmet eylesin,ailesine ve sevenlerine sabırlar ihsan etsin.

İstanbul'da da yaşasan,memleketin diğer ucu Gaziantep'te de yaşasan durum hep aynı.

Kafalar değişmeli kafalar,insanların hayata bakıs açısı değişmeli.

Yazacak çok husus varda insanın yazası gelmiyor...:acpsnr:

işin diğer acı tarfaı nedir biliyor musunuz? Arkadaşımızı öldüren sürücü aynı gün serbest bırakılmış. ne diyeyim ben böyle adaletin içine ... neyse mübarek gün...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mustafa KAYA kaza nasıl olmuş, detay bilgi edinebildiniz mi?

Tanımam etmem, ama Bisiklet Federasyonu'nun görev ve yetkisi sadece yarış düzenlemek midir? Trafikte bisiklet güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek, mevzuat değişikliklerine tavsiyede bulunmak, belediyelerle ortak çalışma yapıp veya belediyeler için referans oluşturup, trafiğin içindeki bisikletçilerin güvenliğini arttırmak konusunda bir görevi yok mudur?

Bu sadece bireysel çabalarla, birbirimize burada geçmiş olsun demek veya rahmet dilemekle çok da ileri gidemeyecek gibi. Veya yetkili başka bir kurum mu vardır? Veya bunlardan ses seda çıkmayacaksa, bisikletlı ulaşım platformu gibi yapılar üzerinden mi gitmeli..

@Özcan. valla bende ancak sizin kadra biliyorum. bildiğim kadarıyla gaiantep-k. maraş karayolunda sabah meydana gelmiş kaza. Uğur abimize arkadan bir araba çarpmış. çarpma öncesi bir fren izi yokmuş diye biliyorum...dediğim gibi şöforde tutuklu değilmiş aynı gün serbest bırakılmış. yanlış bilgi vermek istemem benim öğrenebildiklerim bu kadar.

bu arada merhum için bu akşam mevlut düzenlenecekmiş. katılmak isteyenlerin bilgisine...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
gerçekten çok üzücü bir durum Allah rahmet eylesin, kalanlara Allah sabırlar versin bir ay evvel bodrum havaalanı yolunda da olmuştu bir kaza. ne yazık ki ülkemizde insana daygı ve değer olmadığı için ve cezalar inanılmaz yetersiz olduğu için milletin korkusu yok vijdanı zaten yok. buyrun bir ay evvel meydana gelen kaza;

(link):

@Knight Rider Sizin cezalar çok hafif . Belçika da otobanda konvoy yapıp biraz tarfik kilitlenmesine sebep olan hemşerilerimiz için istene ceza

...davalıların 5 yıl trafikten men edilmesini, trafiği kapatan 6 araca el konulmasını ve kişi başı 2 bin Euro ceza verilmesini talep etti....

Kaza yok bişi yok .Henüz karara bağlanmadı

(link)

Cezaları artırmadığın sürece bu ölümler malesef olucak yap bakalım emniyet şeridinde gitmeyi ın bin telefon kullanmayı on bin bak kimse alıyormu eline olacakları söyliyim çarpan en fazla üç ay ceza alır

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
dfdf.png

(link)

• Beğen
Ülkede adalet yoktur, bitmiştir.

Ben de Gaziantep'te yaşıyorum. Hayatımda bu kadar canavarlaşmış insanı bir arada hiçbir yerde görmedim. Sağa dönüşlerde yayaları ezmeye çalışanı mı, kaldırımda çocukları ezip öldürüp kaçanları mı, sırf gıcık oldu diye bisikletliye arabasıyla çarpıp düşürdükten sonra döveni mi ne ararsanız burada mevcut. Hayatını kaybeden arkadaşımıza çok üzüldüm, o kadar öfkeliyim ki artık bu şehirde bisiklete binmek istemiyorum. Söylenecek çok şey var belki ama yaşayabilmek daha kolay olmalıydı...

• Beğen
Ne cezalarin artmasi, ne eğitim. Özel sektöre ihale ile EDS kurma ve kullanma yetkisi verilecek bütun ışiklı kavşaklara ana arterlere ve kritik noktalara kurulan EDS lerle kırmızida geçen, hatalı sollama yapan,hatali park yapan, aşıri hiz yapana otamatik ceza gelecek. Bizim milletimiz ancak EDS den korkar.

Emniyet şeridinde hayatını kaybeden kim bilir kaçıncı insan, yazık günah. Allah yakınlarına sabır versin, hiç kolay değil.

• Beğen
@K-Pax

haklısın geçen sene antep e arkadaşlar ile gezmeye gittik, abartısız söylüyorum bu kadar yobaz ın bu kadar vahşi mahlukatın bir arada olduğu yer ben daha görmedim. elbette çok naif çok zarif kibar vatandaşlar muhakkak vardır sözüm onlara değil tabikide ama Antep ve çevresi illerde yaşayan vatandaşıma allah kolaylık versin, yobaz ve cani insan heryerde var burası dahil ama o taraflarda yaşamak çok zor. benim izlenimim bu yöndeydi. Allah rahmet eylesin bisikletçi arkadaşımıza çok üzüldüm, ülke de kanun olmadığı için zorbalık baş gösterdi bisiklet sürene vatan haini gözü ile bakılıyor, zengin veledi gözü ile bakılıyor, gayri müslim olarak tanınıyor ama bunlar hep cahillikten ve adaletsizlikten, bakın emniyet şeridinde giden arkadaş arkadan araba çarpması sonucu vurulup ölüyor ama karşı tarafa takipsizlik kararı çıkıyor ? böyle bir şey olabilir mi ya ?

insan hayatının en ucuz oldugu ülke , malesef burası.

Geri