Scudo Sports

Gazelle alınır mı?

serhat dura

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Carraro
arkadaşlar bir yakınımın tavsiyesi üzerine gazelle bisiklet almayı düşünüyorum.. bugüne kadar hiç kullanmadım.. almak istediğim model budur (link) ve bu gazelle bisikletlerinde göbekten vites sistemi varmış.. 3 ve 7 nexus vites sistemlerine çok yabancıyım.. kullanım alanım tamamen asfalt ve sahilde olmak üzere günde en fazla 10 km. bu anlamda bu bisiklet alınırmı? ve asıl merak ettiğim konu bu vites sistemi beni yokuşlarda zorlarmı? uzun turlara çıkmayacağımı ve sadece sahilde kullanacağımı düşünerek gazelle'nin bu yada başka modellerini tavsiye edermisiniz? yardımcı olan herkese teşekkür ederim ;)

Scudo
O fiyata alınabilecek daha güzel bisikletler var.Bence.

Gazelle, şehir bisikletinin Mercedes'i konumunda bir markadır. Fiyatının bu kadar pahalı olması normal.

• Beğen
Tepkiler: serhat dura
@Önder AŞIK

evet araştırmalarımda herkes sizin gibi dedi.. ve bende bu konforu yaşamak için özellikle kullananların bilgisine başvurmak istiyorum.. benim asıl merak ettiğim konu yokuşlarda zorlarmı? yoksa ağırlığı önemli değil.. zaten kadro yapısına kalitesine ve konforuna sözüm yok ;)

Bu fiyata biraz araştırıp kendi zevkinize göre daha hafif bir şehir bisikleti oluşturabilirsiniz. Gazelle de hoş tabi. Yokuşlarda biraz zorlanacağınız kesin.

• Beğen
Üç kademeli göbekten vitesli bisiklet kullanıyorum eğer bisikletimin başına bir iş gelse yine aynı vites sistemini tercih ederim.Daha önceden normal 21 vitesli bisiklet kullanıyordum ve vites geçişlerinden yeterince memnun değildim.Oysa göbekten bana göre yağlama tuzlama gibi bakım gerektirmeyen sorunsuz ve kullanımı kolay bir teknoloji.Üç kademe olması bana yetipte artıyor bile,zaten 21 vitesli ikende çoğu vitesi kullanmazdım.Bence alım gücünüz yetiyorsa resimdeki olanı değilde daha eskilerden,klasik model olanlarından gazelle markasını mutlaka denemelisiniz.

• Beğen
@bislet

içimdeki gazelle alma isteğini bir türlü yenemiyorum :) mutlaka almak istiyorum yalnız bu göbekten vites olayını anlamadığımı söylemiştim bunların 3 v3 7 viteslisi var bir arkadaşım 7 viteslisini önerdi siz ne dersiniz?

@bislet

(link)

peki bu modeli tavsiye edermisiniz?

www.rentabike.nl/Verkoopfietsen/Gazelle handrem.jpg
www.rentabike.nl/Frans/damstraat20-22forsale-fr.html
Alacaksanız böyle kibar,klasik bir gazelle alınız.Sizin resmini verdiğiniz biraz kaba duruyor.

Gazelle Primeur touring bike yazan oldukça kibar duruyor.Sitede ikinci el olarakta benzer bir bisiklet vardı.

Ben 7 vites olanını hiç görmedimde kullanmadımda dediğim gibi 3 vites bana yetmektedir.Göbekten viteste vitesi bisiklet durur vaziyette bile kuvvet gerektirmeden değiştirebilirsiniz,bu yönüyle dahi bana göre harici vites sistemlerine göre üstünlüğü vardır.

Not;Son mesajınızdaki ilkine göre daha güzel görünmekte.

• Beğen
@bislet
vermiş olduğunuz linklerdeki gazelle'leri bırakın sıfırını ikinci el bile bulmak oldukça zor.. o resimlerde gazelle impala modeli var bence tam bir klasik ve belkide en güzel modeli ama maalesef amsterdam'dan getirtme şansımda yok :mad:

İşte bu benim kullandığım bisiklete benziyor ama benimki gazelle değil.Bu bisiklet bence değerlendirilebilir.Yeterince ararsanız çok daha temizlerini bulabilirsiniz.
(link)

(link)

• Beğen
@bislet

vermiş olduğunuz linkteki bisiklet hem gazelle değil hemde ikinci el almayı düşünmüyorum :in:

gazelle şehir bisikletlerinin en güzelidir. ancak hırsızı da çoktur. sahip çıkamayacaksanız, kitleyecek düzgün ve kapalı yerleriniz yoksa, sağa sola kitleyecekseniz alırken iyi düşünün. sonra çalınınca kahrolursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Kamil BULUT
Arkadaşım bende Gazelle Nature kullanıyorum göbekten 3 vitesli ve inanılmaz keyifli ve rahat kullanımlı bir bisiklet. Gerçekten yolda akıp gittiğini söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Hknky
Sevgili kardeşim Serhat Dura; ben Gazelle Soliet marka bisiklet kullanıyorum. 1993 model, klasik. sürüş kalitesi mükemmel ötesi bir durum. muazzam bir şehir bisikleti. Hem klasik model oluşu hem de balatalı fren oluşu benim için ayrı bir güzellik. eğer düşünüyorsan Gazelle'den başka marka bisiklete yönelme derim. bir kere alacaksın; torunun dahi kullanacak öyle bir bisiklet firması. şimdiden hayırlı olması dileğiyle.

bence o bisiklet şuan eskimiş paslanmıştır :D

vallahi fotoğraflarını bi çekip yükleyim sen karar verer eskimiş mi:)

senin bisiklet için demiyorum. bu konu 2011 den kalma. konuyu açanın bisikleti için demiştim :D

Geri