Scudo Sports

Garmin Fenix Kullanıcıları Kulübü

Mükemmel şekilde kısa uyku tespiti yapan saatim artık yapmıyor çözümünü bilen var mı ? Garmin Fenix 7x Saphhire Solar.
Ben geçenlerde biraz kestirdim 43 dakika olarak bildirim geldi. İlk defa gündüz uyudum saati aldığımdan beri, tespit yaptı. Hatta yine hafta sonu tv karşısında boş boş oturdum bir süre body battery için kazanım olarak onu da bildirdi. Dün yeni bir güncelleme geldi, sorunlar giderilmiştir sanıyorum. Ben bahsi geçen sorunları yaşamadım ya da fark edemedim.
Selamlar.. Bu duzeldi mi sizde? ya da nasil duzeldi?

Fenix8 aldim ve 1 haftadir uykuyu bir olcuyor 1 olcmuyor, toplamda 3 kere olcmus bu hafta. Hersey acik. Bu hafta tam girdigim saatlerde uyumamis olabilirim ama gecikmeli yatinca hic mi olcme yapmiyor? Oyleyse sacma :/
Ben girdiğim uyku saatlerine genel olarak uyum sağlayamıyorum, hatta ramazan dolayısıyla tamamen karışmış durumda. Ancak uyku verisi alıyor saat, Fenix 7 Pro Solar benim cihazım.

Scudo
Ben geçenlerde biraz kestirdim 43 dakika olarak bildirim geldi. İlk defa gündüz uyudum saati aldığımdan beri, tespit yaptı. Hatta yine hafta sonu tv karşısında boş boş oturdum bir süre body battery için kazanım olarak onu da bildirdi. Dün yeni bir güncelleme geldi, sorunlar giderilmiştir sanıyorum. Ben bahsi geçen sorunları yaşamadım ya da fark edemedim.

Ben girdiğim uyku saatlerine genel olarak uyum sağlayamıyorum, hatta ramazan dolayısıyla tamamen karışmış durumda. Ancak uyku verisi alıyor saat, Fenix 7 Pro Solar benim cihazım.
Benim de yaklaşık 1 haftadır düzgün çalışıyor. Düzeldi nihayet.

Arkadaşlar merhaba,
2 konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Daha önceki saatim Garmin fr965 idi. Koşu antrenmanı yaptıktan sonra hissedilen eforun değerlendirildiği bir ekran çıkıyordu. (Kendinizi nasıl hissediyorsunuz gibi puanlama yapıyordum) Yeni saatim Fenix 8 ama dün yaptığım antrenmanda antrenman bitiminde bu ekran çıkmadı. İlgili ekranı nereden aktif edebilirim.
Diğer sorum ise, saatin antrenman önerilerinde sadece koşu antrenmanı mı öneriliyor. Kuvvet antrenmanı, bisiklet vs farklı bir spor da öneriyor mu?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Dai
Arkadaşlar merhaba,
2 konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Daha önceki saatim Garmin fr965 idi. Koşu antrenmanı yaptıktan sonra hissedilen eforun değerlendirildiği bir ekran çıkıyordu. (Kendinizi nasıl hissediyorsunuz gibi puanlama yapıyordum) Yeni saatim Fenix 8 ama dün yaptığım antrenmanda antrenman bitiminde bu ekran çıkmadı. İlgili ekranı nereden aktif edebilirim.
Diğer sorum ise, saatin antrenman önerilerinde sadece koşu antrenmanı mı öneriliyor. Kuvvet antrenmanı, bisiklet vs farklı bir spor da öneriyor mu?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
İyi günler.
Merhaba,
Self evaluation diye bir ayar var, kapatıp açabiliyorsunuz. O açıksa antrenman bittiğinde size nasıl hissettiğinizi sorar.
Daily suggested workouts sekmesinde hem koşu hem bisiklet önerisi çıkıyor bende.
Oraya da aktivite başlatma ekranında workouts kısmından ya da takvime doğrudan girince ulaşabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Arkadaşlar eşim salonda spora başladı bir kaç aydır düzenli olarak gidiyor. Uzun yıllardır kullandığı Xiaomi mi band yetmiyor artık kendisine. Doğumgünü hediyesi olarak fiyat performans oranı yüksek bir saat almak istiyorum. Sizlerin tavsiyeleri benim için kıymetli, 10 k fiyat etiketini aşmayan ve ağırlıklı spor takibi için kullanılacak bir marka model tavsiyesinde bulunur musunuz?

Arkadaşlar eşim salonda spora başladı bir kaç aydır düzenli olarak gidiyor. Uzun yıllardır kullandığı Xiaomi mi band yetmiyor artık kendisine. Doğumgünü hediyesi olarak fiyat performans oranı yüksek bir saat almak istiyorum. Sizlerin tavsiyeleri benim için kıymetli, 10 k fiyat etiketini aşmayan ve ağırlıklı spor takibi için kullanılacak bir marka model tavsiyesinde bulunur musunuz?
Bahsettiğiniz bütçeye sıfır garmin sanırım bulunmaz Türkiye fiyatlarına bakıırsa.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bahsettiğiniz bütçeye sıfır garmin sanırım bulunmaz Türkiye fiyatlarına bakıırsa.
Belirtmeyi unuttum Garmin olması gerekmiyor aslında. Amazfit modellerine baktım biraz da kasa çapı büyük baya, telefonla konuşma özelliği olan ve şarjı fazla giden bir model tavsiyesi iyi olurdu. 😎

Belirtmeyi unuttum Garmin olması gerekmiyor aslında. Amazfit modellerine baktım biraz da kasa çapı büyük baya, telefonla konuşma özelliği olan ve şarjı fazla giden bir model tavsiyesi iyi olurdu. 😎
Konu başlığı Garmin Fenix olunca, sadece Garmin olarak algıladım, zaten Garmin harici bir tek Polar kullandım diğerleri hakkında bilgim yok. Mesajınızı buraya yazarsanız daha çok öneri alabilirsiniz

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Huawei GT3 Pro der kenara çekilirim.

