Scudo Sports

Garmin Fenix 5 vs Suunto Spartan Ultra

turac000

Daimi Üye
Tepki
132
Saat olarak hangisi daha iyidir? 1 haftadır araştırıyorum ama hala bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
Ben olsam direk garmin alırdım. Türkiye içinde ve global olarak daha tanınmış bir marka. Fiyatlar çok yakın. Gördüğüm kadarı ile özellik olarak garmin çok daha fazla ayrıntı sunuyor. Sadece şu aşağıdaki resimde gördüğüm ilave özellikler bile aşırı güzel diyebilirim. Tabi tüm özellikleri ile kullanabilecekmisiniz birde orası var.

1.PNG

• Beğen
Tepkiler: turac000
Spartan'ın dokunmatik ekran olması Fenix'i seçmek için yeterli bir sebep bence. :)
Ben fenix 3'ümden oldukça memnunum, 5'i hayal bile edemiyorum

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@Gixxer dokunmatiği pek stabil değil bu yüzden kullanışsız gibi duruyor.

Fenix 5 ise tasarımsal olarak cok kaba duruyor. Cidden göründüğü kadar kaba mı acaba?

@turac000
Kaba görünüp görünmemesi sizin zevkinize kalmış :D Canlı görmeden karar vermeyin bence. Fenix 5s daha ince bilekler için tasarlandı ona bakın kaba bulursanız. Ya da 935xt var. Ancak fenix'in kaba durmasının sebebi de içinde diğer saatlerde olmadığı kadar fazla sensör bulunması :) Benim hoşuma gidiyor şahsen hafif kabalık. (Saat bu arada tüy gibi)
Spartan'da suunto biraz smartwatch tarzı bir şey yapmaya çalışmış ancak bu saati daha kullanışsız bir hale getirmiş. Zira smartwatch ve sportwatch bambaşka şeyler. Günümüzde iki kategori de birbirine benzmeye çalışsa da bir smartwatch sportwatch kadar, sportwatch da smartwatch kadar iyi olamaz. :) Dokunmatik ekranın ne kadar kullanışsız oluduğunu kullanırsanız göreceksiniz zaten. Ayriyeten lekelenmesi de çabası. :)

Fenix 5 de, Spartan Ultra da saat olarak çok büyükler (50mm civarı çapları var). NBA oyuncusu falan değilseniz duvar saatini söküp kolunuza takmışsınız gibi duruyor.

Fenix 5S biraz daha makul bir boyda. Ancak onun da fiyatını hakeden bir ürün olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Murat B. Bu yorum ortalıgı karıştırır. Bende boyutların bileğime çok büyük gelmesi durumundan korkmuyor değilim :(

@turac000
mediamarkt'ta çalışan bir tanıdık sayesinde 2 hafta teşhir olarak kalıp sonra depoya kaldırılmış bir Fenix 3 + hrm run bundle'ını 1700 liraya aldım :)
Bilekte büyük durmaz hocam benim gibi kolu çubuk birinde bile sırıtmadı yani :D Ama mutlaka gidin deneyin bir yerde

İlgimi çekti konu, pahalı saatler kullanıcısı var mıdır acaba. ?

5 serisi kullanıyorum, bilekte çok büyük durmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. 5x'in çapı ise 5ten yarım santim büyük, hemen hemen 3 serisi boyutlarında ve 3 serisini ben oldukça büyük bulmuştum özellikle de 26mm silikon kayış çok kalın hissettiriyor. 5s ise daha çok kadınlar hedef alınarak tasarlanmış bir model.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@ilker amatör bir bisikletçi için tavsiye eder misiniz ? Fiyatı/Performans haklında fikrinizi öğrenebilir miyim. ?

@Swizz Tavsiye ederim tabi ki, sadece bisiklet değil tüm etkinliklerinizi takip ediyorsunuz. Yürüyüş, yüzme vs daha keyifli hale geliyor. Ben fiyat açısından Amazonu takip etmenizi öneririm.

Screenshot_20170812-012938.png İşte bir yüzme etkinliği, nerede ne kadar yüzdünüz, kulaç sayısı vs ne ararsanız var.
Etkinlikleri Strava'ya otomatik yüklüyor.. Etkinliklerde telefondan Strava açmama gerek kalmıyor ve saatin şarjı çok çok uzun gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve turac000
Suunto Ambit Peak 3 kullanıyorum. Ben de almadan önce oldukça araştırma yapmıştım. Örnek aktivitemi aşağıda paylaşıyorum.

Garmin analiz yazılımı bence Suunto kadar başarılı değil. Suunto'nun yazılımını daha çok sevdim.
Ayrıca Suunto Ambit Peak serisinin GPS performansı daha başarılı. Anteni daha büyük. Ama Spartan serisinde sanırım bundan vazgeçtiler ve anteni, bezel denen yuvarlak kısıma entegre ettiler.

Ek olarak suunto saatlerle gelen nabız kemeri ile yüzebiliyorsunuz.

(link)

2 yıldır Suunto Ambit 3 kullanıyorum. Çok memnunum. Suunto nun yazılımı ve kullanımı daha sportif geldiği için almıştım. kullanımı ve ölçüm hassasiyeti güzel.

• Beğen
bende suunto abim 3 peak var esimde de garmin fenix 3. Ikimizde yeni aldik. Fenixin gps i ambite gore cok basarisiz, ayrica program ve guncellemelerde de suuntonun bariz ustunlugu var. Garminin menuleri daha albenili. Yine de aralarinda bariz bir ustunluk yok bana gore.
Fakat almadan once arastirirken spartanin ozellikleri ambite gore cok yetersiz gelmisti. Garmin 3u de 5e tercih eden cok insan duymustum.

Gps konusunda arada o kadar fark olması çok ilginç.

Diğer söyledikleriniz konusunda bir şey diyemeyeceğim :/

Yaklaşık 2,5 aydır Garmin Fenix 5x kullanıyorum.harita konusunda çokta başarılı bulmuyorum.onun haricinde bütün özelliklerinden memnunum.bu arada gps kayıtları (bisiklet için) ,Bryton Rider 310 bisiklet bilgisayarında daha başarılı.garmin de strava segment kaçırmaları nadirde olsa olabiliyor.

• Beğen
Konuyu takip edeceğim. Araştırdım fiyatları birbirlerine yakın, daha çok kullanıcı yorumuna ihtiyaç var. :)
IMG_3326.PNG IMG_3327.PNG

Geri