Scudo Sports

Gayrettepe

@Burcu_S

Baktığınız Carraro CR Race 032 modelinin bir üstü olan 052'yi kullanıyorum her türlü bozuk yola giriyorum hiç sıkıntı yapmayın 032'yi alırsanız oldukça iyi bir seçim olacaktır.
Yol bisikleti aklınızı çelmiş bir kere eğer şehir bisikleti alırsanız aklınızda sürekli yol bisikleti kalacak.

Scudo
Yol bisikleti ile şehir bisikleti arasında kaldıysan ikisinin tam ortası bir bisiklet var "Merida Speeder T2" peşin 1500 TL'ye alınır.

işi bilen tanıdığım bir abi var yol bisikleti kullanıyor uzun zamandır ve ona danışarak lapierre cross 100 aldım 1000 tl lastiklerimi de abinin dediği şekilde değiştirdiler ancak şu anda hatırlamıyorum markasını bir de limar kask aldım eve geçince detayları yazarım, ama dediğiniz gibi yol bisikleti içimde ukte :( Ama kardeşim var biraz ben alışayım formumu yakalayayım bisiklet devir teslimiyle yola geçerim diye düşünüyorum :) şimdi donanım hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum neyi nereden okuyayım. Bu arada dün sabahtan akşama kadar dışarıda bisiklet peşine yanmışım yüzüm pancar oldu bir de o barbaros yokuşunu gayrettepeye kadar bisiklet üzerinde çıkmak nasıl bir şeydir :eek: zamanla alışırım sanırım, ya da umarım :) Tabi ki keyfime diyecek yok, rüzgarın yüzüme çarpması harika. Mutluyum hepinize teşekkür ederim :)

Bisikletiniz hayırlı olsun. Bisikletforum haricinde takip için önereceğim sayfalar (link) ve (link) web sitelerini tavsiye ederim. Yazmamışsınız, almadıysanız eldiven ve gözlük almayı da unutmayın. Yanık olayınıza gelince, bu işin en kötü tarafı bu. 3 hafta önce Çanakkale Bodrum turumuz sonucunda ellerim beyaz, kollar zenci, dirsek üzeri beyaz durumdayım. Bu işin yüz hariç bir çözümü var, o da kollu yazlık formalar kullanmak.Tekrardan hayırlı olsun.

@Burcu_S

(link)
Yanık durumu hakkında bilgi.

• Beğen
Tepkiler: Burcu_S
@osmankitay

teşekkürler, eldiven aldım gözlüğüm hediye gelmişti :) ekipmanlar ihtiyaçlarım doğrultusunda şekilleniyor, mesela belki komik gelecek ama istanbul trafiğinde sol aynaya çok ihtiyaç duyuyorum :) bir de zil gibi bişey gerekli. Onun dışında su kabı için aparat ve belki bir de akşam için ışıklı uyarı lambası.. yani daha çok yol var. Aksesuar ve kıyafetleri için nerelerden bakmak gerekli var mı öneriler ilçe bazında olursa harika olur :)

@osmankitay

teşekkürler, eldiven aldım gözlüğüm hediye gelmişti :) ekipmanlar ihtiyaçlarım doğrultusunda şekilleniyor, mesela belki komik gelecek ama istanbul trafiğinde sol aynaya çok ihtiyaç duyuyorum :) bir de zil gibi bişey gerekli. Onun dışında su kabı için aparat ve belki bir de akşam için ışıklı uyarı lambası.. yani daha çok yol var. Aksesuar ve kıyafetleri için nerelerden bakmak gerekli var mı öneriler ilçe bazında olursa harika olur :)

@Burcu_S

Giyim kuşamda Decathlon uygun oluyor. Özellikle Forum İstanbuldaki mağazada bisiklet üzerine çeşit daha fazla. aksesuarlar için sirkeciyi tavsiye ederim. size yakın bike and outdoor ve kaçkar bisiklet (beşiktaş) var. Hatta size daha da yakını Gayrettepe den Fulyaya inişte solda aktif pedal vardır. Malzemeleri kaliteli fakat pahalıdır.

Ayna için Zefal' in kask aynası bulunuyor. Sirkecide fiyatı 40 tl dir. Zilide komik bir fiyata oradan alırsınız. Gece aydınlatmaları her yerde var. Özellikle LEd ürünleri seçmenizi tavsiye ederim. Arka sinyal olarak bunu kullanmanızı tavsiye ederim (link)
Suluk ise (link) Bu tarz birşey öneririm. Bu sulukları 15 tl civarı bulabilirsiniz.

Sorularınız oldukça çekinmeyin yazın. Hepimiz yardımcı oluruz.

• Beğen
Bir öneri daha, eğer lastik patladığında değiştirmeyi bilmiyor, zor geliyor ya da yapmak istemiyorsanız, iç lastiğinize patlak önleyici sıvı eklettirin. Ve yanınızda pompa da bulundurun. Decathlonda uygun fiyata pompalar mevcuttur.

• Beğen
Merhaba çok memnun oldum :)

Biraz geç keşfettim başlığınızı, bisikletinizi almışsınız hayırlı olsun keyifli pedallamalar ^_^

Şu aralar eski bir klasik şehir bisikletim var ona biniyorum ama sele borusunu bir türlü yükseltemedik dizlerim ağrıyor pek keyif alamıyorum :( Decathlon' daki B'Twin markası bana cazip geliyor. İnşallah alacağım. İstediğim model şu:
(link)

Bu renk malesef ülkemizde yok ama belki getirtebilirler ? Katlanır Dahon' lara da hastayım :D Aslında hala karar veremedim katlanır mı alsam yoksa bunu mu alsam diye :p

• Beğen
@Burcu_S

Öncelikle bence ayna ihtiyacı hiçbirimize komik gelmemeli. Sizin o ihtiyacınızı komik görenler utansın kendi haline. Bir süredir Zefal'in kask aynasın kullanıyorum ve fark ettim ki aynayı almadan önce resmen Allah'a emanet sürüyormuşum bisikleti. Özellikle trafikte müthiş faydası oluyor. Su kabı, yani matara aldınız mı bilmiyorum ama alırken, özellikle plastik alacaksanız dikkat edin. Plastiklerin numaraları olur, 2,4 ve 5 numaralılar sağlığa en az zararlı plastiklerdir(Hatta zararsız oldukları iddia edilir). Nispeten daha pahalılardır ama kendimizi kanser vb hastalıklardan korumak için lafı bile olmaz bence. Hele ki bayanlar bu plastik seçimlerinde daha dikkatli olmalıdır. Bu çerçevede Zefal'in magnum serisi mataraları var. Onlardan kullanıyorum ve gayet memnunum. Koku vb derdi de yok.
Zil olarak ilk ben ilk etapta küçük olsun, fazla masraflı olmasın diye klasik çanlı zillerden almıştım ama trafikte kendine bile yadası yok. Havalı kornalardan aldım. Gayet güzel duyuruyor sesini. Oldukça rahatlattı trafikte beni.

Umarım size en uygun olan aksesuarları toplarsınız. Keyifli sürüşler diliyorum size.

Olmeydanından merhaba. Dahon katlanır bisiklet kullanıcısı olarsk davet ederseniz gruba dahil olmak isterim

@Abbasyolcu7
cengiz abi ben seni zaten davet ettim:)özeldende yazdım

Geri