Arkadaşlar merhaba

Bende aranıza yeni katıldım. Fenix 8 saatim 3-4 gündür uyku verisi almıyor. Sizde de benzer bir sorun var mı? Ayrıca kısa uykuyu ise saati aldığımdan beri alamıyorum kendim kurmam gerekiyor kısa uykuyu. Yani günün herhangi bir saati rastgele uyusam kendisi fark etmiyor. Zaten olması gerek bu mu yoksa benim ayarlarımda bir sorun mu var?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Saatinizi güncellediniz mi ? Kısa uykuyu kendisi anlar ve size bilgi verir uyku sonrası.

Evet dün baktım hatta güncelleme varmış ondan olduğunu düşünerek hemen güncelledim. O yüzden bu gece ölçüm yapacağını düşündüm sabah kalktım gene durum aynı. Peki kısa uyku da bana bildirim vermiyor bir ayar mı yapmak lazım? Kısa uykuya girdiğimde hemen sayaç çıkıyor karşıma saat/dk olarak girmemi istiyor. Yani ne kadar uyuyacağımı planlamamı istiyor.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Eğer planlama yaparsanız o dakika sonunda uyandırmak için alarm çalıyor.
Ben süreden bağımsız olarak uyuyacaksam gün içinde öylece uykuya dalıyorum. Uyanıp hareket etmeye başladıktan bir süre sonra kayıtlara “nap” olarak geçiyor.
Bunun dezavantajı şu, eğer saati nap moduna alıp uyursanız telefona gelen bildirimleri saat aktarmıyor, telefon da sessizdeyse mis gibi uyursunuz.
Ama “nap” başlatmadan uyursanız saat uyku moduna sokmuyor kendini, telefon sessizde de olsa biri ararsa saat titriyor, uyku hiç oluyor.

İlk sorunuza gelecek olursak gece uykusunu da nap’i de kendisi otomatik olarak algılıyor.
Uyku modunda ayarladığınız saatler de buna yardımcı oluyor. Ama yine de daha öncelikli olarak hareketi, kalp atışını dinliyor. Mesela uyku programında sabah 06.00 da uyanış demişseniz, ama 8’e kadar uyumuşsanız, sizin gece uykunuzu 8’e kadar uzatıp öyle hesaplıyor.
Peki uyanmanız gereken 06.00’da ne yapıyor? Saat uyku modundan çıkıp, “morning report” ekranını hazırlamış oluyor.
Bu arada benim saat Epix Gen2.
Sizinkinde bundan daha eksik bir şey yoktur, olsa olsa yeni bir güncelleme gelecektir diye düşünüyorum.

Evet dün baktım hatta güncelleme varmış ondan olduğunu düşünerek hemen güncelledim. O yüzden bu gece ölçüm yapacağını düşündüm sabah kalktım gene durum aynı. Peki kısa uyku da bana bildirim vermiyor bir ayar mı yapmak lazım? Kısa uykuya girdiğimde hemen sayaç çıkıyor karşıma saat/dk olarak girmemi istiyor. Yani ne kadar uyuyacağımı planlamamı istiyor.
Aynisini ben de yasiyorum, ben de yeni Fenix 8 aldim (bir onceki sayfada da yazmisim).

Bu haftaya baktim simdi yine sadece 2-3 gun verisi var. Yani 1 gece olcuyorsa 2-3 gece olcmuyor gibi. Garmin Forumu bulmustum, yazacaktim aklimdan cikti. Bosvermistim sonra. Ama bulur yazarim yakinda.

Merhaba ben ayarlarla oynadım 2 gecedir alıyorum veri. Ancak sabah kalktıktan sonra bir daha yattığımda dinlenme olarak bady battery e ekleme yapıyor ama onu uyku olarak görmüyor. Pil tasarrufu kapalı durumda olacak eğer tasarruf açıksa ki ben açmışım kurcalarken onu geri kapatmanız gerekiyor. Garmin sitesinde destek konusunda başlıklar var onları bir kurcalayın isterseniz

Yok tasarruf da kapali. Neyse tesekkurler..

Bir de baska bir problem daha var; ilk baslarda HRM'e (TickrX) sorunsuz baglaniyordu, 1-2 kere heart rate broadcast yaptiktan sonra tekrar baglanmamaya basladi. Goruyor ama baglanamadim diyor (kendi HR'ini kapatsam bile). Bunun da benim gibi bir baglanma problemi cikti yani galiba 😝😁

Bunu baska yasayan var midir?

Yoksa sanirim komple bir hard reset atacagim.

(Bu arada sorunun TickrX'te olmadigina eminim, baska seylere baglaniyor)

Yok tasarruf da kapali. Neyse tesekkurler..

Bir de baska bir problem daha var; ilk baslarda HRM'e (TickrX) sorunsuz baglaniyordu, 1-2 kere heart rate broadcast yaptiktan sonra tekrar baglanmamaya basladi. Goruyor ama baglanamadim diyor (kendi HR'ini kapatsam bile). Bunun da benim gibi bir baglanma problemi cikti yani galiba 😝😁

Bunu baska yasayan var midir?

Yoksa sanirim komple bir hard reset atacagim.

(Bu arada sorunun TickrX'te olmadigina eminim, baska seylere baglaniyor)
Daha fazla veri kaydı yapmadan hard reset atın derim.

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
Geri